Index

2013. június 12., szerda

TIMIKE

TIMIKE

Timike egyedülálló hűséges,szeretetteljes,hálás barátom mindmáig akit istápoltam kisgyermek korától a mai napig, amikor is az egyetemi tanulmányainak a befejezéséhez közeledik. Ő nekem a legkitartóbb leghálásabb emlékezőm aki mióta megtanulta a betűvetés fortélyait hosszú éveken át minden évben két alkalommal a születésnapomra és névnapomra megemlékezett rólam kedves,.szívderítő őszinte soraival.
Ő a legfelemelőbb példája számomra annak hogy létezik még a hála és nem veszett az érzéketlenség süllyesztőjébe. Számomra Ő az emberi hála eredője és megőrzője. Köszönöm Timike.!!
          Az emberi hála magasztos és megrendítő példái az életem folyamán végigkísértek és mély érzelmi vonatkozásaival,társadalmi formáival szebbé tették előttem az emberi, hivatásbéli létem értelmét. Gyermekkoromban a szülők iránt érzett hála határtalan erkölcsisége,az arra érdemes emberek segítőkészsége iránt érzett megbecsülés és hála,olykor a szent kötelességeim soraiba iratot meg.
A hála igazi társadalmi jellege, egy mély erkölcsiség értéke volt,amit nem az anyagi javak vagy legalább is elsősorban nem az határozott meg.
         
          A hivatásom velejárója volt hosszú évtizedeken ennek a folyamatnak az értékelése és érzékelése a mindennapi emberi sorsokban,hiszen mint orvos sokszor a legbensőbb lelki intimitásokba is beavattak a betegeim.
Ötvennégy éven át amit a beteg gyermek ágya mellet töltöttem,mindig úgy segítettem mintha nem lenne szükségem anyagi javakra,és úgy szerettem az embereket mintha sohasem bántottak volna meg. Mindig úgy végeztem a gyógyító munkámat mintha senki sem tudná vagy látná.
                   Számomra a hála mindig egy nagy lelki öröm és ünnep volt.
A –HÁLA – az egyik legszebb elejtett szó vagy leirt mondat  emberi létünkben,amit közölhetsz egy olyan emberrel aki akár ismeretlenül is segített rajtad a sorsod egy adott nagy megpróbáltatásának pillanatában.
                   Igazán hálás  csak gazdag lelkületű ember lehet, aki értékelni tudja az emberi segítő tett szándékát és minőségét és Te ilyen ember vagy Timike.

Béla bácsi




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése