Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2021. július 28., szerda

Gyermek Sérülések

Gyermek Sérülések

Gyermekeink szabadságának és biztonságának kiegyensúlyozásának képessége minden szülő számára kihívás és hagyományos probléma. Azt várjuk, hogy a gyermeknevelés szerves részét képező scuffles csak örömöt adnak nekik, és nem jelentenek potenciális veszélyt. Annak ellenére, hogy a “kártérítési kultúráról” tartott nagyszerű beszélgetéseket folytatjuk, általában nem keressük a balesetet.

A statisztikák azt mutatják, hogy például az iskolák és az óvodák szembesülnek egy kis kártérítési igényvel, amelyet a diákok a területükön bekövetkezett balesetet szenvedtek el. Néhány baleset, amelyet megakadályozhattunk, mások gondatlansága miatt következett be. Az ilyen balesetek gyakran súlyos sérüléseket okoznak, amelyeket semmilyen körülmények között nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Gyermek balesetek az utakon

Az utak a legnagyobb fenyegetés, amellyel gyermekeinknek az otthonon kívül kell szembesülniük. Minden évben mintegy 2500 gyermek hal meg az úton, vagy súlyosan megsérül. A gyermekek körében az áldozatok többsége gyalogos. Gyakran a baleset hibája részben vagy teljes egészében a gyermekek oldalán áll – tapasztalatuk vagy koncentrációjuk hiánya miatt az utca túloldalán futnak. Nem néznek körül az úton, vagy rosszul értékelik az autó távolságát vagy sebességét.

A törvény lehetővé teszi és elfogadja, hogy a gyerekek kevésbé körültekintőek, mint a felnőttek, és ezért szigorúbb kötelezettséget ró a többi közlekedő számára. Olyan helyzetben, amikor a balesetben részt vevő jármű vezetője el tudta kerülni az ütközést, de például túl gyors volt, vagy nem gondosan körülnézett, a hiba az oldalán található. Túl sok közúti baleset a gyermekeket érinti, akiket egy olyan járművezető sújtott, aki túl gyorsan halad az úton.

Ha csak a járművezető lassabb, fékezett vagy időben fordult, észrevette a gyermeket, és így elkerülte az ütközést. A gyermekekkel kapcsolatos egyéb balesetek akkor fordulnak elő, amikor a járművezetők nem tartják meg a biztonságos távolságot a járműveik és a kerékpárok között, vagy helytelenül becsülik a gyermekeket. Ha a hiba egy része a gépkocsivezetőnek van, akkor az ügy sikeres lesz, még akkor is, ha a kártérítés összegéből levonják a kártérítés összegét. Sokat függ az adott eset tényezőitől és a rendelkezésre álló bizonyítékoktól.

Kaland és kockázatvállalá

Ami fenyegetést jelenthet egy felnőtt személynek, lehet egy gyermek vonzereje és kíváncsisága. Az épület tetője, az elhagyott autó, az építkezés vagy a kőbánya kétségtelenül veszélyes hely, ezért a felelősöknek tisztában kell lenniük azzal, hogy kíváncsi és kalandos gyerekek akarják elérni őket, még akkor is, ha engedély nélkül hozzáférni kell bármely területhez .

Az ilyen “kísértéseket” megfelelően rögzíteni kell, és kerítések és korlátok körül kell lenniük, amelyekre figyelmeztető feliratokat helyeznek el. A biztosíték hatóköre a súlyos sérülés vagy akár halál kockázatától függ.

Különleges szabályok és határidő

Az a tény, hogy a gyermekek önmagukban nem hozhatnak jogi követelést, egy próba-képviselő (általában a szülők egyike) képviseli őket. Az esetek túlnyomó többsége tárgyalásokon keresztül történik a bírósági falakon kívül. A bíróságnak azonban jóvá kell hagynia az ülésen elfogadott megállapodás feltételeit. A gyermekek kedvéért a bíróság általában kártérítést fektet be, amíg el nem éri a többségi korhatárt.

A kártérítési igényeket általában a baleset időpontjától számított három éven belül kell megindítani. Gyermekekkel járó balesetek esetén ez az időszak a 18. születésnapjuk időpontjától számítható. Mindazonáltal azt javasoljuk, hogy a lehető leghamarabb konzultáljon egy ügyvédrel, és a baleset után azonnal indítson igényeket, hogy a szükséges bizonyítékok még mindig rendelkezésre álljanak és naprakészek legyenek, és növeljék a győzelem esélyeit. 

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése