Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2021. július 27., kedd

 

Kóros nyálfolyás gyereknél?

Tisztelt Doktornő/úr! Mitől lehet kóros nyálfolyás egy 3 évesnél? Csecsemőkora óta folyamatosan kórosan sokat nyálzik, eleinte a fogzásra gondoltunk, de már egy éve kijött az összes tejfoga, és még mindig dől a nyál a szájából. Előke kell elé vagy váltás ruhával indulunk el mindenhova. Mit lehet ezzel tenni, ez már mindig így lesz? Köszönöm válaszát előre is! Egy aggódó anyuka.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Anna válasza nyálfolyás témában

Kedves Édesanya!

Leírásából pontosan nem derül ki, hogy mit jelent ez a mennyiség, hogy „dől a nyál” a gyermeke szájából! Gyermekeknél az ajak és -szájpad anatómiai eltérése, az orr-illetve garatmandulák túltengése, nagy nyelv, mentális retardáció (szellemi elmaradás) vagy rossz szokás esetén előforduló nyitott száj miatt, valamint nyelészavar (általában megelőző idegrendszeri károsodás, idegbénulás esetén) , izomgyengeség, bizonyos gyógyszerek szedése miatt, illetve ritka esetben szervi eltérés nélkül – „idiopathiásan” előfordulhat kóros és nagyobb mennyiségű nyálfolyás. Amennyiben ez gyermeke napjait zavaró mértékben befolyásolja és eddig ezzel kapcsolatban nem fordultak orvoshoz, javaslom gyermekgyógyász, fül-orr-gégész illetve fogorvos felkeresését!

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése