Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2011. november 14., hétfő

GYEREK CIPŐ TIPPEK

Gyerek cipő tippek:

Ha az első gyermekünk számára kell cipőt vásárolnunk nagy gondban lehetünk.

Milyet is válasszunk, ami a legmegfelelőbb lesz a kicsi lábának. Figyelembe kell venni a biológiai, ortropédiai szempontokat, de a bekötési, becsatolási lehetőségre is oda kell figyelni.

, Az ortropéd szakorvosok az úgynevezett supinált cipők megvásárlását, hordását tanácsolják.Ez a talp haránt részét megemeli, ezzel is megelőzve már kis gyermek korban a későbbi talp- és járási problémákat. Ez úton megelőzhető a lúdtalp kialakulása, vagy a megsüllyedt boka.

A gyermek cipők megvásárlása során kellő figyelmet kell fordítani a boka megtartására. Olyan lábbelit válasszunk, mely megtartja a kicsi bokáját, főként az első egy-két cipőcske, szandál legyen ilyen. Mivel a gyermek még nem biztos lábakon jár fontos, hogy ne bicsakoljon ki a lába a járástanulás során. A megfelelő gyermek cipő vásárlásával nagy lépést tehetünk a félrelépés, csámpás járás elkerülése érdekében.

Ezt a vásárlási gyerekcipő tippet fogadjuk meg! Sok felnőtt szenved ettől, pedig gyermekkorban elejét vehetjük a kellemetlenségnek.

Nemcsak a szakorvos előírásait kell betartanunk, hanem a baba érdeklődése szempontjából is a legmegfelelőbb mellett kellene döntenünk.

A következő gyerekcipő tipp a csatolási módra vonatkozik.

Általában egy éves kor körül kezdi megtenni az első lépéseit a baba. Ekkora kell számára beszereznünk a gondosan kiválasztott cipőt, melyet felpróbálni nem igazán tud a kicsi.

A lábméretét ezúton nem tudjuk pontosan megállapítani.

Más módot kell erre választanunk. Hasznos tipp lehet gyerekcipő esetében a hurkapálcikával vett méretet.

A gyermek érdeklődése alatt azt értem, hogy a különböző fűzőket, tépőzárakat szívesen próbálgatja kikapcsolni.

Ha el szeretnénk kerülni a folyamatos befűzést, bekötést, akkor döntsünk nehezen kikapcsolható cipő mellett. Ez a probléma főként a zárt cipők esetében kerül elő.

Előnyös lehet a csatos megoldás, mivel az ilyen kicsi gyermek még nem tudja a csatot kezelni. Csak játék lehet a számára, de a kicsatolással nem boldogul. Jó lehet ezen kívül a zippzáros zár is. A cipőkön lévő zippzár elég kicsi és nehezen kezelhető ahhoz, hogy ne tudja lehúzni.

Rosszabb kivitelt jelent a fűzős cipő. A fűzővel és a tépőzárral boldogul a gyermek a leginkább. Ennek a használatát - legalábbis a kikötését – tanulja meg a legkorábban. A fűzőt és a tépőzáron egyaránt csak egyet kell rántani, és máris levehető a cipő. Ezeket a gyártók erőszeretettel alkalmazzák a cipőkön, sok ilyen formájú cipőt találhatunk a piacon. Õk sem gondolnak bele – ezek szerint – a praktikumba.

Formás és szép cipőt vásárolhatunk meg ebben a kivitelben is, de gondoljunk bele a későbbi kellemetlenségekbe, mikor a gyermek folyamatosan kiköti a fűzőt, vagy szétszedi a tépőzárat

A jó döntést bizonyítja a hordás is.. A két oldalon zippzárral ellátott, és az egészet átkötő tépőzáras megoldást javasoljuk.

Kellő mértékben kitágítható a cipő a felvétel során a kétoldalt lévő zippzár segítségével, a tépőzár – szerintem el is hagyható lenne – pedig átköti az egészet, letakarva a zippzár szárát is. A tépőzárat folyton szétszedik a gyerekek de a zippzárt nem babrálják..

A gyermek cipő megvásárlását tehát nagy átgondolás előzze meg. Jó tanácsként mondom: fogadja meg a tippeket!

http://miez.info/hu/
-SZELEKTIV-KISMAMA-INFO-

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése