Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2011. november 19., szombat

HATÁROK ÉS VÉGLETEK

HATÁROK ÉS VÉGLETEK

A nők szeretnek bizonyítani. Szeretik megmutatni a világnak, hogy mindig mindenhol helyt tudnak állni, és vannak olyan belevalóak, mint a férfiak. Éppen emiatt alakult ki a férfiak szemében, hogy egy nő képes egyszerre karriert építeni és családot vezetni. De tényleg így van?-Vannak azért határok és ne menjünk el a végletekig.

Soha ennyi nő nem töltött még bevezető posztot, mint napjainkban. Persze hazánknak van még mit fejlődni, de elmondható, hogy manapság már nem a férfiak vezetői képességét helyezik előtérbe.

Egyre többen gondolják azt, hogy egy női vezető humánusabb, jobban átlát egy-egy rendszert, több minden kerül a látóterébe, és ha azt vesszük terhelhetőbb is, hiszen a bizonyítási kényszerük sokkal nagyobb.

De meddig lehet párhuzamot vonni a család és a karrier között?

Mikor van az, amikor egy nőnek lassítani kell az életmenetén, hiszen a karrier alatt elszálltak az évek felette és már inkább a családot helyezi előtérbe?

Ebben is igen találékonyak és erősek , hiszen nem is kell ahhoz magas pozíciót betöltenünk, hogy rájöjjünk, hogy bizony két műszakot is le tudnak egyszerre dolgozni.

Egyet a munkahelyeinken, egyet pedig otthon a család mellett.

Mik azok a dolgok, amiket figyelembe kell venni?

A szervezés-Tanácsok. Itthon még álom az, hogy az anyuka egy vagy két gyerekkel kismama műszakot vállaljon, hiszen gyerekcipőben járnak még e kezdeményezések.

Viszont jó tudni, ha mindenképpen dolgozni akarunk, akkor egyre nagyobb teret hódítanak a távmunka lehetőségek.

- Vannak cégek, akik az otthonokba építenek ki egyszemélyes telefonos szolgálatokat, így a kismama dolgozhat és családot is vezethet.

- De vannak pénzügyi területek is, amit otthonról kiválóan lehet szervezni, elvégezni.

Ragadjunk meg minden olyan lehetőséget, amivel mi magunk is fejlődhetünk, nem érezzük börtönnek a lakást, amikor gyermekünk születik.

Ha baba mellett megyünk vissza dolgozni, érdemes előre leszervezni otthon a gyerekfelügyeletet betegség vagy óvodai leállások esetén. Régen kalákáknak nevezték azokat a helyeket ahova a nők összejártak és közösen készítettek valamit, oda el tudták vinni a gyermekeiket is, és az egyik szobában vigyáztak a gyerekekre, a másikban pedig zavartalanul dolgozhattak.

Legyünk nyitottak ilyen lehetőségekre, ha nincs, család mögöttünk - hiszen a mai nagymamák még javában dolgozhatnak is -, szervezzük meg a felügyeletet akkor barátokkal.

Vannak olyan betegségek, amikor , ha a gyermekünk a másik gyermek által megfertőződik, így egyszerre áteshet mindenféle ragályos nyavalyán.

A mai törvények miatt előtérbe kerülnek a bölcsődék is, sajnos többszörös túljelentkezéssel. Mégis ha találunk, egyet a lakóhelyünk közelében bátran vegyük igénybe, senkit nem fognak azért megkövezni, ha közösségbe adja a gyermekét 3 éves kor alatt. És igen, direkt hagytam utoljára.

Vonjuk be a gyereknevelésbe a férjeket is. Felcserélődtek már a szerepek, így semmi kivetnivaló nincs abban, ha a férjünk hozza-, viszi a gyermeket oviba, bölcsődébe vagy bébiszitterhez.

Sőt, van olyan lehetőség is, hogy az apuka maradjon otthon a babával és ne az anyuka, hiszen az addig éppen a karrierjét építi. Bár valljuk be, ilyenre még kevés a példa… talán idővel férjek is nyitottabbak lesznek e lehetőségre

http://www.hoxa.hu.

SZELEKTIV-KISMAMA-INFO-

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése