Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2020. május 1., péntek

Rossz és szemtelen lesz a gyerek, ha az anya iszik a terhesség alatt Infostart / InfoRádió 2007. november 6. 20:40 Rossz magaviseletű és szemtelen lesz azoknak az anyáknak a gyermeke, akik alkoholt fogyasztanak a terhességük alatt - állapították meg amerikai kutatók. A későbbi viselkedési problémák minden egyes nappal súlyosbodnak, amelyen az állapotos iszik. A gyermeket váró nők teljesen össze vannak zavarodva azzal kapcsolatban, ihatnak-e a terhesség alatt alkoholt. Eddig az orvosok teljes alkoholtilalmat javasoltak a terhesség idejére, nemrégiben azonban brit nemzeti egészségkutató központ napi egy deci borban határozta meg azt a mennyiséget, amelynek a fogyasztása semmiféle kockázattal nem jár. A kutatók sokat vitatkoznak azon, az alkohol vagy egyéb okok miatt lesznek-e problémás viselkedésűek azoknak az anyáknak a gyermekei, akik a terhesség alatt alkoholt fogyasztanak. Elképzelhető oknak tartják, hogy ezeket a gyerekeket egyszerűen rosszul nevelik, de azt is, hogy genetikai örökség, a rossz magaviselet. Az Indianai Egyetem kutatói Brian D'Onofrio vezetésével viszont arra a következtetésre jutottak, hogy a magatartási problémák az alkohollal függenek össze. A kutatócsoport 4912 anyát faggatott ki, akiknek a gyermekeit is minden évben megvizsgálták 4 és 11 éves koruk között. A gyerekeket pontozták a viselkedésük alapján. Azok a gyerekek, akiknek az édesanyja a terhessége alatt legföljebb hetente egyszer fogyasztott alkoholt, nullához közeli értéket kaptak, míg azok, akiknek az édesanyja hetente öt-hat napon ivott, átlagosan 2,5-et. A kutatás eredményének ismeretében Brian D'Onofrio azt javasolja az állapotos nőknek, hogy ne igyanak alkoholt. A magzati alkoholspektrum-zavarok becslések szerint minden századik gyereknél okoznak enyhébb tüneteket, például magatartási problémákat, míg minden ezer gyerek közül 1-3-nál tanulási nehézséget. Ennél súlyosabb a magzati alkohol-szindróma (MAS), amelynek tünetei az egészen enyhétől a nagyon súlyosig terjed. A legáltalánosabb becslés szerint minden 750 babából egy születik MAS-szal - pontosabban annak látható jeleivel. ▾hirdetés

cv a terhességük alatt - állapították meg amerikai kutatók. A későbbi viselkedési problémák minden egyes nappal súlyosbodnak, amelyen az állapotos iszik.

A gyermeket váró nők teljesen össze vannak zavarodva azzal kapcsolatban, ihatnak-e a terhesség alatt alkoholt. Eddig az orvosok teljes alkoholtilalmat javasoltak a terhesség idejére, nemrégiben azonban brit nemzeti egészségkutató központ napi egy deci borban határozta meg azt a mennyiséget, amelynek a fogyasztása semmiféle kockázattal nem jár.

A kutatók sokat vitatkoznak azon, az alkohol vagy egyéb okok miatt lesznek-e problémás viselkedésűek azoknak az anyáknak a gyermekei, akik a terhesség alatt alkoholt fogyasztanak. Elképzelhető oknak tartják, hogy ezeket a gyerekeket egyszerűen rosszul nevelik, de azt is, hogy genetikai örökség, a rossz magaviselet.

Az Indianai Egyetem kutatói Brian D'Onofrio vezetésével viszont arra a következtetésre jutottak, hogy a magatartási problémák az alkohollal függenek össze. A kutatócsoport 4912 anyát faggatott ki, akiknek a gyermekeit is minden évben megvizsgálták 4 és 11 éves koruk között.

A gyerekeket pontozták a viselkedésük alapján. Azok a gyerekek, akiknek az édesanyja a terhessége alatt legföljebb hetente egyszer fogyasztott alkoholt, nullához közeli értéket kaptak, míg azok, akiknek az édesanyja hetente öt-hat napon ivott, átlagosan 2,5-et.

A kutatás eredményének ismeretében Brian D'Onofrio azt javasolja az állapotos nőknek, hogy ne igyanak alkoholt.

A magzati alkoholspektrum-zavarok becslések szerint minden századik gyereknél okoznak enyhébb tüneteket, például magatartási problémákat, míg minden ezer gyerek közül 1-3-nál tanulási nehézséget.

Ennél súlyosabb a magzati alkohol-szindróma (MAS), amelynek tünetei az egészen enyhétől a nagyon súlyosig terjed. A legáltalánosabb becslés szerint minden 750 babából egy születik MAS-szal - pontosabban annak látható jeleivel.
▾hirdetés

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése