Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2020. június 24., szerda

A kulcscsont törése gyermekeknél

Kötés a kulcscsont töréséhez

Doktor A. Deryushev
A kulcscsont törése, mint bármely más csonttörés, immobilizációt igényel, ami lehetővé teszi a töredékek immobilizálását és ezáltal megakadályozza a lehetséges szövődmények kialakulását. Különösen - a vaszkuláris és az idegkészletek fragmenseinek károsodása, ami vérzéshez és súlyos vérveszteséghez vezethet.

Sarokcsonttörés - okok, tünetek, diagnózis és kezelés

szerző: traumatológus Petrov Ivan
A calcaneus az egyik csont, amely a láb hátulján található. Jellemzője a megismételt terhelésekkel szembeni ellenállóképesség, egyenlő és gyakran meghaladja a személy tömegét. Fő funkciója a támogatás és az amortizáció.

Boka törés offsetnel

szerző: orvos Krivega MS
A bokaízületet a csontos csontok végei alkotják, amelyek vékonyak és kis lábazatokat alkotnak a lábfej csatlakozásánál, és a boka - külső és belső. A sípcsont képezi a belső bokát, a fibula a külső. Felölelik a lábcsontot, amit a kosnak neveznek, és egyfajta villát képeznek, ami kissé hosszabb a belsejében.

Siklótörés elmozdulás nélkül

szerző: sebész Denisov MM
Jelenleg a trauma és a sebészeti gyakorlat nagyon gyakran sérül, mint a sípcsont törése nélkül. Az a helyzet, hogy az emberi csontváz ezen részének és a csontok erejének nagyon fejlett szalag-izomzatának ellenére ez a terület néha nagyon nehéz terhet és fizikai hatást fejt ki. És így, a kár helyétől függően: a csonttörések törése, az alsó láb és a bokák csontjai diaphysis.

Rehabilitáció a kulcscsont törése után

szerző: orvos Mirnaya E.V.
A kulcscsont jelenség törése elég gyakori. A törés kialakulásának mechanizmusa közvetlen - egy sztrájk és közvetett - következménye lehet, mivel a kéz, a könyök vagy a váll alá esik. A sérülés kezelése általában a rögzítési módra korlátozódik - ez lehet Desmo indításgátló kötés, Delbe gyapjú-gyapjú vagy nyolcszálas kötés.

Szájsebészeti kontúzió: tünetek és kezelés

Szerző: orvos Rudenko MG
Mielőtt a kulcscsont dübörgéséről beszélne, nem érdemes sok időt fordítani az anatómiára, hogy megértsék, hogyan működik. A csontszál a csont, amely összeköti a szegycsontot a combcsonttal.

A kulcscsonttörés offszettel

szerző: sürgősségi orvos Burenkova N.V.
A kulcscsont törése az egyik gyakori sérülés mind a felnőttek, mind a gyermekek számára. Ennek oka az emberi vállöv nagy aktivitása.
Az alábbi sérülési mechanizmusok léteznek:
· Közvetlen ütés a kulcscsonthoz, esés a kinyújtott karon (leggyakoribb).
· Amikor a kulcscsontra esik, váll.

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése