Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2018. június 5., kedd

Hogyan legyél türelmes szülő?


Hogyan legyél türelmes szülő?


Néha mindenkinek van rossz napja, amikor feszültebbek vagyunk a szeretteinkkel a szokásosnál. A türelem azonban olyan tulajdonság, amire még a leglehetetlenebb pillanatokban is szükségünk van szülőként.
Senki sem mondja, hogy egyszerű, de muszáj megőrizni szülőként a hidegvérünket és elszámolni tízig, mielőtt felrobbanunk. Ha azonban úgy érzed, hogy kétszázezerig is kevés lenne időnként elszámolnod, itt van öt tipp, amit 2018-ban bevethetsz, ha minden kötél szakad.
1. Próbáld meg a gyerek helyébe képzelni magadat
Közelítsd meg a gyerek szempontjából az éppen vitás kérdést. Nem baj, ha nem értesz vele egyet, de legalább ismerd meg az ő nézőpontját is. Gondold át, tényleg itt a világ vége, ha még egy utolsó simit ad indulás előtt a kutyának? Valószínűleg ezen a néhány másodpercen már nem múlik semmi, őrizd meg a hidegvéredet!
2. Hallgasd meg
Bármennyire is stresszes vagy, állj meg egy pillanatra és tényleg figyelj oda a kicsire, hallgasd meg őt. Hosszabb távon ezzel magadnak is segítesz, hiszen így majd megtanul érvelni.
Tippek, hogy ne veszítsd el a hidegvéredet
3. Mindenen aggódni
Sokszor úgy érezzük, összejöttek a dolgok, Murphy közbeszólt, ami csak lehetett, elromlott. Kicsit szemléld ilyenkor kívülről a helyzetet: tényleg ennyire rossz minden? Amiken pár perce még stresszeltél, azok tényleg olyan volumenű dolgok, hogy megéri aggódni?
4. Tervezés
Nyilván nem fogsz tudni az élet minden egyes lehetséges helyzetére felkészülni, de mégis van, amivel lehet tervezni. Rendre lekésitek a buszt? Készítsd ki előző este a gyerek ruháját, pakold össze a reggelijét, esetleg készítsd be a kávét, hogy reggel csak a gombot kelljen lenyomnod. Ezekkel az apróságokkal a reggeli rohanásban értékes másodperceket, perceket nyerhetsz!
5. Nincs senki ellened
Néha úgy érzi az ember, a világ direkt összefogott ellene, hogy minden balul süljön el. De hidd el, ez nem így van! A gyerek sem úgy ébred fel reggel, hogy ma délután hisztizni fogok a boltban. Vegyél egy nagy levegőt és őrizd meg a hidegvéredet!
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése