Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2019. december 5., csütörtök


Karácsonyi ajándékok gyerekeknek - 30 legjobb karácsonyi ajándék gyerekeknek
Karácsonyi ajándékok gyerekeknek - 30 legjobb karácsonyi ajándék gyerekeknek

Közeleg a karácsony. Jobb, ha minél előbb elkezdünk gondolkodni azon, hogy kinek mit adjunk ajándékba, mert ha az utolsó pillanatra hagyjuk az ajándékvásárlást félő, hogy a nagy kapkodásban nem sikerül megtalálnunk a tökéletes ajándékot.
Akkor tudjuk, hogy a megfelelő ajándékot választottuk, ha örömet okoz annak, aki kapja, de az is nagyon fontos, hogy az ajándék olyan legyen, amit a megajándékozott szívesen használ, többször elővesz, és nem csak hónapokig a polcon porosodik.
Ha ilyen ajándékot keresünk, akkor tökéletes választás a társasjáték, ami nem csak a gyerekeknek okoz örömet. Szerencsére egyre több olyan társasjáték kapható, ami az egész családnak jó szórakozás.
Íme 30 társasjáték ajándék ötlet gyerekeknek életkor szerinti sorrendben, amivel biztosan nem foghatunk mellé:

30 legjobb karácsonyi ajándék gyerekeknek:

1. Tanya banda társasjáték 4 éves kortól
A Tanya banda egy kooperatív kockajáték 4 éves kortól 2-4 játékos részére.
Az állatok Fridi tanyáján felfedező útra indultak. De a kíváncsiságuk miatt nem veszik észre, hogy milyen messze csatangoltak. Szerencsére Fridi gazda tudja, hogyan csalogassa vissza őket, de segítségre van szüksége: Lili kutyára és rátok.
A játék célja, hogy megakadályozzátok az állatkák elkóborlását a gazdaságból és visszatereljétek őket.
A játék nagyon egyszerű, ezért kisebb gyerekek számára is könnyen tanulható. Dobjatok a dobókockával, majd a dobásnak megfelelően lépjetek előre, vagy vissza az istálló felé az állatokkal. 
Kiváló első társasjáték a kicsiknek!

2. Concept Kids 4 éves kortól
Megjelent!!
A Concept Kids a nagysikerű Concept társasjáték gyerekeknek kitalált, leegyszerűsített változata, 4 éves kortól ajánljuk.
Segíts a többieknek kitalálni az állatokat a játéktábla képeivel, és nyerjetek közösen! A játék együttműködésen alapul, a cél hogy együtt nyerjetek.
Activity szerű játék, ahol nem kell rajzolni, nem kell beszélni, sem mutogatni, hanem tulajdonságokat megjelölni a táblán, és azokkal rávezetni a megoldásra a játékostársat.

3. Marbushka - A kertben 5 éves kortól
Gyönyörű, egyedi, mesebeli grafikájú társasjáték a Marbushkától.
A mesebeli kertben a tavasszal elültetett magok sudár fákká cseperednek őszre, ha a Nap ragyog rájuk és ti kis kertészek gondosan locsoljátok őket! De ügyesnek kell lennetek, hogy mindig legyen elég vizetek, és végezzetek, mielőtt a sötét felhők eltakarják a napot az égen!
Ültessétek el az összes magot a készletetekből és neveljétek őket fává, mielőtt a fagyot hozó felhők eltakarják a Napot!
Akinek elsőként fogy el minden a készletéből, az nyer!

4. Klask ügyességi játék 8 éves kortól
Odavagy a mágnesfociért, a csocsóért, netán a léghokiért?
Mégis valami egészen újat keresel? Nos, akkor ez a játék a Klask lesz!
2015-ben Svédországban az Év Játékává választották. Dániában is az egyik legsikeresebb, legkedveltebb ügyességi társasjáték.
A játékot lényegében az asztalka alatt kell játszani mágneses bábukat mozgatva. A cél természetesen a góllövés, de ez egyáltalán nem olyan egyszerű! Ugyanis a pálya közepére helyezett 3 mágnesdarabra is ügyelned kell, hogy azok nehogy véletlen bábudra tapadjanak.

5. Vikingek völgye 6 éves kortól
2019 év gyerekjátéka, családi társasjátéka!
A vikingek völgyében éppen az évente megrendezett hordó gurító verseny zajlik. A játékosoknak bátorságra és ügyességre van szükségesük, hogy ledöntsék a labdával a megfelelő hordőt és okosan kell elhelyezniük a vikingjeiket a kikötőben. Az a játékos, aki túl sokat kockáztat, először esik a vízbe, és sajnos üres kézzel távozik. Az a játékos pedig, aki a legtöbb arany érmet gyűjti, nyer.

Vikingek völgye, vagy Vikingvölgy rendelhető az Okosjátéktól itt: Vikingek völgye vásárlás >>>

6. Go Gecko Go társasjáték 6 éves kortól
Kezdődjön a nagy úszóverseny!
Mindegyik játékos egy úszócsapatot irányít, amely egy nagy krokodilból, egy teknősből, egy békából és egy kis gekkóból áll.
A kis állatok az erősebbek hátán utazhatnak a folyón, de csak ha lehajtod a fejed a híd alatt, akkor kerülheted el, hogy becsobbanj a vízbe.
A játék lényege, hogy te legyél az első játékos, aki eljuttatja mind a négy állatát a folyó túloldalán lévő fatörzsre, ezzel megnyerve az úszóversenyt. 
2019-ben az év gyerekjátéka díjra nevezték.

 
7. Pozitivity társasjáték 6 éves kortól
A Pozitivity lépésről lépésre, játékosan, szórakoztatva mutatja be azokat a gyakorlatban is alkalmazható technikákat, amelyekkel a pesszimista gondolkodásmód optimistává alakítható.
Nagyszerű időtöltés felnőttek számára is, mert a feladatokat úgy alakították ki a szakemberek, hogy játékosságuk ellenére – a gyerekekhez hasonlóan – a felnőttek számára is komoly jellemfejlesztő hatással bírnak, miközben a közösen töltött idő erősíti a kapcsolatukat.
A gyermeked számára remek választás:
- Ha sok kudarc éri, mert nem tudja kihozni magából azt a teljesítményt, amire valójában képes,
- Ha úgy érzi, képtelen elérni a céljait és megvalósítani az álmait, mert abban a tévképzetben él, hogy nem olyan erős és ügyes, mint a többi pajtása,
- Ha azt gondolja, hogy mások jobbak és értékesebbek nála, ezért inkább félénken a háttérbe húzódik.

8. Wendigo 6 éves kortól
A Wendigo egy igazán izgalmas, megfigyelésen alapuló játék, ahol a játékosok összejátszanak, együtt nyerhetnek vagy együtt veszíthetnek.
A cserkésztáborból minden éjszaka eltűnik egy gyerek. Ki a bűnös? Rájöttök?
A játékot nehezíti, hogy a kis cserkészek nagyon hasonlítanak egymásra, nehéz kideríteni, hogy melyik hiányzik. 

9. Sakk készlet 6 éves kortól
Szerettek sakkozni? Ha egy igazán különleges sakkra vágysz...
Nagyon szép, klasszikus fa sakk készlet. 
A súlyozott sakkfigurák gyertyánfából és platánfából készültek.
Az összecsukható, égetett sakktábla belül bélelt, ki vannak alakítva benne helyek a sakkbábuk tárolására.

10. Boldog lazac partyjáték 6 éves kortól
Ha egy igazán őrült kártyapartyra vágysz, akkor csakis Boldog Lazac kártyajáték kell!
Szabadulj meg a kártyáidtól! Ezt nagyon egyszerűen megteheted, csak el kell végezned a rajtuk látható utasítást egy másik játékossal! Pacsizzatok, cseréljetek helyet, vagy csapkodjátok egymás kezét ficánkoló lazacként! Könnyű partijáték, amit kicsik és nagyok egyaránt élveznek majd!

11. Sherlock Express 7 éves kortól
Nyomozós játék már kisebbeknek is állatokkal!
A pandáknak van alibijük, a tettes nem viselt kalapot, de nem is járt a könyvtárban. De csak az egyik nem visel monoklit – akkor a tigris az!
Kinek sikerül a leghamarabb a tettesre lecsapni?
Segíts Sherlocknak fényt deríteni a tettes kilétére! A gyanúsítottak számát a játékosok elé felcsapott korongok információi alapján
csökkenthetitek. De elkapni az fogja az igazi bűnöst, aki a leggyorsabban rájön a kilétére!

12. Ratto Zakko 8 éves kortól
Mi van a színes kis ételtakaró búrák alatt? Emlékszel? A játék persze nem csupán ennyi! A színes ételtakarók nem védik meg az ételeket a légytől, a pimasz legyecske átszáll máshova, így még azt is meg kell jegyezni, hogy hova szállt!
Gyorsasági és megfigyelős játék egyben. Nem egy könnyű játék, de pörgős és vicces! Bele lehet jönni!
 
 

13. Korinthosz társasjáték 8 éves kortól
A Korinthosz társasjáték egy gurítsd-és-írd játék, amelyben a játékosok kupecek bőrébe bújva hat különböző áruból próbálják a legjobbat elorozni a többiek elől. Persze minden körben változik az áruk mennyisége, és aki nem legény a talpán, csupán egy-két bégető kecskével végzi majd a körét!
Vajon ki lesz az ókor legismertebb kereskedője?


14. Csillagvadászok társasjáték 8 éves kortól
Hamrosan kapható!
A világ leghíresebb űrutazói gyűltek össze az ismert univerzum határán talált, zavaros gravitációjú kisbolygón, ahol értékes csillagporra leltek. Céljuk, hogy egymással vetélkedve minél többet összegyűjtsenek ebből a ritka anyagból. 
De pontosan merrefelé is van az a fránya csillagpor? Hiszen az űrben nincsen se fent, se lent!
Talppal előre, ez az egyetlen szabály, és mivel idekinn minden relatív, szédületes módon mindenki a maga irányában zuhan egészen addig, amíg egy másik égitestbe, vagy kalandorba nem ütközik! És hogy merre indul, azt a kijátszott akciókártyája határozzák meg.


15. Csak egy társasjáték 8 éves kortól
A Csak egy társasjátékot 2019-ben az év játékává választották!
Szuper partyjáték 8 éves kortól!
Találj ki csak egy szót! A többiek is csak egy-egy szóval segíthetnek téged!
Egy szót, ami a feladvány kártyán található kell a játékosoknak egymástól függetlenül egy másik, rokonértelmű szóval leírni. Csupán egyetlen szóval!
Ha mindenki felírta a táblájára, akkor a leírt szavakat össze kell hasonlítani, és az egyforma szavak sajnos kiesnek.
A többi táblán fennmaradt szavakból kell az adott játékosnak kitalálni, hogy mi lehetett a feladvány.


16. Szócsapdák 8 éves kortól
Már kapható!
A Szócsapdák egy mókás asszociációs csapatjáték, amelyben két csapat versenyzik, melyik jut hamarabb a kazamat utolsó üregébe. Hogy a másik csapat ne előzze meg őket, a termeket megnyitó szót körülbástyázzák tabuszavakkal. Ha a fáklyát fogó csapattag kimondja valamelyik tiltott szót, a csapat nem léphet tovább. És ha a vetélytárs-csapat csapdái nem lennének elég ügyesek, átkok is nehezítik a feladatot - na és a kazamata végén ott a legyőzendő szörny is!
 

17. Sushi Go party 8 éves kortól
Ez a kártyajáték belopta magát nem csupán a gyerekek, de a felnőttek szívébe is.
A Sushi Go egy gyors és izgalmas kártyajáték. A cél, hogy a játékosok megragadják a legjobb lehetőségeket a legtöbb pontot hozó étlap összeállítására.
A kártyalapokat folyamatosan körbe adjátok, így ha ügyes vagy, megfigyelheted, hogy a társaid vajon mit gyűjtenek?
Ez a deluxe verzió sok-sok lehetőséget tartogat, így minden játszma más és más lehet. Bár összességében a játék ugyanaz maradt, a kártyák sokszínűsége változatos játékot eredményez. A stratégiátok is változni fog játszmáról-játszmára.

 
18. Planet társasjáték 8 éves kortól
Planet társasjátékban megépítheted saját bolygódat!
A játékot többek között a három dimenziós földgömb teszi különlegessé, melyre mágnesesen tapadnak az elemek.
Te alakíthatod ki a bolygódat, melyen óceánok, hegyek, síkságok, jégvidékek, és sivatagok lesznek.
12 körös a játék. Nem túl hosszú, ideális családi társasjáték!
Emelj hegyláncokat, növeld a sivatagok, erdők és óceánok területét ügyesen! Majd telepítsd be állatokkal!


19. Skicc rajzolós társasjáték 8 éves kortól
A Fedőnevek szerzőjének újabb fergeteges partijátéka a Skicc társasjáték.
A skicc egy pörgős társasjáték, amelyben mindenkinek gyorsan és ötletesen kell rajzolnia.
21 szóból mindenki kap egyet-egyet és a lehető leghamarabb le kell rajzolja. Ha a játékos elkészült, gyorsan rá kell jönnie, hogy a többiek mit rajzolhattak, majd ezután minél hamarabb szavaznia kell, mivel annál több pontot ér a szavazata.
Ugye nem is olyan egyszerű?

20. Tokaido 8 éves kortól
A Tokaido társasjáték a "lassan járj tovább érsz" játéka.
A Tokaidoban nem az nyer, aki leggyorsabban eljut egyik városból a cél városba, hanem akinek "tartalmasabb" utazása volt. Érdekesen hangzik, igaz?
A játék másik különlegessége, hogy nem "óramutató járása" szerint következnek a játékosok, hanem mindig az jön, aki leghátul van az utazás során.
Továbbá, hogy nem egy dobókocka határozza meg, hogy mennyit lépünk. Minden játékos maga dönt, gyorsabban halad-e, hogy elsőként érjen a helyszínekre, vagy lassabban, hogy többször kerülhessen sorra.
Jól hagzik? Kattints és olvass tovább:

21.    Cortex társasjáték 8 éves kortól
Gyerekeknek fejlesztő játék, felnőtteknek pedig partijáték a Cortex, ami garantáltan megmozgatja az agyad minden részét: válaszd ki a hiányzó elemet, párosíts, találj ki labirintusokból, tapints ki valósághű felületű lapokat – és ezzel a kihívásoknak még nincs végük!
Memóriában erős vagy, de megfigyelésben kevésbé? A térlátásod nem az igazi, de a logikád verhetetlen? Mindenkinek van rá esélye, hogy megszerezzen egy kirakódarabot, ha elég gyors! Az első játékos, aki össze tudja rakni az „agyát”, megnyeri a játékot!

Megjelent a Cortex Chellenge 2!

22. Twisty 8 éves kortól
Az előre gondolkodás, a stratégia és a logika kiváló társasjátéka.
A játék célja: Elsőként elérni a tábla közepén található mezőt úgy, hogy közben össze kell gyűjteni egy adott sorrendben 7 különböző színű kockát. 
A játékos lólépésben haladhat a táblán. Vannak különleges mezők is, amelyre ha rálép, megvédheti eddig megszerzett korongjait, vagy egérútként használhatja.
Rabolni ér és ezzel késleltetni az ellenfél győzelmét! Persze csak akkor, ha az ellenfél a már megszerezett korongjaihoz nem szerzett védelmet is!

23. Azul társasjáték 8 éves kortól
Az Azul-ban nincs más dolgotok, mint okosan és időben kiválasztani azokat a csempéket a gyárak kínálatából, amelyekből a legértékesebb helyekre tudsz tartalékolni készletet, majd azokból feltölteni a készülő díszes csempefal sorait és oszlopait.
Ehhez nem csak a saját készülő munkátokat, de a többiekét is figyelned kell! Egy rossz választásnak akár az is lehet a vége, hogy egy akkora csempekészlet jut neked, amelyet nem tudsz beépíteni, így a nyakadon maradó darabok miatt komoly veszteségek érhetnek.

24. Múzsa társasjáték 10 éves kortól
Téged merre vezet a múzsád?
Juttasd csapattársaidat inspirációhoz rejtélyes nyomok és szürreális képek segítségével. Múzsaként olykor egy dallamot dúdolva, míg máskor egy három betűs szót elmondva vagy egy pózt bemutatva kell a tieidnek útmutatást adnod – megannyi lehetőség vár! Művészként szintén kreativitásra és képzelőerőre lesz szükség: meg kell fejtened a megadott sejtelmes nyomokat és ki kell választanod a megfelelő műalkotást az elérhető lehetőségek közül.


25. Köszöntünk álmaid városában 10 éves kortól
A Köszöntünk Álmaid Városában című játékban a játékosok az ’50-es évek Amerikájának, a baby boom idejének építészei.
Amerikai kertvárost kiépíteni nem kis kunszt, főleg, ha a játékosok minden körben a három fejlesztés (kert, kerítés,medencék) egyikével élhetnek csak!
A tervezési bizottság megadta a rajtjelet, és az utcák kivitelezése csak a játékosok ravaszságán múlik! 
Ebben a játékban mindenki egyszerre játszik, ugyanazokkal a kártyákkal. Csak azokból válhat a jövő legnagyobb építésze, akik ügyesen kombinálják a házszámokat és a hozzájuk tartozó hatásokat.
Jelölgetős, rajzolós társasjáték, amelyben csak a játék végén derül ki, hogy ki a legügyesebb építész.

26.    Imagine társasjáték 10 éves kortól

Te vagy az asszociációs játékok királya? Rá tudnál vezetni másokat úgy is a megoldásra, hogy nem mutogathatsz és hangot sem adhatsz ki?
Próbáld ki a formabontó Imagine társasjátékot és legyél te a legkreatívabb játékos! Használd a fantáziádat és készíts elképesztő alakzatokat, hogy rávezesd játékostársaidat a megoldásra. Akár 3D-s jeleneteket is eljátszhatsz az átlátszó lapocskákkal, nem is gondolnád miket tudsz megmutatni néhány egyszerű alakzattal!


 
 
27.   Beugró társasjáték 12 éves kortól
A Beugró társasjátékkal már nem csak a tévében vagy a színházban élvezheted kedvenc műsorod, hanem élőben, ott és akkor, ahol és amikor csak akarod. 
Improvizációs, izgalmas és vicces társasjáték, főszerepben veled és a barátaiddal vagy a családoddal.
A világot jelentő deszka ezúttal lehet szőnyeg, parketta, kő vagy éppen egy park zöld gyepe. Próbáld ki, milyen színésznek lenni!

28. Kodama - Az erdő szellemei 13 éves kortól
A Kodama, az erdő szellemei a Ti gondotokra bízták fáikat az elkövetkezendő három évszakra.
Az a feladatotok, hogy szeretettel neveljétek ezeket a fákat, gondoskodva arról, hogy lombkoronáikba megfelelő elrendezésben kerüljenek virágok, gombák és apró élőlények.
Miközben az ágakat kártyáról kártyára növesztitek, nem csak arra kell ügyelnetek, hogy minél több egyforma dísze legyen az ágnak, de arra is, hogy mindig hagyjatok teret a további növekedésnek.
Tegyétek az erdőt minél élettel telibbé, a Kodamákat pedig minél boldogabbá!


29. Sagrada társasjáték 14 éves kortól
A Sagrada társasjáték egy gyönyörű kivitelezésű és elegáns szabályrendszerű nemzetközileg elismert családi absztrakt stratégiai játék, ahol egy közös készletből kell a játékosoknak egymás után különböző színű és értékű dobókockákat választani, és a saját ólomüveg ablakát reprezentáló tábláján lehelyezni, két megkötésnek megfelelve:
- ugyanolyan színű és értékű kockák nem érintkezhetnek,
- a véletlenszerűen kialakított személyes játéktáblánkon mindig vannak bizonyos szín, vagy értékbéli megkötések, hogy egy-két területre pontosan milyen kockát szabad csak rakni.

A kockák választásánál mindig szem előtt kell tartani a játékosok közös (nyílt), valamint személyes (titkos) céljait, mivel ezek teljesítése hozza a játék végén a legtöbb pontot. Különleges csavart ad a játékmenetnek a szerszámkártyák használata, amik az alapszabályok „megszegését” teszik lehetővé, mert a segítségükkel különböző változatos módokon kerülheted meg a megkötéseket, vagy a játékostársak „csapdáit”.

30. Fesztáv társasjáték 14 éves kortól
2019-ben az év gémer játéka lett!
Hamarosan kapható!
Igazi madárrajongók vagytok ebben a társasjátékban, akik megpróbálják felkutatni és madárházukba csábítani a legszebb példányokat. Minden madár tovább bővíti az élőhelyeid egyikének hatalmas kombinációs láncát (az akciókat). Ezek az élőhelyek a növekedés számos kulcsfontosságú tényezőjére koncentrálnak:
• A madáretető formájú kockatorony eledelkockáinak segítségével szerezhettek eledeljelzőket
• Tojásokat rakhattok a változatos színű tojásfigurákat felhasználva
• Húzhattok a száznál is több egyedi madárkártyából, és kijátszhatjátok őket
Az a játékos győz, aki a legtöbb pontot gyűjti a madarakkal, a bónuszkártyákkal, a játék végi célokkal, tojásokkal, elraktározott eledelekkel és madárrajt alkotó példányokkal.
Nagyon szép társasjáték, gyönyörű madár lapokkal és egy 3D-s madárodúval!

 
 
Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, kövess minket itt is:

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése