Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2019. december 2., hétfő

A gyermekkori agresszió okai



A legtöbb ember dühös vagy agresszív az életük egy bizonyos pontján, beleértve a gyermekeket is. A felnőttek általában jobban ellenőrzik magatartásukat ezekben a helyzetekben. A gyerekek azonban hajlamosak rúgni, tolni, harapni abban az időben ... A gyermekek agressziója számos alapvető probléma tünete lehet: pszichológiai rendellenességek, orvosi problémák vagy bizonyos életkörülmények.
Valami alapvető, amikor az agresszióval foglalkozunk, hogy megtaláljuk, mi termel. Ezért a Pszichológia-Online ebben a cikkében néhányat mutatunk be agresszivitás okait gyermekkorban és egy sor tipp, hogy szembenézzen vele.
Ön is érdekelt: Agresszivitás serdülőknél: okok és kezelés Index
  1. Mi a gyermek agresszió?
  2. A gyermekkori agresszió okai
  3. Tippek az agresszív gyermekek otthoni kezeléséhez

Mi a gyermek agresszió?

Agresszivitás fordulhat elő mind a fejlődési nehézségekkel küzdő, mind a gondosan fejlődő gyermekeknél “normális”. Az agresszió szándékos károsodást jelent egy másik személynek, még akkor is, ha a károsodás megpróbálja. Nincs egyetlen elmélet agresszivitás oka. Néhányan úgy vélik, hogy az agresszivitás veleszületett vagy ösztönös. Egyes szociális kutatók azt mutatják, hogy a közös értékek, a hagyományos szülői minták és a társadalmi elszigeteltség változása a gyermekek, serdülők és felnőttek növekvő agressziójához vezet. A gyermekek agresszivitása a családi munkanélküliséghez, az otthoni konfliktusokhoz, a bűnözéshez és a pszichológiai rendellenességekhez kapcsolódik.
Az azonos családokban a fiúk és a lányok között különböző szintű agresszió van. A gyerekek inkább agresszívek, mint a lányok. És a legnagyobb hajlamos agresszívabb viselkedést mutatni, mint a kicsi. is, az agresszív viselkedés Lehet szándékos vagy nem. Sok hiperaktív és ügyetlen gyermek véletlenül agresszív, de ez nem a szándék. Ezért különbséget kell tenni a szándékos és nem szándékos viselkedések között.

A gyermekkori agresszió okai

A gyermekkori agresszió néhány oka:
  • Hangulati zavarok: Bizonyos hangulati zavarokkal küzdő gyermekek bizonyos fázisokban agresszívak lehetnek, elveszíthetik önellenőrzésüket és impulzívvá válnak. És amikor depressziósak lehetnek, bár az agresszió kevésbé gyakori, nagyon ingerlékenyek és ennek következtében agresszívak lehetnek.
  • pszichózis: ilyen esetekben agresszív viselkedés is előfordulhat. Például a skizofrénia gyermeke gyanús lehet, és a félelemre adott válasz agresszió lehet.
  • frusztráció: A kognitív vagy kommunikációs nehézségekkel küzdő gyermekek agresszív viselkedést is mutathatnak. Ezekben az esetekben az agresszivitás az, hogy hogyan kezeljük a felmerült nehézségek által okozott szorongást vagy frusztrációt..
  • impulzivitás: Az ADHD-vel rendelkező gyermekeknél az impulzivitás és a rossz döntéshozatal magatartáshoz vezethet, amelyet agresszívnek lehet tekinteni. Ezek a gyermekek nem veszik figyelembe cselekedeteik következményeit, amelyek érzéketlennek vagy rosszindulatúnak tűnhetnek, de valójában nem gondolkodnak.
  • Viselkedési zavarok: az agresszivitás az ilyen típusú rendellenességek fontos jellemzője. Ellentétben a gyermekkel, aki nem veszi figyelembe a maga következményeit, a viselkedési zavarokkal küzdő gyermekek szándékosan rosszak, a kezelés és a prognózis nagyon eltér a korábbi esettől..
  • Orvosi problémák: Néha az agresszió szerves okai vannak. Például agresszív epizódok fordulhatnak elő gyermekkori frontális lebenyesedéssel vagy bizonyos típusú epilepsziában..
  • trauma: ebben az esetben az agresszió a helyzet azon tényezőinek eredménye, amelyben a gyermek találja magát, és nem az alapjául szolgáló probléma eredménye. Ezek az esetek azonban ritkák, és ha az agresszió gyakoribbá válik, az érzelmi probléma fennállását jelezheti.

Tippek az agresszív gyermekek otthoni kezeléséhez

Biztosítson határozott és következetes korlátokat

A gyerekeknek tudniuk kell, hogy milyen magatartás engedélyezett, és melyek nem. Fontos annak biztosítása, hogy a gyermeküket bizonyos időben gondoskodó személyek megfeleljenek a megállapított szabályoknak, valamint egy sor viselkedés következményeinek. A gyermek, aki harap, rúg, vagy tol, azonnal látja, hogy azok a viselkedések, amelyek nem engedélyezettek, számos következményekkel járnak. Ha minden alkalommal, amikor agresszív viselkedést mutat, ugyanazokat a válaszokat kapja a felnőtteknél, akiket felelősek vagyunk, akkor társulást hozsz, és megtudod, hogy ezt nem szabad megtenni.

Tanítsd meg gyermekednek új módjait haragjának kezelésére

Ösztönözze őt, hogy használjon nyelvet, hogy kifejezze érzéseit az agresszív viselkedés helyett. Fontos, hogy gyermeke megfigyelje, hogyan oldják meg békésen az otthoni konfliktusokat. Így egy példát fogsz adni és összeegyeztetheted a megállapított szabályokkal.

Helyezze be az önkontrollot a gyermekében

A gyermekek nem rendelkeznek veleszületett képességgel maguk irányítására. Meg kell tanítani őket, hogy ne legyenek mások, ha akarják. A gyermeknek szüksége van egy szülői útmutatásra annak érdekében, hogy fejlessze az érzéseinek ellenőrzését, és gondolja át, hogy mit fog tenni, mielőtt megtenné.

Kerülje a bátorítást “keménység”

Vannak olyan családok, ahol agressziót ösztönzik, különösen a gyermekeknél. Egyes szülők büszkén mondják, hogy a gyerekeik “kemény” vagy hogy legyen. Ezzel a gyermek úgy érzi, hogy agresszívnak kell lennie ahhoz, hogy szeretetet és jóváhagyást kapjon.

Ne legyél a büntetés formája

Egyes szülők büntetésként verik gyermekeiket. A gyermek, aki mindig rosszul bánik, fizikailag büntetik, megértheti, hogy ez a megfelelő módja annak, hogy az embereket kezeljük, ha nem tetszik nekik. Így a fizikai büntetés megerősítheti a gyermekek agresszivitását.

Ellenőrizze saját hangulatát

A gyermekek hajlamosak a szüleikre nézni, tanulni megfigyeléssel és utánzással. Ha agresszíven fejezi ki magát, a gyerekek megpróbálhatják követni a példát. Ezért fontos, hogy jó példát adjunk a gyermekeinknek, és különböző módon fejezzük ki a haragot.
Ez a cikk tisztán informatív, az Online Pszichológiában nincs tudásunk diagnózis készítésére vagy kezelésre. Meghívjuk Önt, hogy forduljon egy pszichológushoz, hogy kezelje az ügyét.
Ha több cikket szeretne olvasni, ami hasonló A gyermekkori agresszió okai, Javasoljuk, hogy lépjen be az érzelmi és viselkedési zavarok kategóriájába.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése