Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2020. március 22., vasárnap

10 ajándékötlet a gyerekeknek, ami nagy örömet okoz

10 ajándékötlet a gyerekeknek, ami nagy örömet okoz
Vajon minek örülne a gyerkőc, mi kerüljön a fa alá? Menj biztosra, és válassz ötleteink közül!

Az ajándékvásárlást minden esetben hosszas fejtörés és bizonytalankodás előzi meg. Ha pedig gyerekeket akarsz meglepni valamivel, akkor ez különösen így van.
Vajon örül majd neki? Hasznosat vagy inkább valami érdekeset válassz? Végső soron azonban ez teljesen mindegy, hiszen, ha jó szívvel adod, minden ajándék egyedi, különleges és örömet keltő. A teljesen tanácstalanok számára akad néhány jó ötletünk.
Pihe-puha ruhanemű
Akik biztosra akarnak menni, azok vásároljanak valamilyen jó meleg és klasszul kinéző ruhadarabot, kabátot, vicces külsejű, de hasznos sapkát vagy egy jól bélelt, divatos cipőt - a hideg téli napokon ezek mindig jól jönnek. A boltok megrohamozása előtt tájékozódj a ruhák méretéről, a színeket illetően pedig törekedj a visszafogottságra.
Ajándék a gyerekszobába
Az sem rossz ötlet, ha a kicsiket valamilyen ötletes és izgalmas berendezési tárggyal, különleges bútorral leped meg, amit akár játékra is használhatnak. Ilyen például a babzsákfotel: ezt a felnőttek számára kissé talán kényelmetlen ülőalkalmatosságot nagyszerűen lehet mászni, görgetni, dögönyözni, vagyis mókának sem utolsó.
Izgő-mozgó lurkóknak
A gyerekek nyugtalan, leállíthatatlan örökmozgók, és örülnek minden olyan dolognak, ami a mozgással, sporttal kapcsolatos. Életkortól függően választhatsz nekik különféle ajándékokat, a legkisebbeknek - másfél-kétéveseknek - például egy olyan játék-bevásárlókocsit, mellyel akár a boltba is elkísérhetik szüleiket.
Télen nem rossz ötlet a szánkó sem, ha pedig már a tavaszra, nyárra gondolsz, egy dögös rollert is vehetsz a gyerekeknek. A csocsó, vagyis asztali foci újra reneszánszát éli, és ennek az apukák is biztosan örülnek majd!
Csak fiúknak!
Az apukáknak a zoknin és nyakkendőn kívül nem sok mindent adhatsz, a fiúgyerekeknek azonban számtalan érdekes ajándékkal kedveskedhetsz karácsonykor.
Általában a technikai dolgok iránt már egy-másfél éves koruk körül rendkívüli érdeklődést mutatnak, így nem tévedsz nagyot, ha egy lábbal hajtható, markolóval kombinált traktorral leped meg őket, illetve valami ehhez hasonló, szerelhető, tekerhető, csavarható csodakütyüvel. A méretnek és a bonyolultságnak csak a pénztárcád nagysága szabhat határt.
Csak lányoknak!
Ha fiúgyerekek nincsenek az ismeretségi körödben, némileg egyszerűbbé válik az ajándékozás. A kislányoknak ma már számtalan babusgatós, dédelgetős, fésülgetős játék közül választhatsz.




Az egyik legaranyosabb például a Chichi kutya, melyet kifejezetten arra találtak ki, hogy elbűvölje az öt-hat év körüli lánykákat. A nagyobbaknak válassz valami hasonlóan divatos dolgot, például Hannah Montana babát vagy piperekészletet.
Nézd, olvasd, hallgasd!
A könyv klasszikus ajándék, és már egészen fiatal korban érdemes a gyerekeket az olvasásra nevelni. Különösen úgy, hogy a tévé, a DVD és a számítógép személyében ma már komoly konkurenciája van az írott szónak. Szerencsére vannak olyan népszerű mozi- és mesefilmek, melyeknek megjelent a nyomtatott változata, így a kicsiket ezekkel is meg lehet örvendeztetni.
Élmény, ajándékba
Kiegészítő meglepetésként akár egy-egy érdekes produkcióra szóló belépőjegyet is ajándékozhatsz a gyerekeknek. A vidámpark és az állatkert télen nem igazán praktikus, a bábszínház azonban kiváló családi program lehet, akárcsak valamelyik manapság népszerű, gyermekeknek játszó zenekar koncertje.
Beöltözve
Tekintettel a karácsony után néhány héttel-hónappal következő farsangra, a kicsiknek akár egy-egy különleges jelmezt is ajándékozhatsz az ünnepeken.
Lehet, hogy a szülők által készített ruhák, maszkok személyesebbek, ezek a készre gyártott ruhák viszont annyira profik, hogy a gyerekek biztosan büszkén viselik majd a télutón. A méretet itt se felejtsd el előzetesen megkérdezni!
Technikai kütyük
Aki képes még követni a szinte hetente változó trendeket, az izgalmas elektronikai-informatikai cikkeket is vásárolhat a nagyobb gyerekeknek.
6/12 #1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése