Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2021. november 25., csütörtök

Bennünk lakozó vendégek

hogyan kerüld el, hogy parazitahordozó legyél

Az emberek 70%-a különböző parazitatípussal fertőzött. Mindenki veszélyben van

19.11.2021, 16:10 írta: Csikós Gábor Egészség

A WHO adatai szerint a parazitafertőzés gyakorisága 17,6%-kal nőtt 2019-ben. Érdekes módon, ezek a számok nem csupán a fejlődő országokra vonatkoznak, Európa virágzóbb részeire is.

A helmintózis azért ennyire széleskörű, mivel a pácienseknél nem jelentkeznek tünetek a korai szakaszban. Egy fertőzött személy mindvégig tudatlan marad, miközben másokat is megfertőz.

Miért veszélyesek a férgek?

Több mint 360 ismert féregtípus létezik. Ezek többsége a bélrendszerben vagy a májban él, de egyes fajok bármely más szervig és rendszerig képesek eljutni, például: tüdő, szív, központi idegrendszer, izmok, szemgolyó, agy.

  •  Szövetek és szervek károsodása. Megnövekedett kockázat a fertőzés és a vérmérgezés kialakulására;
  •  Allergiás reakció (bőrkiütés, viszketés, repedések és sebek);
  • Rákkeltő papillomák kialakulása;


Hogyan alakul ki a parazitafertőzés?

A feltételezés, miszerint csak a nyers ételeken és a vízen keresztül lehet megfertőződni csak sztereotípia. A paraziták a bőrön keresztül is a szervezetbe kerülhetnek. Például amikor a tömegközlekedést vagy a nyilvános WC-ket használjuk.

A férgek lárvái a pórusokon keresztül a hajszálerekbe jutnak és a vérkeringés segítségével szétterjednek a testben. Az emberek ilyenkor semmilyen szúrást nem éreznek, ezért is olyan nehéz észre venni, hogy fertőzött lettél. Emellett az állatok és a rovarok is megfertőzhetnek a mikroszkopikus méretű peték porral való belélegzésével.

TOP-3 módszer a paraziták elleni harchoz

Parazitaellenes diéta

- Figyelj oda az elfogyasztott ételek minőségére: ne egyél mosatlan zöldségeket, gyümölcsöket és gyógynövényeket, feldolgozatlan húst (félig átsült húsok), nyers halat (sushi-tekercs, sashimi) és nyerstejet.

- Fogyassz kevesebb cukrot és édességet – ezek serkentik a patogén mikroflóra fejlődését a bélrendszerben

NE FELEDKEZZ MEG A SZEMÉLYI HIGIÉNIAI SZABÁLYOKRÓL

A modern világban nehéz elkerülni a korlátok megérintését a tömegközlekedési járműveken, az étkészlet használatát a kávézókban és a nyilvános WC-ket. Egy egyszerű szabályt kell követned: moss kezet rendszeresen és ne érj az arcodhoz.

Méregtelenítés

A paraziták és a bennük lévő méreganyagok kimosásához egy parazitaölő készítménnyel méregtelenítő kezelést kell végezned, név szerint a Toxic OFF termékkel.

Ez a készítmény rendkívül hatékony, és nincsenek ellenjavallatai vagy mellékhatásai. Hatása a paraziták számára kedvezőtlen körülmények megteremtésére irányul, melynek köszönhetően azok elvesztik érdeklődésüket a szaporodással kapcsolatban, legyengülnek és ezért könnyen eltávolíthatóvá válnak a szervezetből.


A Toxic OFF formulája növényi kivonatokból áll (fehér üröm, kurkuma, ázsiai gázló, emblica officinalis és zeller kivonat), amelyek mind a következő parazitaellenes hatással bírnak:

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése