Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2022. január 25., kedd

 

A jó anya 8 tulajdonsága - Illenek Rád?



Ez nem egy teszt, és nem is verseny, hogy kinek lett több pipája. A jó anya jellemzőit olvashatod, melyek nem csak megerősítenek önmagadban, de támpontot is adnak, hogy erősíthesd az anyai öntudatodat.

{adselite}

A jó anya jellemzői:

1. Egy jó anya tudja, hogy kicsoda: Te nem csak egy anya vagy. Te sokkal több vagy ennél. Egy jó anya tudja, milyen fontos szerepet tölt be a családja életében.  "Soha nem szabad szem elől tévesztenünk a nők erejét. Az anyák azok, akik közvetlenül befolyásolják a gyermekük életét, és az ő hatásuk a legmeghatározóbb."

2. Egy jó anya esendő: Ha este már nincs erőd zuhanyozni, ha a nyűgös babával a karodban elbóbiskolsz a kanapén, ha néha azt érzed, mindegy hová, csak ki a lakásból - Te jó anya vagy! Nem kell 110%-on pörgetned az anyaság szabályzódat, és tökéletesen csinálnod mindent.


3. Egy jó anyának vannak rossz napjai is: Amikor folyton az órát lesed, hogy mikor ér haza a férjed, mert kikészítettek a gyerekek... amikor nem tudsz tenni a rajtad eluralkodó türelmetleségen... amikor nem vágysz másra, csak egy forró fürdőre, amiből sose kell kiszállnod... amikor migréned lesz a gyerek egész napos hiszti-ordító-toporzékoló kirohanásaitól... akkor az egy rossz nap, nem Te nem vagy ettől rossz anya!

4. Egy jó anya igazán megéli a jó napokat: Amikor szimplán csak nincs kirívó engedetlenség, vagy épp ráéreztek egymás rezgéseire, amikor megfogja a kezed az úttest előtt, nem eszi le magát ebédnél, egy kicsivel tovább alszik reggel a szokottnál... Egy jó anya értékeli ezeket, és belőlük merít erőt.

5. Egy jó anyának nincs végtelen energiája: A legtöbb esetben a nap végére kimerült, fáradt vagy. Ez szuper, hisz egész nap tettél-vettél, jöttél-mentél, neveltél, játszottál... mégis mire számítottál? De Te vagy az is, aki ennek ellenére meghallja a gyerek sírását éjjel 2-kor.   

6. Egy jó anya többet ölel, mint büntet: Tudod, hogy fontos eleme a nevelésnek a büntetés, és ezért alkalmazod is. De Te tudod, hogy szeretve kell nevelni, nem pedig katonás szigorral.

7. Egy jó anya képes nevetni: a padlóra kiömlött tejen, a pelus csere közbeni pisin, a reggeli indulás káoszán, a gyerek nyílvános hisztijén és ki tujda nevetni időnként saját magát is.

8. Egy jó anya nem tökéletes: megismeri és beismeri a hibáit, valamint nem fél megpróbálkozni  a kijavításukkal. Egy jó anya képes bocsánatot kérni, akár a gyermekétől is, és megbocsátani önmagának.

 

Címkék: #1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése