Így lehet biztonságos a gyermekkor, túlzott szülői szigor nélkül is

A szülők már csak tudják, hogy egy kis lurkónál nincsen kíváncsibb teremtés kerek e földön. De ez az olthatatlan kíváncsiság még nem is jelent akkora gondot, amíg a gyerkőc az otthon melegében tudja kielégíteni a világ iránti hatalmas érdeklődését. Azonban, ahogy beköszönt a kisiskolás korszak, vele együtt jön számtalan esemény, ami sokszor megnehezíti a szülők dolgát. Az alábbi 4 tipp azoknak a szülőknek nyújt segítséget, akik szeretnék mindig biztonságban tudni a csemetéjüket, anélkül hogy folyton a nyakában lihegnének és követnék Őt mindenhova.

Lássuk is az elsőt!

1. Fejleszd a szülő-gyermek kapcsolatot!

A legtöbb probléma könnyedén megelőzhető – vagy orvosolható – ha a szülő és a gyermek közötti kapcsolat őszinte alapokra épül. Éppen ezért, ha a lehető legnagyobb biztonságban szeretnénk tudni a gyermekünket, akkor győződjünk meg a hozzánk való viszonyáról!

Hogyan lát bennünket?

Nem a legszerencsésebb helyzet, ha a gyermek a szülőkre úgy tekint, mint akik a menő dolgoktól akarják Őt megfosztani. Éppen ezért fontos már kicsi korában kialakítani vele a bizalmat.

Találjuk meg a közös hangot és érzékeltessük vele, hogy minden, amit teszünk, az csakis az Ő érdekében történik, még ha elsőre nem is úgy tűnik neki.


2. Vidd tovább a régi mantrát: idegenektől semmit!

Ha jól megalapoztuk a kapcsolatot, akkor általában már sokkal kisebb lesz az ellenállás a további tanácsainkkal szemben is.

Ilyenkor már könnyebb elmagyarázni neki azt is, hogy miért van szükség bizonyos szabályokra, mint például arra, hogy idegen emberrel nem állunk szóba és nem fogadunk el Tőle semmit.

Ellenkező esetben fennáll a veszélye annak, hogy bár megérti a gyermek a miértet, dacból fittyet hány rá, ezzel kaput nyitva a bajnak.

3. Tanítsd meg neki a pontosságot!

Egy fontos támpont lehet a szavahihetőség mellett, ha tudjuk, hogy a gyermekünk bizony pontosan érkezik mindenhova, ha valami miatt nem tud időben érkezni, akkor pedig valamilyen módon jelzi azt.

Ez a jó szokás hasznára válik a jövőben, illetve rendkívül jó indikátort jelent minden szülőnek, mert jelzi, hogy ha a gyermek nincs ott valahol időben, akkor azonnal el lehet kezdeni intézkedni, még mielőtt baj történne.

4. Figyelj az online biztonságára is!

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy az online világ olykor nagyobb veszélyt jelenthet, mint gondolnánk.

Bármikor felbukkanhat egy „jó fej”, de ismeretlen játékostárs, akivel annyira közeli kapcsolat alakul ki, hogy már szinte az orránál fogva tudja vezetni a másik felet, adott esetben a gyermekünket.

De fennáll a veszélye a saját személyes adatok öntudatlan kiszivárogtatásának is, ami gyakran az előszobája lehet a bajnak.

Ha már aktívan használja az internetet a gyerkőc, célszerű átbeszélni vele, hogy hogyan kezeljen bizonyos helyzeteket.

 

5. Vegyél neki Myki karórát!

A mai modern világ számtalan veszélyt rejteget, azonban természetesen rengeteg előnyt is nyújt még akkor is, ha a gyermekünk biztonságáról van szó.

Ilyen megoldás például a gyakran szülők kedvenceként emlegetett Myki karóra is. A Myki karóra egy GPS alapú trendi óra, ami lehetővé teszi, hogy otthon, a kanapéban ülve is teljes biztonságban tudhassunk a gyermekünket.

A chat, hívás és helymeghatározás funkcióival bármikor, pillanatok alatt elérhetjük és tudhatjuk, hogy merre jár éppen, anélkül hogy egyfolytában zaklatnánk Őt.

Összefoglalás

A csúcstechnika betette a lábait szinte minden szektorba, így nem maradhatott ki a biztonságtechnika sem. Ez a szülőknek csak jót jelent, hiszen soha nem volt még ennyire egyszerű jó kezekben tudni a szeretteinket, mint napjainkban.

Ne féljünk mindent megtenni annak érdekében, hogy minden percben biztonságban tudhassuk a gyermekünket! A Myki karóra amellett, hogy megadja ezt a biztonságot, számtalan hasznos funkcióval rendelkezik és rendkívül dizájnos.

Kattints ide és nézd meg az elérhető termékeket: www.kovetlek.hu és a https://myki.watch/hu/ oldalakon.