Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2016. március 18., péntek

KÖSZÖNET ÉS HÁLA

KÖSZÖNET ÉS HÁLA
Az alkony egyre sötétedő árnyai ebben a korban már arra köteleznek hogy a hálám szavaival tiszteljek meg minden jótevőmet,azokat akik hozzásegítettek létem értelmének kiteljesítéséhez. A hála  a legszebb elejtett szó vagy leírt mondat egyike emberi létünk folyamán, amit közölhetünk olyan emberekkel akik  segítettek rajtad a sorsod alakításában, vagy megpróbáltatásaid pillanataiban.
Gyermekkoromban a szülők a családom iránt érzett hála határtalan erkölcsisége,a későbbiekben szeretett küzdőtársad aki végigkísért évtizedeken át mérhetetlen szeretetével,   a mindenkori tanítómestereim, az arra érdemes emberek segítőkészsége iránt érzett megbecsülés  kötelez ezen sorok leírására,
Úgy érzem 85-dik életévemben hogy kivételesen sokat kaptam tőletek szeretteim, és viszonzásul őszinte jó szándékkal,tisztességgel ajánlottam segítségemet az arra ráutaltaknak,legyen az gyógyítás vagy akár tudományos alkotó munka. A z Én életem főműve a gyógyítás volt és a betűbe vésett tanácsadás az anyukáknak.
Az Úr rendelte így hogy 55 évig a beteg gyermek ágya mellett szolgáltam ,később mindmáig is gyógyítottam.  Számos évet az   életemből kórházi ügyeletben töltöttem el . Az ügyelet a mi fogalomkörünkben egyenlő a –Fehér éjszakákkal-amikor is nem annyira a fizikai igénybevétel szolgáltat ki bennünket  a tűrésküszöb kénye-kedvének,hanem azok a gyerekek akik katasztrofális állapotban kerülnek a kórházba,és az orvosi lelkiismeretünket,felelőségünket küzdelmünket teszi próbára egy emberi élet megmentéséért,vívott küzdelemben. És az a leírhatatlan örömérzés ami akkor ölel át amikor a súlyos beteg gyermek arcán megjelenik az első mosoly.
Az a kivételes adomány hogy eddig 15 millió édesanyának tudtam tanácsot adni 2oo országból szenvedő gyermekeik bajainak istápolására.
A lehetőség hogy kutatásaimmal  hozzájárultam a gyermekgyógyászati ismeretek aranykönyvének a gazdagításához.
Életművem-Magyar Gyermekgondozási Enciklopédia-16 ezer oldal terjedelemben,5552 illusztratív fotóval-/elektronikus szerkesztés/.
De az elvégzett jelentősebb munkáim felsorolásából nem maradhatnak ki alkotásaim más értékei sem.
A számos tudományos közlemény hazai és külföldi orvosi folyóiratokban-12 gyermekgyógyászati szakkönyv elektronikus szerkesztésben,Szatmár megye orvos történelme az 13oo-as évektől a XXI-dik századig és mindmegannyi munkám a mi szerepel a gyermekgyógyászati világirodalom körforgásában.
Fogadja szerető hálámat mindenki aki hozzásegített hivatásom méltó gyakorlásához !!
Szatmárnémeti 2016.Március.18-án.


Dr.Bauer Béla Ph.D.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése