Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2020. november 25., szerda

Nyugodt gyermek

 Ezt a honlapot azzal a céllal alkottuk meg, hogy minél több családba eljuthasson az a nyugalom, kiegyensúlyozottság, szeretet és belső béke, amit a meditáció rendszeres gyakorlása által mi magunk is megtapasztalunk és ami – meglátásunk szerint – a gyerekeinket is segíti.

Saját gyermekeinkkel kapcsolatos bölcsődei, óvodai, iskolai nevelői és egyéb visszajelzések alapján állíthatjuk, hogy a meditáció nemcsak nyugodttá teszi gyermekeinket, hanem szociálisan nyitottabbak, megértőek, konfliktusokat korukat meghaladva képesek kezelni, az őket érő esetleges agressziót könnyebben tudják feldolgozni, mint nem meditáló társaik.

Ezért szeretnénk elérni, hogy a gyerekek minél korábban átéljék a meditáció által elérhető és fenntartható békés és nyugodt állapotot, és ennek hatására cselekedeteiket, szavaikat ne a félelem, düh, harag és ellenszenv, hanem a szeretet, a megértés és a segítő szándék motiválja.

Úgy véljük, hogy minél több gyerekben érik meg ez a belső béke, annál nagyobb eséllyel érhetjük el, hogy a világban csökkenjen az önzés és az agresszió.

Bár az oldal alapvetően gyerekes családokat szólít meg, mindenkit szeretnénk ösztönözni arra, hogy végezze a honlapon található gyakorlatokat!

A meditációt nem lehet túl korán vagy túl későn elkezdeni. Már magzatként érzékeljük, és élvezzük a békét és nyugalmat, ezért fontos, hogy állapotos édesanyák is kipróbálják, gyakorolják. De ugyanígy segíthet éjszakázó újdonsült szülőknek vagy éppen a nagyszülőknek, akik nehezen tartanak lépést unokáik viselkedésével.

Lehetőség van arra is, hogy a gyermekek óvodai és iskolai környezetben is végezzék ezeket a gyakorlatokat. Kifejezetten oktatási intézmények számára készült a www.belsocsend.hu honlap.

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése