Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2020. november 10., kedd

 

Mit tegyünk, ha a gyerek felnőtt tartalmú oldlakba fut bele?

A gyerek még nem is kamaszodik, hogyan segíthetek rajta?

Mit tegyünk, ha a gyerek felnőtt tartalmú oldlakba fut bele? A gyerek még nem is kamaszodik, hogyan segíthetek rajta?Bármelyik gyerekkel előfordulhat, hogy sex vagy pornó oldalakat néz.

Kamaszkor előtt nem elegek az óvintézkedések, mert a látvány magyarázatra szorul.

Beszéljünk róla!

  • Miért fut bele a gyerek ilyen tartalmakba?

    A gyerekek kíváncsiak, minél prűdebben kezeljük ezeket a helyzeteket ők annál jobban fognak érdeklődni.

    Hozzák az iskolából, mert beszélgetés közben előkerül a szex szó, bár a jelentését se tudja a gyerekünk, de a másik kineveti, (aki szintén nem sokat tud) és ettől kellemetlenül érzi magát.

    Késztetést érez arra, hogy megtudja mi az.

    És ne legyünk naivok! Mert a mai gyerek 5 perc alatt rájön, hogy a Googlenak van hangalapú keresője is. Tehát még olvasni sem kell tudni ahhoz, hogy informálódjon.

  • Miért káros ez a gyerekre?

  • Mert a gyerek nem tud különbséget tenni szex és pornó között.

  • Mert a gyerek azt hiszi, hogy amit a filmen csinálnak az jó.

  • Mert a gyerek azt hiszi, hogy a szex (amit lát belőle) az a szeretet kimutatásának egy formája.

  • Mert ő is kamaszként azt akarja adni, csinálni, amit lát.

  • Mert a saját testétől, a szerveitől undorodni fog.

  • Miért nem elegendő a technikai korlátok felállítása?

    Kisgyerekeknek nem is mindig van kütyüjük, ezért a szülőkét, tesókét kapják meg. Megtanulja, hogy ha egy kicsit hisztizik, és a szülő fáradt, akkor kezébe nyomják a mobilt, és ezt máskor is el tudja érni.

    A szülői telefonra nem mindenki szeretne technikai felügyeletet rátenni, és azt ki és bekapcsolgatni.

    De tegyük fel, hogy rajta van a kütyün a felügyelet, akkor minden rendben?

    Nem, mert a suliban átküldik egymásnak Bluetoothon, és máris nézhetővé válik a dolog.

    Tehát az igényt kell feltámasztani a gyerekben, hogy tudja mi a különbség a szex és a pornó tartalmak között, és legyen tisztában a szeretet kifejezésének ezen formájának a határaival.

    De hogyan?

  • Milyen magyarázatot adjunk a gyereknek, ha már megtörtént a dolog?

  • Az egyetlen biztos módszer, hogy jó kapcsolatot ápolunk a gyerekünkkel. Mert ilyen helyzetben mer hozzánk fordulni, és fel tudja tenni a kérdéseit.

  • Ha az otthoni légkör olyan, hogy a gyerek bátorítva van arra, hogy kérdezzen, magyarázatot kapjon, és butaság esetén nem retorzió a következmény, hanem át lehet beszélni a dolgokat, akkor ő is nyitottabb lesz.

  • Milyen magyarázatot adjunk a gyereknek, ha már megtörtént a dolog? Ha azt látja, hogy a szülők egymás között ki tudják, és ki is fejezik a szeretetet, és nincs semmi titokzatosság abban, hogy a felnőttek teste más, mint a gyerekeké, akkor ez is sokat segít. De a megelőzés segít a legtöbbet.

  • Már kisgyerek korban lehet arról beszélni, hogyan születik a gyerek, és hogy kerül anyu hasába a gyerek. Erre vannak könyvek, melyeket be lehet szerezni.

  • Később, a korának megfelelő felvilágosító könyvek sokat segítenek a dolgok elmagyarázásában.

  • Tehát a gyerekünk tájékozott lesz! Őt már nem lehet megvezetni féligazságokkal az osztálytársak által.

  • Jó, ha azt látja a szüleitől, hogy azok szeretik és elfogadják a saját testüket, mert ez is minta. Akármilyen a testünk, jó, ha nem undorodunk attól.

  • Arról már sokszor írtam, hogy a felvilágosítást nem lehet elég korán kezdeni. Természetesen annak mélysége koronként változó.

  • De egyre inkább igaz, hogy a gyerekek ilyen irányú kíváncsisága egyre koraibb életszakaszban jelentkezik. Gyakran hallom, hogy az „én gyerekem még kicsi/ még nincs is ciklusa”. De ki kell, hogy ábrándítsak minden szülőt, a gyerekek szexuális életének a kezdete sok esetben nem is kötődik a ciklus kezdetéhez!

  • Nyugodtan lehet arról beszélni, hogy nem mindenki egyformán fejezi ki a szeretetét. És megtanítani neki azt az ökölszabályt, hogy tudjon úgy szeretni egy másik embert, ahogy az saját magának is jó. Ne a másikat részesítse előnyben, hanem figyeljen a saját igényeire is. Ez magával hozza a nemet mondás, képességét.

  • Különösen figyeljünk oda az erős megfelelési vággyal küzdő gyerekekre, mert ők azok, akik később soka mindent bevállalnak, csak hogy szeretve legyenek!

  • És a lényeg. Mi a szex, és mi a pornó?

    A szex amikor két ember szívből szereti egymást, és nem csak lelkileg, de testileg is szeretnének egymásnak szeretet adni.

    A pornó minden egyéb, amiben nincs szeretet, de szeretethiányos embereknek szóló filmek, melyekkel a szereplők, és a forgalmazók pénzt keresnek. A pornóban csak eljátszák a szeretet, vagy az, hogy a másiknak amit tesznek, az jó. De ez nem így van.

    Amit ma felnőtt oldalakon elér egy gyerek, az nem a szeretetről szól, tehát nem szex, hanem pornó.

    Kisgyereknek el lehet mondani, hogy eljön majd neki is az az idő, amikor valakit nagyon fog szeretni, tiszta szívből, és az a másik is szeretni fogja őt ugyanígy. Érezni fogja, hogy bízhatnak egymásban. Ez lesz az a pillanat, amikor meg tudják egymással beszélni a szexet, és csak úgy csinálni, hogy abban mindketten örömüket leljék.

Bármelyik gyerekkel előfordulhat, hogy sex vagy pornó oldalakat néz. Kamaszkor előtt nem elegek az óvintézkedések, mert a látvány magyarázatra szorul. Beszéljünk róla!

Vegyen részt személyes vagy Skype konzultáción!

Szeretettel várom mindazokat a szülőket, és gyerekeket, akik szeretnék az önbizalmukat növelni, szorongásukat, feszültségüket oldani!

Tudjon meg többet! Kérjen időpontot!

Tegyünk közösen gyermekéért!

Jelentkezzen konzultációra, hogy választ kapjon a kérdéseire! A találkozó célja egymás kölcsönös megismerése, amelynek során feltérképezzük gyermeke problémáját. Ezáltal megismerheti a fejlesztőt és az EFT módszert. Legyünk együtt szemtanúi gyermeke változásának!

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése