Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2015. március 20., péntek

HÁLÁM LETÉTEMÉNTE

HÁLÁM LETÉTEMÉNYE
Részlet-Az alkotás kényszere-című írásomból.




A hála  a legszebb elejtett szó vagy leírt mondat egyike emberi létünkben. Ezen sorokkal hálámat szeretném kifejezni azért az 57 év szeretetért,hitért,gondoskodásért amit Tőled kaptam Emikém. Személyesen úgy élem meg hogy a szeretet,gondoskodás,együttérzés, az emberi szolidaritás-egyszóval a jólelkűség nagyrészt genetikai adomány és kisebb részben környezeti nevelési ráhatás kérdése. De az elmúlt hosszú évek meggyőztek arról, hogy nem csak ennyi, hanem az Úr kivételes adománya is.
                                Ez a lelki gazdagság,amit a szeretet és áldozatkészség összetevőjeként érzékeltem a hosszú évtizedek folyamán  személyiségedben végigkísért  egész életeden és egyszerűen nem tudtál más lenni. Nem tudtál ártani senkinek.
 Ilyennek ismertem meg egyetemista koromban és ismerem 57 év házasság után a feleségemet DR:BAUER KLIMAI EMILIÁT. Az a mély tisztelet amit akkor éreztem iránta amikor hosszú hónapokon vagy akár  éveken keresztül a súlyos beteg édesanyját,édesapját,az én szeretett apámat saját otthonukban vagy otthonunkban az elmúlásig ápolta,tartotta bennük az egyre fogyó lelki vigaszt,és elvégezte a legintimebb,legelemibb betegellátási munkát is minden gyermeknek példamutató lehet. Mindig azt vallottad hogy legyen bármilyen sikeres a karriered, de ha - egy meggyötört életút után- magadra hagyod  gyötrelmes gondolataikkal a tehetetlen szüleidet a lelkiismeret furdalás mindvégig elkísér,és emészt. Ugyanezt a gondoskodást,biztonságot éreztem melletted én is életem minden napján. Diákkori szerelem volt a maga utánozhatatlan érzelmi és eszményi nagyszerűségével. Miután elvégeztük az egyetemet,végigjártad a körorvosi pálya összes buktatóit./Kapnikbánya-Vetés-Pálfalva/ Végül is a Szatmári MONDIALA készruha gyár főorvosa voltál, összesen megszakítás nélkül 3o évig. Emberi tulajdonságaidból eredendően emberközelben,megértéssel kiváló gyakorlati érzékkel láttad el nagyon nehéz feladatodat. Volt betegeid ma is sok szeretettel és hálával üdvözölnek ha találkoznak veled.

Marosvásárhelyi emlékkép egyetemi éveink idejéből- 1957-


#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése