Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2015. március 27., péntek

A TISZTESSÉGGEL VÉGZETT MUNKA ÖRÖME ÉS A HIVALKODÁS HATÁRVONALAI

A tisztességgel végzett munka örömélmény minden alkotó számára akár elismeri a környezete akár az érdektelenség mellékvágányára tereli. Az alkotás emlékezete megőrzi és elkíséri az embert egész életén keresztül,Tehát nem korfüggő,mert az alkotott érték a történelem folyamán mindig időtálló volt. Manapság amikor a pénz és a hatalom uralja a társadalom világképét a teljesítmény értékrendje elismerése elsatnyul a való élet mániákusan nagyzoló életvitelében. Pedig a történelem bármilyen természetű küzdőterén az elvégzett alkotó munka szüleménye soha nem volt hivalkodásnak tekinthető.
A hivalkodás napjaink erkölcsi vadhajtása az anyagi javakkal vagy társadalmi titulusokkal való kérkedés,az az állapot ami mögött nincs alkotott társadalmi érték,ami csak a külsőségek uralkodó anyagi birodalma, sajnos számos esetben illetéktelen módon. Ez a tény átépítette a nagy többség értékítéletét úgyannyira hogy már már a társadalom szellemi perifériája felé terelgetik az alkotás tisztességét.
Erre az állításra nincs cáfolat, hiszen millió számra vándorolnak el fiaink azokba a közösségekbe ahol nem a hivalkodás, hanem az alkotó munka az emberi tisztesség értékmérője.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése