Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2018. január 28., vasárnap

MI OKOZHAT UJJKOPÁST

Mi okozhat ujjkopást?

Orvos válaszol rovat
Lányom 14 és fél éves. Három hete pajzsmirigy gyulladást állapított meg nála a házi orvosa. Kapott rá Ceroximet. Beszedte, de teljesen nem gyógyult meg, még kicsit kitapintható a duzzanata. Viszont a kezén az összes ujjvégén kopik a bőre pár napja. Tegnap kellett neki ismét visszamennie kontrollra, de csak a kezére kapott valami A vitaminos krémet.
Kérdésem: a gyógyszer mellékhatása lehet-e az ujj kopás, vagy mástól lehet? Itt az oldalon olvastam, hogy esetleg túladagolástól is kophatnak az ujjak. Vagy esetleg feltelítődött szervezete attól, hogy elég sok tejet fogyaszt (van olyan nap, hogy 1-2 litert)?
Köszönöm válaszát!
2010. 11. 23. | 22:58
Kedves Kérdező!
Nagyon kicsi a valószínűsége, hogy a nagylányának pajzsmirigy gyulladása volt, egyrészt, mert nagyon ritka, másrészt, mert igazából azt UH vizsgálattal lehet bizonyítani. Az ujjbegy bőrének hámlása és a korábbi gyulladás inkább skarlátra utal, amit viszont személyes vizsgálat nélkül nem lehet azért biztosra állítani, de mindenképpen érdemes lenne AST vizsgálatot kérni, hogy kizárják vagy megerősítsék ezt a feltételezést.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése