Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2016. június 7., kedd

Herpeszes szájgyulladás gyermekeknél

Herpeszes szájgyulladás gyermekeknél
  • Okok herpeszes szájgyulladás gyermekeknél
  • Tünetei herpeszes szájgyulladás gyermekeknél
  • Diagnózis herpeszes szájgyulladás gyermekeknél
  • A kezelés a herpeszes szájgyulladás gyermekeknél
  • Jóslás és megelőzése herpeszes szájgyulladás gyermekeknél
  • Herpeszes szájgyulladás gyermekeknél - kezelés Moszkvában
Herpeszes szájgyulladás gyermekeknél - herpeszvírus fertőzés primer lézió a szájnyálkahártyán és a jelenségek a mérgezés. A gyermekgyógyászatban és a gyermekgyógyászati ​​fogászat herpeszes szájgyulladás rangsorolt ​​közül elsőként gyulladásos betegségek, a szájüreg gyermekek, számviteli közel 80% -ában. Herpeszes szájgyulladás tekintik megnyilvánulása az első kapcsolatfelvétel a test egy gyermek típusú herpes simplex vírus-én. A leggyakoribb herpeszes szájgyulladás akkor fordul elő gyermekeknél 1-3 éves, koruknál és morfológiai jellemzőit, csökkentése transzplacentáris antitestek és a sejt éretlensége és specifikus immunitást. Herpeszes szájgyulladás figyelhető meg a csecsemők, az első hónapok üvegből táplált.
Kétféle a herpeszes szájgyulladás gyermekeknél: egy elsődleges akut és krónikus visszaeső. A gyerekek, akik talpra akut herpeszes szájgyulladás vírushordozók tünetmentes, vagy szenvednek krónikus típusú fertőzés. Herpeszes szájgyulladás gyermekek összefüggésben lehet kárt az idegrendszer és a belső szervek, elnyomása immunválaszt, és ezért komoly figyelmet gyermekorvosok, fogorvosok gyermekgyógyászati, gyermek immunológus, gyermekgyógyászati ​​neurológusok és egyéb szakemberek.
Okok herpeszes szájgyulladás gyermekeknél
HSV-es típusú - DNS-vírus családjába tartozó Herpesviridae és klinikailag megnyilvánult kiütések az arcon és a száj nyálkahártyáján. Miután a szervezetben a gyermek, HSV aktívan megszorozza a hámsejtek és a környező nyirokcsomókat (leggyakrabban, submandibularis), belép a véráramba (elsődleges virémia), majd a különböző szervek (máj, lép, stb), majd reprodukció és a másodlagos virémia . A következő lépés a megfigyelt bőrelváltozások és a nyálkahártyát az ajkak, a száj és a torok a fejlesztési tünetek gyermekeknél herpeszes szájgyulladás. Herpesz fertőzés átvihető egy egész életen át tartó látens fennmaradása a vírus az ideg ganglionok.
A forrás a kórokozó a gyermekek akut herpeszes szájgyulladás, felnőttek visszatérő herpesz az ajkak és a vírushordozók. Herpeszes szájgyulladás rendkívül fertőző: HSV I. típusú továbbítani lehet egészséges gyermekekben kontakt-háztartás (a csók, játékok, háztartási cikkek) és cseppek (köhögés és tüsszentés), a lehetséges vertikális terjedés az anyáról a magzatra (visszatérő herpes a virémiát Terhes).
Visszaesések krónikus herpeszes szájgyulladás gyermekeknél fordul elő a háttérben immunszuppresszív hatása alatt provokáló tényezők: kihűlés, túlmelegedés, tartós napozást, érzelmi stressz, vitaminhiány, fogadó nagy dózisú antibiotikum, végzett SARS. Leggyakrabban, herpeszes szájgyulladás gyermekeknél fordul elő, tavasszal és ősszel.
Tünetei herpeszes szájgyulladás gyermekeknél
Attól függően, hogy a klinikai tünetek a herpesz stomatitis a gyermek lehet enyhe, középsúlyos és súlyos formái; a fejlesztési kiadás inkubáció előjele időszakban, a magassága a betegség (hurutos időszakban kiütések), és a fogyó klinikai gyógyulás. A gyermekek körében gyakrabban enyhe és középsúlyos formák herpeszes szájgyulladás.
Lappangási idő herpeszes szájgyulladás a gyermekek 2-14 nap. Prodromalis időszakban a gyermek lesz nyugtalan, nyűgös, sír, hajlandó ételt, rossz alvás. Voltak túlzott nyáladzás, hányinger, hányás, fokozott és fájdalmas submandibularis és nyaki nyirokcsomók.
Herpeszes szájgyulladás gyermekeknél általában kezdődik akut, lázzal (akár 38-40 ° C), romló általános állapot. A magassága a betegség csatlakoznak hurutos jelenségek: akut fogínygyulladás, hideg, köhögés, és néha kötőhártya-gyulladás. Véreres baba ínyét, duzzadt, vérző. A szájnyálkahártya jelennek egyszeresen vagy csoportosítva hólyagos léziók formájában vékony falú buborék mérete 2-3 mm, ami könnyen nyitható a kialakulását fájdalmas eróziók és a AFT (sekély fekélyek borított fehéres virágzás). Herpesz gyakran találhatók az íny, a kemény és lágy ég, a nyelv hátsó részére, arc és az ajkak.
Vesicle formáció tart 2-4 napig, és kíséri súlyos megbetegedéseket. Ugyanakkor megfigyelhető, kitörések különböző fejlettségű. Afta és az erózió fokozatosan tisztítani és szigorították hegesedés nélkül. Mert herpeszes szájgyulladás gyermekek jellemzi hullámzó persze: a bőrkiütések megjelenését lázzal végén egy rövid ideig stabil, majd kezdődik egy új hullám bőrkiütés újabb ugrásra a hőmérséklet.
Amikor csökkent immunitás, és a másodlagos bakteriális fertőzés alakul ki göbös elváltozások a nyálkahártya és a bőr. Akut herpeszes szájgyulladás gyermekek, súlyosságától függően és a kezelés hatékonyságát tarthat 7-14 nap. Veszélyes akut herpeszvírus-fertőzés szerezhet az élet első hónapjaiban általánosítása nyomán a vereség, a kockázat a szeptikus feltételeket, a belső szervi érintettség, savóshártyák az agy.
Diagnózis herpeszes szájgyulladás gyermekeknél
A diagnózis a herpeszes szájgyulladás gyermekeknél kerül alapján klinikai, kórtörténet, az eredmények a citológia, virológiai és szerológiai vizsgálatok.
Az azonosításhoz a vírus lehet használni, szérum, nyál, tamponok, aspirátumokat, vagy tamponokat a szájnyálkahártya. Set kórokozó herpeszes szájgyulladás a gyermekek esetében a módszer immunfluoreszcenciája (RIF) és a PCR. Szerológiai azonosítása virális titert antitestek által végzett ELISA-val és DGC.
Herpeszes szájgyulladás gyermekeknél meg kell különböztetni a más típusú stomatitis (allergia, gyógyszerek, gombás), herpesz angina, specifikus fertőzések (kanyaró, skarlát, bárányhimlő, diftéria), váladékozással járó eritéma multiforme.
A kezelés a herpeszes szájgyulladás gyermekeknél
Amikor egyszerű ambuláns kezelést a herpeszes szájgyulladás, bonyolult esetben, és a gyerekek az első három évben az élet kórházi ellátásra lehet szükségük. Gyermekek herpeszes szájgyulladás mutatja ágynyugalom, iszik sok folyadékot, tört, meleg, édeskés étel, használjon külön edények és higiéniai termékek.
Átfogó kezelésének herpeszes szájgyulladás gyermekek (általános és helyi) állítjuk időszaktól függően a betegség és a tünetek súlyosságától. Amikor láz és fájdalom paracetamol, ibuprofen; enyhíti az ödéma - antihisztaminok (diazolin, tavegil, Phencarolum). Rendszer oki kezelés (aciklovir, Zovirax, alpizarin interferon) hatékonyabb a kezdeti időszakban. Annak érdekében, hogy nevezi immunrendszer lizozim imudon, taktivin, Immunal injekciót gamma-globulin.
Helyi kezelés herpeszes szájgyulladás gyermekek végzik, és a gyermekek gyermekgyógyászati ​​fogorvoshoz periodontist. Feldolgozást végzi napi szájnyálkahártya antiszeptikus, érzéstelenítő, főzet a gyógynövények, kenés vírusellenes szerek. A mérsékelt forma herpeszes szájgyulladás gyermekeknél tisztítására a felület a nyálkahártya a nekrotikus tömegek használt oldatok a proteolitikus enzimek (tripszin, kimotripszin).
Alatt epitelializáció az eróziót befolyásoló bőr használatos termékek (A-, E-, csipkebogyó olaj és homoktövis, karotolin). Gyógytorna a herpeszes szájgyulladás gyermekek felírt a korai napjaiban a betegség (UV, infravörös sugárzás). Abban az esetben, visszatérő herpeszes szájgyulladás gyermekeknél mutatja tanfolyamok merevítő eszközzel (C-vitamin, B12, halolaj), magas kalóriatartalmú étrend.
Jóslás és megelőzése herpeszes szájgyulladás gyermekeknél
Herpeszes szájgyulladás gyermekeknél a legtöbb esetben végződik klinikai gyógyulás után 10-14 nappal. Súlyos esetekben, fennáll a veszélye a szövődmények formájában herpeszes keratoconjunctivitis, herpes encephalitis, általánosítása fertőzés.
Érintkezés megakadályozására gyermekek herpeszvírus fertőzés lehetetlen, mivel szállítására HSV a felnőttek körében 90%. Megelőzésére, herpeszes szájgyulladás tartalmazhat elszigeteltségének beteg gyermek a gyermekek egészséges, korlátozza az érintkezést a felnőttek az aktív fázisban a fertőzés, a személyes higiénia, edzés, a testnevelési órák.
IKONOGRÁFIA

1-





2-



3-



4-



5-



6-



7-



8-




#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése