Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2020. február 12., szerda

Müller Péter: Így születik meg egy szerelemgyerek a párkapcsolatban


“Ha ölel a párod, és te átfogod meztelen testét, ne arra gondolj szeretkezés közben, hogy ‘gyereket akarok! gyereket akarok!’…, hanem arra, hogy ‘szeretlek! szeretlek!’… És ha erre még jön egy gyerek is, tekintsd ráadásnak, és köszönd meg az Istennek!”

Az első: a szerelemnél nincs több. Nem valaki másért szeretlek, hanem magadért és önmagamért. A szerelmünkért szeretlek. Maga az ölelés a beteljesedés. Az, hogy végre együtt vagyunk. Ezt nem lehet fölülírni. Mert ez a Lét csúcsélménye. Mindennél és mindenkinél jobban hiányoztál, és most visszatalálunk, egymásba. (Ha már átfut rajtad a gondolat, hogy “Szívesen szülnék tőle gyereket” – az anya érez benned és nem a szerelmes. A még nem létező gyermeket máris jobban szereted, mint őt.)A második: ha valamire az ember nagyon vágyódik, rendszerint nem kapja meg. Csak amikor már elengedi a vágyódást – akkor jön a beteljesedés. Amikor nem akarsz, és nem követelsz már. Amikor minden tőled telhetőt megteszel – és utána rábízod az egészet az Istenre, a Természetre, nevezd, ahogy akarod. Ez a mágia titka: megvágyni – és elengedni.
Ha ezen a gondolaton tűnődsz, három úton is elindulhatsz. 
A harmadik: azt mondja a Tibeti Halottak Könyve, hogy a Lelkek odaátról, a “köztes létből” kilesik a szeretkezésünket. Vonzza őket a szerelemörvény. Egyszerre érzik a vonzást és taszítást, és vágyódnak a testi születésre. Azt akarják, hogy a férfi legyen az apjuk és a nő az anyjuk. Aszerint, hogy férfinek vagy nőnek születnek majd, vonzza őket az egyik, és taszítja a másik.
A lélek különös és minden szinten működő örök erotikája ez: nemcsak a két ölelkező test vonzza egymást, hanem a lélek is, a leendő gyermek lelke.
A szeretkezés erőtere csalja őt ide, a földi létbe. Ha azt látja, hogy leendő szülei nemcsak szeretkeznek, de lelkileg is szeretik egymást – hiszen ők is Lelkek, mint ő, ha testben élnek is -, szóval ha látja és érzi, hogy ez egy testi összecsapódás, egy szerelemörvény is, annál szívesebben hagyja magát beszippantani, s vállalja a leendő gyermek szerepét.
A népi szólás azt mondja a gyönyörű kisbabára: “Szerelemgyerek”. Így van.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése