A minap épp indultunk volna reggel az óvodába, de én hosszasan vacilláltam, hogy a változékony időjárás mellett milyen ruhát adjak gyermekemre: vastag vagy vékony dzsekit, kell-e sapka, ha igen, akkor milyet, és kössek-e kendőt a nyakába. Mire felöltözettem szemem fényét, lemondóan megszólalt: jaj, Anya, már megint túlöltöztetsz! Nehéz eltalálni az ideális öltözéket, de ha rétegesen öltöztetjük gyermekünket, akkor könnyen alkalmazkodhatunk az őszi időjárás változásaihoz, és nem érhet bennünket meglepetés.

Body, mint alap babaruha

Amikor a kisgyermek még kicsi, és elsősorban csak fekszik, vagy ül a babakocsiban (azaz nem mozog), akkor tartsuk szem előtt, hogy a babán mindig egy réteggel több ruha legyen, mint rajtunk. Az egészen kicsi gyerekek alapruhatárának elengedhetetlen kelléke a body. Úgy érdemes kezelni, mint felnőtteknél a trikót, mint egy alsóruházatot. A rövid ujjú verziót ősszel érdemes hosszú ujjúra cserélni. Egy felsővel, kardigánnal kombinálva kényelmes viselet a babának, és biztosak lehetünk abban, hogy a hasa, dereka védve van.

Egy jó kardigán nem hiányozhat a baba ruhatárából

Egy jó kardigán aranyat ér, pláne ha sikerül olyan fazonban és színben beszerezni, amely a kisgyermek ruhatárához passzol. Egy viszonylag semleges, könnyű, de mégis meleg anyagú kardigán igazán jó szolgálatot tesz ősszel, amikor az reggelente meglehetősen hűvös van. Bodyval, felsővel kombinálva ideális, és jó, ha mindig van egy a babatáskában vagy a babakocsiban.

      Kislányoknak szoknya leggingsszel, kisfiúknak kantáros nadrág

      Kislányos anyukák szárnyalhatnak, ha réteges öltözködésről van szó. Ősszel még használhatóak a kis szoknyák, vékonyabb ruhák vagy éppen rövidnadrágok, mert napközben jó idő van. Ilyenkor a vékonyabb harisnyanadrágok is jó szolgálatot tesznek, de hordhatóak a könnyű leggingsek is. Nagyon divatosak a kantáros ruhák, nadrágok kisfiúknál és kislányoknál is. Ezek nemcsak mutatós, hanem praktikus ruhadarabok is, mivel a gyermek karját szabadon hagyják, de a háta, mellkasa melegen van. Egy ilyen ruhadarab alá jó időben elég akár egy body is, de ha változékony az idő, akkor egy felsővel kiegészíthetjük, vagy egy kardigánt adhatunk fölé.

      A még babakocsiban fekvő csecsemőre a már említett plusz egy réteget adjuk rá, tehát ha mi jól érezzük magunkat egy pólóban, akkor babánkon legyen a body fölött még egy réteg ruha (felső, kardigán vagy kis dzseki). Ezt a réteget pótolhatjuk, vagy kiegészíthetjük finoman kötött, puha takaróval is, vagy vékonyabb overállal. Csecsemőknél sem kell lemondani a trendi ruhákról, és van élet a rugdalózó után is: ma már kaphatóak olyan felsővel kombinált rugdalózók, amelyek nemcsak ultracsinosak, hanem nagyon kényelmesek is.

          Kiegészítő ruhadarabok babáknak

          Ha már csemeténkkel játszótérre járunk, és számíthatunk arra, hogy beleül a homokba, vagy leül a fűbe, akkor számoljunk vele, hogy alulról plusz egy réteggel védjük a hideg ellen őket. Ilyenkor még kevés lehet egy vékony harisnya vagy leggings, célszerű plusz egy rövidnadrágot, szoknyácskát rájuk adni. Szemfüles anyukák komplett szettekre bukkanhatnak, abszolút összepasszoló darabokkal.

          Nem szabad megfeledkezni a kiegészítőkről sem! Sapka télen-nyáron ajánlott: télen és ősszel fület védő darabot válasszunk, napsütéses, meleg időben pedig kalapot, amely védi a gyerekek fejét a közvetlen napsütéstől. Babakocsiban sétáló babákra puha, pamut vagy vászon kocsicipő dukál, amely melegen tartja a babalábakat.

              Az őszi kollekció legmenőbb babaruháiért látogass el üzleteinkbe vagy a webshopunkba!

              [woodmart_button align=”center” title=”Még több babaruha” link=”url:https%3A%2F%2Fmamasandpapas.hu%2Ftermekkategoria%2Fruha%2F||target:%20_blank|’ columns=’1′ button=’Tovább’]