Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2020. szeptember 10., csütörtök

 

A gyermekek asthenia tünetei és okai

  1. tünetek
    1. Astenia jelei 1 év alatti gyermekekben
    2. Aszténia jelei 7-10 éves kor alatti gyermekekben
    3. A serdülők asthenia jelei
  2. okok
  3. kezelés
  4. Mód ajánlások

Astenia (vagy asztenikus szindróma) egy állapot állandó gyengeség és fokozott fáradtság jellemzi. Ezzel a szindrómával a beteg folyamatosan állapotban van ideges feszültség: ez irritábilitásban nyilvánul meg, könnycsepp, súlyos esetekben még apátia is előfordulhat minden, ami körül zajlik.

Az astenia állapotban való tartós tartózkodás rendkívüli a test érzelmi kimerültsége, csökkent átvitel idegi impulzusok és más, súlyosabb problémák. főleg az asztenikus szindróma veszélyes a gyermekek számára, mivel előfordulhat közvetlen hatása a gyermek egészségére és fejlődésére.

tünetek

Astenia jelei 1 év alatti gyermekekben

Sajnos asztenikus a szindróma egyre gyakoribb a kisgyermekekben.

Néhány tünet még csecsemőkorban is észlelhető, mivel a hasonló állapotra való hajlam lehet örökletes. Egy éves kor alatt az ilyen gyermekek nagyon erősek ingerlékenység: elfáradhatnak, ha hosszú ideig tartják a kezükben, térdre rázva, vagy akár csak beszélgetve velük.

Nagyon gyakran asthenikus szindrómás csecsemőknél különféle alvászavarok: gyakran éjszaka felébrednek, fellépnek, hosszú ideig sírhat, és nehézséggel elaludhat. Fektetem ezt gyerek, ne pörgesse sokáig a karjában, és ne énekeljen altatódalokat – a legjobb, ha nyugodtan tedd a kisbabát a kiságyba, csókolj és menj ki ki a szobából.

Csecsemőknél is, általában, más Az örökletes asthenia jelei:

  • A gyermek gyakran hosszú ideig sír, ha nincs okok (meg kell győződnie arról, hogy a baba tele van, és nincs semmi fáj);
  • A gyerek jobban elalszik, ha a szobában hagyja egy (beleértve a nappali alvást is);
  • A csecsemőt még a gyenge és közepes hangok is megijedik intenzitás;
  • Fárasztó a szülőkön kívüli emberekkel folytatott kommunikáció baba, és gyorsan elkezdi cselekedni.

Aszténia jelei 7-10 éves kor alatti gyermekekben

Ahogy a gyermek idősödik az asthenikus szindróma világosabbá válik – a gyermek ideges lesz, visszahúzódik, gyorsan fáradt. Az ilyen gyermekek félnek maradjon idegenekkel, nehéz nekik otthonukon kívül alkalmazkodni (például távol).

Az óvodában az oktatók megjegyezhetik, hogy a gyermek gyakran bármilyen okból sír, nappali alvás közben erősen elaludt, néha agresszív is lehet másokkal szemben a gyermekek számára.

8-10 éves korban a gyerekek eléggé tudomásul veszik magukat a rendellenesség specifikus jelei, például:

  • Fájdalom erős fény esetén;
  • Erős szagokkal járó izomfájdalom;
  • Súlyos fejfájás, amikor egy gyermek éles és hangos hallást hall hangok.

Az astenia diagnosztizálása kisgyermekekben meglehetősen nehéz. Ennek oka a homályos klinikai kép, amely ezt jellemzi állam. A gyakori hangulatokat és félénységet gyakran tulajdonítják a jellegzetesség és a fájdalom előfordulása magyarázza a betegség lehetséges kialakulása vagy csak fáradtság.

Papiloamele dispar, iar paraziții ies din tine dacă bei un pahar…

                                                                                                                                                                 

Cine are diabet zaharat-citiți mai repede până când este eliminat!

                                                                                                                                                                 

Vasele sunt curățate instantaneu! Tensiunea revine la normal! Rețeta...

                                                                                                                                                                 

Zilnic câștigă chiar și 5214 lei, și nici măcar nu iese din casă!

                                                                                                                                                                 

Cei cu dureri ale articulațiilor genunchilor și șoldurilor, citiți aceasta!

                                                                                                                                                                 

Secretul cu care poți câștiga la loterie!

                                                                                                                                                                 

https://st-n.ads5-adnow.com/i/logo/adnow-mini-v2.png

Fontos! Nem hagyhatja figyelmen kívül a jeleket jelezve egy esetleges asthenikus szindrómát kisgyermekekben, mivel ez olyan kellemetlen komplikációkhoz vezethet, mint például enurézis és a dadogás különféle formái.

A serdülők asthenia jelei

Serdülőkorban a fő tünet lehetővé téve az astenia gyanúját, állandó krónássá válik fáradtság és ingerlékenység. Az ilyen gyermekek gyakran durva a szüleikkel szemben, a legkisebb ok miatt vitatkozni kell, mert egy embernek nehéz velük kommunikálni, nem tisztában van egy ilyen állapot jellemzőivel.

Aszténiás szindrómás gyermekeknél a teljesítmény csökken az iskolában elvonulnak, figyelmetlen, még a legnevezetesebb hibákat is elkövetheti annak ellenére, hogy korábban már jól ismertek egy bizonyos dolgot témát.

A csapatkapcsolatok általában nagyon válnak feszült: a gyermek gyakran konfliktuszik a barátokkal, mérges lehet, talán sértse meg társaikat.

Nagyon fontos, hogy ne keverjük össze az asthenia-t a fáradtsággal. elsődleges az asthenikus szindróma megkülönböztető jegye ennek gyengeség és törött állapot jelenik meg fizikai állapotától függetlenül tevékenység és egyéb tevékenységek!

okok

Nehéz megnevezni ennek konkrét okait. állapot gyermekkorban. Megkülönböztethetjük azonban a tényezőket hozzájárul a szindróma megjelenéséhez:

  • Öröklődés. Ha egy A szülők (leggyakrabban egy nő) astenia szenved, akkor ez a kockázat a gyermekekben a jogsértések megnyilvánulása többször növekszik.
  • Káros pszichológiai helyzet Magyarországon család. Egy gyermek, aki folyamatosan stressz alatt van az állam és a mindennapi botrányok figyelése elkerülhetetlenül szembesül neurológiai természetű problémákkal.
  • A közelmúltban súlyos érzelmi szenvedést szenvedett az izgalom.

<meta itemprop="width" content="640"><meta itemprop="height" content="480"></span> Ezen kívül lehetnek más is, az asthenikus szindróma súlyosabb okai.

Az astenia típusa

Milyen patológiák?

Asteno-depressziós szindróma

A központi idegrendszer zavara, súlyos formák depressziós állapot

Agyi növények (szerves asthenia)

Encephalitis, meningitis, keringési rendellenességek és sérülések az agy

Somatogén astenia

Fertőző betegségek, szervek működési rendellenességei endokrin rendszer, rosszindulatú daganatok, vérbetegségek, az idegrendszer patológiája

Neurocirkulációs asthenia

Szív elégtelenség, artériás hipertónia és alacsony vérnyomás.

Vital endogén asthenia

A skizofrénia a kezdeti szakaszban

kezelés

Az asthenikus szindróma kezelése egy sor intézkedést tartalmaz, jó eredmények elérése:

  • A mag eltávolítása betegség. Gyerek ki van téve az astenia jellemző jeleit, feltétlenül meg kell mutatni az orvoshoz. Valószínűleg teljes vizsgálatra lesz szüksége, mivel az okot csak szemrevételezés és elemzések alapján lehet azonosítani nagyon nehéz. A pontos diagnosztizálás után a gyermeket megfelelő kezeléssel fogják kezelni.
  • Gyógyszeres kezelés. Attól függően meg lehet határozni a szindróma súlyosságát a gyermekkel szemben gyógyszerek a hipoxiától való megszabaduláshoz. Ezen felül alkalmazható az idegsejtek működésének javítása és a memória fejlődésének serkentése gyógyszerek (például “Glicin”). készítmények a nootropikus csoportok javítják az információcserét a félgömbök között az agy. Hiba nélkül egy multivitamint választanak ki komplex (figyelembe véve az egyéni jellemzőket és igényeket gyermek).
  • Javítási mód. Ez nagyon fontos feltétel a gyermek jólétének javítása. A rendszer szigorú betartása a siker felét biztosítja az asthenia kezelésében.

Mód ajánlások

A legfontosabb dolog, amire szüksége van egy fogyatékkal élő gyermeknek idegrendszer – biztosítson elegendő pihenést. Ezen felül rendkívül fontos az összes létfontosságú vitamin és a vitamin rendszeres bevétele ásványi anyagok, valamint az oxigén. Ezért játszik a mód ilyen jelentős szerepet játszik az asthenikus szindróma kezelésében.

Az alábbi gyermekek szüleinek ajánlható:

  • Kizárja az italokat a gyermek étrendjéből magas koffeintartalmú (kávé, tea), mivel ők izgalmas hatással van a törékeny idegrendszerre. azok Célszerű cserélni a gyümölcsitalokat, a kompótot és a frissen facsart gyümölcsleveket.
  • Szükséges napi séták friss a levegőben. Ez az elem minden gyermek számára kivétel nélkül fontos. Az utcán legalább 2-3 órát kell töltenie (bármilyen időjárás esetén kivéve az erős hóvihar és a szél).
  • Adjon változatos, vitaminokban gazdag étrendet. élelmiszer.
  • Kötelezően hasonló fogyatékossággal élő gyermekek A szabályok nappali alvást ajánlottak. Szükség van rá Kerülje a túlfeszültséget és megakadályozza a megnövekedést fáradtság.
  • Amennyire csak lehetséges (természetesen amennyire csak lehetséges) mentesítse a gyerekszobát az elektromos áramtól eszközök: fűtőberendezések, TV, számítógép.
  • Az óvoda szellőzésének kb Napi 5-6 alkalommal (legalább 10 perc).
  • Súlyos astenia esetén értelmes beszélni osztálytanár a terhelés csökkentésének lehetőségéről iskolai tanterv.
  • Nem kevésbé fontos a teljes, egészséges alvás. Korlátozni kell a filmek és programok megtekintését, valamint a munkát számítógéppel egy órával egy éjszakai alvás előtt.

0

Like this post? Please share to your friends:

 

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése