Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2014. augusztus 27., szerda

AZ ALKOTÁS ÉRTÉKEIRŐL

AZ ALKOTÁS ÉRTÉKEIRŐL

Nem az általános emberi alkotóvágy napjait éljük. Talán a fogyasztó társadalom rafinált javaiban lubickolunk fittyet hányva az emberi alkotások méltóságára. Kevés az alkotni vágyó ember és akik ezek közül is a csúcsra törekednek,megtöri őket a pénz hatalma és a hatalmak uralma. A tudomány csúcsemberei fellegváraikban jó pénzért csodálatos dolgokat alkotnak az emberiség javára vagy éppen vesztére. A halmozás kíméletlen öröme hatja át napjaink erkölcseit és szellemiségét.
Az alkotók másik pólusán népek és nemzetek értékei színészek,írók,oktatók,gyógyítók,közintézmények kiválóságai, miután kiürítették őket szellemileg és megtörtek fizikailag egyszóval megöregedtek a közélet perifériájára kerültek. Sokszor életművük csúcsteljesítményének értékeit leminősítő munkákat vállalnak a mindennapi létszükségletük fenntartásáért.
. Hány és hány kutató és tudós egy egész életet helyezett a társadalom szolgálatába és mindezekérthálából „ a minősíthetetlen emberi lét küszöbére jutott Elszemélytelenedtek a kiváló szellemi értékek,a mai ügyeskedők karmai között vergődnek szellemi és erkölcsi létük nagy ellentmondásaival.#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése