Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2014. augusztus 25., hétfő

IGY LESZ SIKERES EMBER A GYERMEKBŐL

Így lesz sikeres ember a gyerekből
A pozitív nevelés 3 alapelve

A pozitív nevelés révén csemetéd kiegyensúlyozottabb és sikeresebb lesz.

hirdetés
Ha azt szeretnéd, hogy gyermeked minden benne szunnyadó képességet kifejlessze, és képes legyen megküzdeni az élet nehézségeivel, be kell tartanod a pozitív nevelés három alapelvét.

Ezeket a gyerkőcben is tudatosítani kell, cikkünkből kiderül, hogyan.

Nem baj, ha a gyerek más, mint a többiek

Minden gyermek egyedülálló a maga nemében. Mindegyiküknek mások a képességeik, a gyengéik és a szükségleteik. Szülőként fel kell ismerned ezeket a szükségleteket, és segítséget kell nyújtanod ahhoz, hogy ezt kielégíthessék.
A fiúk és a lányok igényei nem szoktak azonosak lenni, egyes igények a fiúk, mások a lányok számára fontosabbak. Viszont vannak a nemektől független szükségletek is, melyek attól függenek, hogy a fiú vagy a lány milyen konkrét nehézségekkel kerül szembe, illetve milyen speciális adottságai vannak.
A gyermekek aszerint is különböznek, hogyan tanulnak, a szülőknek ezeket a különbségeket feltétlenül figyelembe kell venniük. Ellenkező esetben ugyanis elkezdik összehasonlítgatni gyermekeiket egymással, és a gyöngébbnek látszókkal elégedetlenek lesznek.

Nem baj, ha a gyerek hibázik

Minden gyerkőc hibázik. Ez tökéletesen normális dolog, és ezzel mindig számolni kell. A hibázó gyerekkel nem szabad úgy bánni, mintha rossz fát tett volna a tűzre. A kicsik a hibázás kijavítása révén tanulnak. Ezt az alapelvet úgy taníthatod meg a leghatékonyabban, ha az általad elkövetett hibákat mindig elismered. Ezáltal jó példát szolgáltatsz gyermekeidnek.
15 alvássegítő tipp, ami biztosan beválikA 10 legédesebb gyerekdal9 ötletes alvássegítő szerkentyű 5000 forint alattA gyerekek 15 legkedvesebb szórakozása16 bűbájos játék lányoknak és fiúknak15 készségfejlesztő, aminek minden gyerekszobában ott a helye17 mesekönyv, amit imádnak a gyerkőcökVitamindús ételek gyerekeknekÍgy lesz okos a gyerek15 természetes megoldás gyerekbetegségekre
Ha a lurkók azt látják, a szüleik rendszeresen elnézést kérnek a hibáikért, lassanként megszokják, hogy felelősséget érezzenek sajátjaikért. Nem arra kell tanítani a gyerekeket, hogy bocsánatot kérjenek, hanem példát kell nekik mutatni, ugyanis a szerepmodelleket nem kiselőadásokból tanulják meg. A példamutatás révén a kicsik nemcsak azt tanulják meg, hogy felelősek a hibáikért, hanem azáltal, hogy megbocsátják szüleiknek a hibáikat, fokozatosan megtanulják azt is, milyen fontos dolog a megbocsátás.

Ártó szándék

Egyes nevelési módszerek kifejezetten ártanak a gyereknek. Tudd meg, melyek ezek, és kerüld el őket!
2 nevelési módszer, ami többet árt, mint használ
Nem csak a fenyítés és verés lehet ártalmas a gyerek fejlődésében, hanem a manapság nagyon gyakori úgynevezett túlféltés is! Szakértőnk elmondja,

Nem baj, ha a gyereknek vannak negatív érzelmei is

Az olyan negatív érzelmek, mint a harag, szomorúság, félelem, bánat, kudarcérzés, csalódás, aggodalom, zavarodottság, féltékenység, megbántottság, bizonytalanság és szégyenérzet, nemcsak természetesek és normálisak, hanem a fejlődéshez szükségesek is. A negatív érzelmeket is ki kell fejezni.
Szülőként gondoskodnod kell olyan alkalmakról, amikor a gyerkőcben negatív érzelmek ébredhetnek, és engedned kell, hogy azokat ki is fejezhesse. Noha a negatív érzelmek nem jelentenek semmi bajt, néha alkalmatlan az a mód, hely és időpont, amikor azokat kifejezésre juttatják.
Gyereknevelés

A gyereknevelésnek nincsenek kőbe vésett tételei, de nem árt, ha néhány íratlan szabályt betartasz.

A dühkitörések fontos részei a kicsik fejlődésének, azt azonban meg kell tanulniuk, hogy ki tudják választani az arra alkalmas időpontot és helyet. Azt azonban semmi esetre se tedd meg, hogy a dühkitörés elkerülése végett elkezded engesztelgetni, békítgetni a gyermeket. A dühkitörés ugyanis ilyenkor csak későbbre tolódik, és könnyen lehet, hogy alkalmatlan helyen és időben jön elő, ezért nem lesz alkalmad arra, hogy kikapcsolódási időt adj neki.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése