Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2015. április 17., péntek

IN MEMORIAM-DR.GÓZNER ELEK-SEBÉSZFŐORVOS

IN MEMORIAM
DR.GÓZNER ELEK-sebészfőorvos.




A mi orvosgenerációnk  egyedülállóan kimagasló orvosenyénisége,időszámitásunk Dr.Lükő Bélája Szatmár megye szülöttje elhunyt.Egyetemi oktatóm volt a megtört sorsu Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen,majd később kollégám a szatmári kórházban. Ha mintaképet kellene alkotni egy orvosról akkor egyöntetüen őt tekintettük annak. Emberi tökély volt a szó kimondott értelmében erkölcsiségében,családi életében és hivatásában. .Fegyelmezett,higgadt,magabiztos,szavatartó,gerinces ember és orvos.  A mindenkori sebészek tudora,a marosvásárhelyi sebészeti klinika- nagy reménysége Prof.Dr.Mátyás Mátyás világhírű sebész tanítványa  és munkatársa volt,akit szintén a politikai ármány –űzött ebbe a városba, a megye lakosságának  nagy örömére. Nagykárolyban született és nevelkedett és a szülei is ott pihennek. Olyan sebész volt aki mindig tudta hogy mi a tennivalója,de soha nem volt túl magabiztos  ,mindig kivárta a kellő időt és a szakma szigorú szabályai szerint cselekedett. Soha sem hivalkodott hatalmas tudásával. Önerejéből kűzdötte  fel magát a sebészet elérhető legmagasabb szintjére.
Impozáns délceg alkatával,komoly, határozott fellépésével és emberközelségével már eleve bizalmat keltett a környezetében a műtőasztal mellett munkatársaiban és főként a betegeiben. Ő volt a biztonság megtestesítője mindenki számára Egész Erdélyből igényelték a segítségét.
Sebész generációk nevelkedtek mellette,kiváló értelmi képességekkel és –sebész kézzel-de  senki nem tudta utolérni a –sebészi adottságait és hatalmas tudását, tapasztalatát.
. Az Ő orvosi gondolkodás módja, orvosi magatartása mindig példaként állt a kollégák  előtt és főhajtásra késztetett  annak a szerénységnek és hivatásbéli áldozatkészségnek a szelleme amit hátrahagyott.
ÁLDJON MEG AZ ÚR AMIT AZ ORVOSTUDOMÁNY ILYEN LÉPTÉKÜ GYAKORLÁSÁÉRT TETTÉL .

MI  KOLLEGÁID ÉS BARÁTAID HÁLÁT ADUNK A SORSNAK HOGY VOLTÁL NEKÜNK !!
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése