Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2015. október 13., kedd

Mire kell vigyázni, ha gyermekekkel utazunk?



Mire kell vigyázni, ha gyermekekkel utazunk?
Az egészségügyi kockázat éghajlattól és a célország kulturális, gazdasági viszonyaitól is függ. Általában a gyermekeket a hasmenés, hányás, vízzel kapcsolatos és közlekedési balesetek érintik leginkább. Bizonyos területeken a malária elleni védekezés is komoly probléma, hiszen a felnőtteknek adható szerek közül kevés alkalmas gyermekek kezelésére.
Gyomorproblémák
A külföldön leggyakrabban előforduló gond az ételek és a fertőzött víz által okozott hasmenés. Gyermekeknél fokozottan kell vigyázni a gyakori kézmosásra, a játékok tisztítására. Hasmenés jelentkezésekor nagyon kell ügyelni, hogy a gyermek folyadék és ásványi anyag pótlása megfelelő legyen.
A kiszáradás jeleire (szomjúság, gyenge pulzus, beesett szemek, száraz nyálkahártyák, koncentrált vizelet, súlyvesztés) orvoshoz kell fordulni. Gyermekek hasmenése esetén a magas zsír- és cukortartalmú ételek kivételével folytatni kell a megszokott étrendet. A szoptatást sem kell abbahagyni, és a tápszeres baba sem szorul diétára.
Rovarcsípések ellen
A szúró rovarok bizonyos területeken betegségeket is terjeszthetnek, ezért érdemes védőöltözettel, rovarriasztó szerekkel védekezni. A légkondicionált szobákban kicsi a rovarcsípés esélye. 
Védekezés a napsütés ellen
A babák érzékeny bőrét a napsütéstől magas faktorú fényvédő krémekkel kell óvni, fejüket kendővel takarni. Kerüljük velük a tűző napot a déli órákban!
Gyermekekkel repülőgépen
Aki már ült repülőgépen gyermekkel, megfigyelhette, hogy a fel- és leszállásnál néha hangosan sírnak. A légnyomáskülönbségtől a dobhártya feszül, és ez erős fülfájdalmat okoz. A felnőttek nyeléssel egyenlítik ki ezt a különbséget, gyermekeknél segíthet a nyalóka szopogatása, csecsemőknél a szoptatás.
A légnyomáskülönbség okozta fülfájdalom, feszülésérzés csökkentéséért Kalium muriaticum 9 CH adható. Az ideges babák megnyugtatására kiválóan alkalmas a 
SEDATIF PC komplex homeopátiás szer, mely egész kicsiny babáknak is javasolt. Kisgyermekeknek vízben feloldva adható be a tabletta.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése