Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2017. május 22., hétfő

Az ágyi poloska csípés jellemzői:



Az ágyi poloska csípés jellemzői:
Hogyan ismerhető fel az ágyi poloska csípés?
Az ágyi poloska csípés akkor ismerhető fel könnyedén, ha ismerjük a keletkezésük körülményeit. azaz nem magát a csípést vizsgáljuk, hanem azt, hogy azok hogyan keletkeztek. Az ágyi poloska minden esetben este csíp, majd másnap reggelre jön elő az az őrjítő viszkető kiütés. Szemben a bolha és pókcsípésekkel, amik napközben is szaporodhatnak.
Alapvetően bármilyen testtájékot érinthet, ahol a bőrfelület puhább.
Sajnos ilyenkor sokan szúnyogra, vagy bolhára gyanakodnak. Ha azonban nincsen a szúnyognak szezonja, vagy épp esténként nem ébredt fel arra az idegesítő kis halk zümmögésre, akkor nagy valószínűséggel ágyi poloska csípésekről beszélhetünk.
Sokan szoktak még pókra gyanakodni. Ám a pókcsípés apró, és a pók kettős harapószerve miatt, mindig két apró csípésnyomot hagynak.
Magát az ágyi poloska csípést tekintve a tünetek változóak lehetnek. Az apróbb piros pontól kezdve a felpúposodott sárgás gennyes fertőzésekig bármi előfordulhat. Egyedül attól függ, kinek mennyire érzékeny a szervezete ezekre a csípésre.
A szúnyogcsípéssel ellentétben azonban az ágyi poloska csípés 7-10 napig is viszkethet. Az alvásokat így nemcsak pszichésen, de fizikailag is ellehetetlenítheti.
Hogyan enyhíthető az ágyi poloska csípés viszketése, égő érzése?
A legtöbb viszketés elleni gél használható az ágyi poloska csípés enyhítésére. A legnépszerűbb a Fenistil gél. De van kimondottqan rovarcsípést enyhítő krém, mint az Antivakarin, vagy a Naturland csípés utáni krém. Persze lehet próbálkozni homeopátiás készítményekkel is. Ugyanaz érvényes itt, mint a legtöbb gyógyszerre: kinek mi válik be!
Sajnos előre megmondani nem tudjuk, de minden véleményt, tapasztalatot szívesen fogadunk itt a hozzászólások részben.
Veszélyes az ágyi poloska csípés?
Felnőttekre jellemzően nem, de kisgyermekekre sajnos igen. Náluk ugyanis az ágyi poloska csípés csalánkiütést okozhat, aminek a szétvakarásával fertőzéseket is kaphatnak. Szerencsére azonban az ágyi poloskák csípésükkel fertőző betegséget (tifusz, szifilisz, aids) nem terjesztenek, lévén nem több gazdás parazitáról van szó.
De sajnos még így is ellehetetlenítik az éjszakákat, kellemetlen pszichikai érzetet okoznak. Egyszóval akár idegösszeomlást is lehet kapni ezektől az parazitáktól.

1-



2- 



#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése