Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2012. március 26., hétfő

-ORVOSKONFERENCIA UDVARHELYEN


Orvoskonferencia Udvarhelyen



Immár 19. alkalommal rendezték meg Székelyudvarhelyen a Családorvosi továbbképző konferenciát, melyen ezúttal közel 400 kül- és belföldi medikus vett részt.

Minden eddigi népszerűséget felülmúlt a március 23–24-én megrendezett 19. Családorvosi továbbképző konferencia, melyet az Erdélyi Múzeum Egyesület Orvos- és Gyógyszerésztudományi Szakosztálya, a Magyar Egészségügyi Társaság, Hargita Megye Orvosi Kollégiuma és a Pápai Páríz Ferenc Alapítvány együttműködésével szerveztek meg.

A Művelődési Házban tartott továbbképzőn 375 egészségügyi szakember vett részt. Mint megtudtuk, ez minden eddigi részvételt felülmúlt – egy évvel ezelőtt 300-nál kevesebben voltak jelen a konferencián. A legtöbb szakember Hargita, Maros és Kovászna megyékből érkezett, de Erdély más régióiból is jöttek, továbbá Magyarországról, Délvidékről, Felvidékről és Kárpátaljáról is több orvos elutazott Udvarhelyre.

A Kárpát-medence minden részéről érkeztek orvosok

Pénteken és szombaton párhuzamosan zajlott a két részre osztott szakmai képzés: a Művelődési Ház nagytermében a családorvosoknak tartottak előadásokat, illetve a koncertteremben a bőrgyógyászati szekció részvevői hallhatták és tekinthették meg a színvonalas bemutatókat.

Dr. Balla Árpád, a továbbképző konferencia szervezőbizottságának elnöke a székelyhon.ro-nak elmondta, az idei rendezvény az egyik legjobbnak bizonyult, komoly szakmai előadásokat hallhatott a nagyszámú közönség. Hozzátette, ebben az esztendőben a Pápai Páríz Ferenc Alapítvány Kuratóriuma négy személyt is szakmai elismeréssel díjazott: prof. dr. Péter Mihály (Marosvásárhely), prof. Dr. Matekovics György (Temesvár), dr. Bauer Béla (Szatmárnémeti) és prof. Dr. Bereczki Dániel (Budapest).

Szombaton délután ért véget a rendezvény, ezt követően a részvevők ellátogattak Lengyelfalvára, ahol megtekintették Orbán Balázs szülőházát, majd a legnagyobb székely szejkefürdői síremlékét is megkoszorúzták.

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése