Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2014. június 16., hétfő

HITES EMLÉK A SZERETETRŐL

 HITES EMLÉK A SZERETETRŐL


Junius 14-én a Szatmári Római Katolikus püspökség védnöksége az Egyházmegye Diakónia Munkacsoportja rendezésében került sor a szatmár megyei –Keresztény Orvosok-találkozójára amire számos kollégám mellet én is meghívót kaptam. A rendezvény a hit szerepének a jelentőségéről szólt a gyógyításban. Felemelő érzésvilágú élményanyag volt minden jelenlévő számára beleértve a legmagasabb rangú egyházi méltóságokat valamint a kiváló felkészültségű orvosokat.
Amint  mindenki  az egyéni érzésvilága szerint, egy kiemelkedő mozzanat emlékével távozik egy ilyen rendezvényről én is így távoztam ezen méltányos emberi közösségtől

Személyesen engem a kerek asztal beszélgetések során elhangzott rövid ismertetése volt a megye számos diakóniai munkacsoportjainak. Ezek a hit,a szeretet és emberi reményt őrző  és a szenvedő emberek társadalmát szolgáló sokrétű hálára fakasztó ténykedésekről szóltak. Úgy gondolom hogy ezt az áldozatkészséget és társadalmi felelősség tudatot példaként, gyakrabban kellene a társadalom értéktáblájára helyezni, mert ez az emberi humánum kézzelfogható és méltányolandó valósága. Igy a mai társadalom nem csak az esetleg elmarasztaló kicsengésű véleményeket fogja érzékelni,hanem a szeretet és áldozatkészség igaz és hites megnyilvánulásait,embertársaid iránt. Őszinte tiszteletem és elismerésem azoknak akik az emberi lét és szenvedés nehéz pillanataiban áldozatos szeretetről tesznek tanuságot.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése