Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2014. június 1., vasárnap

SZEMÖLCSÖK-KÉPEKBEN

SZEMÖLCSÖK-KÉPEKBEN

 

 

MIT KELL TUDNI RÖVIDEN A SZEMÖLCSÖKRŐL?

A szemölcs olyan jóindulatú bőrkinövés, mely erezett kötőszövetes magból és az azt fedő külső hámszövetekből áll.
A szakemberek becslése szerint általában minden tízedik embernek vannak éppen szemölcsei, és minden negyedik embernek lesz legalább egy szemölcse élete során.
Szemölcsök gyakrabban jelennek meg, ha a szervezet immunrendszere gyengébb.
A kisgyermekek és a tizenévesek különösen gyakran fertőződnek, mivel (még) nincs ellenanyaguk e vírus ellen, valamint esetükben gyakoribb a kontaktus szemölcshordozókkal.
A szemölcsöt a humán papilloma vírus (HPV) okozza. Hatására a bőrsejtek gyorsan osztódnak, ami jóindulatú kinövéseket okoz, amik inkább zavaróak, mintsem veszélyesek, de nagyon fertőzőek.
A vírus közvetlen bőrkontaktussal, vagy olyan nedves felületek érintésével – uszodák és öltözők padlója – terjed, amit előzőleg olyan ember érintett, akinek szemölcse van.
Leggyakrabban a kézen és a lábon fordul elő. A szemölcsöt a bőrfelületen megjelenő érdes, „karfiolszerű” kinézetéről lehet felismerni. A lábon lévő szemölcs a talpon, illetve a lábujjak talpi felszínén szokott megjelenni.
A szemölcsök 50%-a két éven belül kezelés nélkül is eltűnhet. A szemölcsök azonban nagyon fertőzőek, és terjedésük elkerülésére azonnal kezelni kell őket, valamint kerülni kell a velük való közvetlen érintkezést.
A szemölcsök gyakran visszatérnek, és kellő elővigyázatosság nélkül még könnyebben terjednek.
A Wartner Szemölcs-eltávolító stift a hagyományos savas eljáráson alapul, de triklór-ecetsavat tartalmazó gél. A korábbi savas kezelések hosszú időt vettek igénybe és meglehetősen bonyolultak voltak. A Wartner Szemölcseltávolító stiftet azzal a céllal fejlesztették ki, hogy hagyományos savas kezeléssel, de gyorsan és hatékonyan távolítsa el a szemölcsöket. Mindezt ráadásul egy innovatív, könnyen használható applikátorral.
SZEMÖLCSÖK-KÉPEKBEN
1-

Közönséges szemölcs

2-

Idem

3-

Talp szemölcs

4-

Idem

5-

Idem

6-

Idem

7-

Idem

8-

Idem

9-

Idem

10-

Idem

-11-

Idem

12-

Csoportos szemölcs
13-

Száj körül elhelyezkedő apró szemölcsök

14-

Szemölcs telep

15-

Szemölcsök a kézháton

16-

Szemölcsök a fitymán







#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése