Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2015. május 9., szombat

PÁSKÁNDI MEGEMLÉKEZÉS 2015-EMLÉKÖRZŐ-

PÁSKÁNDI MEGEMLÉKEZÉS-2015-EMLÉKEZTETŐ-
Emlékezzünk azokra a hü barátokra akik akkor amikor Géza még fekete bárány volt ebben az országban hitüket és bátorságukat adták az Ő eszmeiségéért. Akik a 18 év minden májusában Szatmárhegyen az örvénylő orgonatenger ölelésében zarándokútjaikon a szülőházán elhelyezett emléktáblánál és szobránál hitet tettek  a szülőföldünk zseniális alkotójának eszmeisége mellett. Akik tevőlegesen hozzájárultak a Páskándi emléktábla és szobrainak létrehozásához
 és szívűk melegét vésették kőbe. Mi akiknek még menedéket rendelt a sors az Ő nevükben is elmondjuk közös fohászainkat Gézáért és szeretett elhunyt barátainkért.
 Azért cselekedtünk, mert tudtuk hogy ez lesz Páskándinak legigazabb Panteon-ja,ahol a legtöbb emlékezést és szeretetet kapja,időben és hallhatatlanságban. Most már itt van közöttünk a hűséges szülőföldjén.
PÁSKÁNDI GÉZA BARÁTI TÁRSASÁG.

AZ ALÁBBIAKBAN KÖZÖLJÜK MUZSNAY ÁRPÁD TUDÓSITÁSÁT A FRISS ÚJSÁGBAN A TÁRSASÁG MEGALAKULÁSÁRÓL

Bauer Béla orvos kezdeményezésére Páskándi Géza volt osztály és iskolatársainak,barátainak és ismerőseinek egy csoportja a korán
elhunyt költő és drámaíró egykori iskolájában megbeszélést tartottak.
A találkozón Ábrahám Sámuel lelkipásztor,Csillag Antal tanár,Vasváry György orvos,Ferenczi Miklós technikus-Elekes Emma színművésznő,Nagy Béla orvos,Szabó Gyula mérnök,Kovács Ferenc színházi rendező-Müller Vilmos jogász-és Muzsnay újságíró vett részt.
Rövid időn belül,Balog Zoltán -Bányai Ferenc mérnök,Kőmives Balázs újságíró-Oroszi Ildikó tanárnő,Görbe István magyar nyelv ás irodalom tanár,Kányádi Sándor író,Dávid Gyula író,Kötő József irodalomtörténész.
Daday Zsolt bányamérnök ,Kiss József író,Lapka Tibor újságíró,Báthory Éva újságíró-Soós Angéla színművésznő,Kocsis István drámaíró,Láng Gusztáv egyetemi tanár,Máriás József újságíró,Sinka Károly színművész és sokan mások pályatársai barátai,tisztelői.
Valamennyien egyetértettek abban,hogy a május közepén
megrendeződő szatmári és Szatmárhegyi megemlékezések támogatása
és a költő emlékének folyamatos ápolása céljából baráti társaságot hozzanak létre.
Tagjai közé a társaság elsősorban is azokat várja,akik személyesen ismerték Páskándi Gézát-és a költő szűkebb szülőföldjén élnek,vagy onnan származtak el. Rövidesen a kört ki akarják terjeszteni a Kolozsváron,Bukarestben és Budapesten barátokra,ismerősökre is ,mindazokra,akik/akár ismerték a költőt személyesen,akár nem./cselekvően részt kívánnak venni Páskándi Géza szellemi hagyatékának ápolásában,népszerűsítésében-
A Páskándi Géza Baráti Társaság Bauer Béla orvost választotta meg elnökéül és a következő találkozó időpontját ez én április 16-ra tűzte ki,várva addig a 712.8-as szatmári telefonon a volt barátok és iskolatársak jelentkezését.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése