Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2018. december 22., szombat



EMLÉKTÁR.
Karácsonyi emlékek és fohászok…..
A karácsony esték minden mozzanata kitörölhetetlen  emlék marad minden ember életében  A halmozott szeretet áradatra,amit  ilyenkor főként a népes családoknál kifejezettebben érzékeltünk ritka örömélmémmyé avatta a karácsonyt
Ilyen volt a mi családunk is. Köztük és bennük éltem le az életem a történelem a sors, laskanyújtójának sodrása és állandó szorítása között megküzdve a mindennapi tulélésért és  emberi létünk tisztességéért,              Jómagam karácsony este a konyha ablakából, a  csipkés szélű hófehér kis függönyt elhúzva leselkedtem a hóborította fehér tájra de főként a csillagos égre,figyelve hogy látok-e egy angyalt aki gyermekeknek viszi a karácsonyfát.
Annak idején csikorgó hideg telek voltak. Szinte menetrendszerűen 5 és 6 óra között megjelent a  népes családunk aprja nagyja, az ablak alatt és kántáltak Újra átélem a karácyonyi énekek dallamait mindmáig és  a fülembe csengenek mint emlékeim  ma is valós örömódái. Sokan voltak,elözönlötték az egész házat és a cipőtalpakra fagyott hó elolvadva , szemléltető térképet hagyott maga után az édesanyám által földre teritett ujságpapirokon. A férfiak Erdődi fahéjas forralt bort ittak az anyák és gyerekek a hagyományos karácsonyi –foszlós kalácsot és –beiglit-fogyasztottakA gyereksereg szinte irigykedve csodálte a fürészgyári fából összeeszkábált hintalovamat amit a Jézuska hozott.
Aztán mentek tovább hirdetve a hitet a szeretetet  és békességet.
                   Na ! mondta édesanyám kezdhetem elölről a takarítást , de az arcán a szeretet, békesség és az öröm érzése honolt.

Legyen áldott az emléketek !

Béla

#1 Dr.BauerBela
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése