Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2017. augusztus 12., szombat

Nyári zűr: a szeplős bőr



Nyári zűr: a szeplős bőr

A szeplők viselői nagy többségben nem szeretik a pöttyöcskéiket. Pedig egyéniséget tükröznek, sőt a lányoknál kifejezetten romantikus, bájos is lehet. A divatvilágban gyakran keresnek kifejezetten szeplős modelleket, mert különlegesek, szépek. Te is az vagy!
- hirdetések -
Valaki imád sütkérezni a napon, valaki pedig menekül előle. Az utóbbi csoporthoz általában a rendkívül fehér bőrűek tartoznak, illetve azok, akik szeplősek.

Mi is az a szeplő?

Buta kérdésnek tűnik, de valójában nem is olyan egyszerű a felelet. A szeplő főleg a szőke és a vörös hajú embereken keletkezik. A bőr fokozottabb pigment termelése hozza létre őket. Gyerekkorban nem annyira jellemző, viszont a kamaszkorral gyakoribb az előfordulása. Jellemző, hogy a pöttyöcskék télen halványabbak, nyáron pedig intenzívebbek.

Mit tehetsz a szeplők ellen?

Ha az agyadra mennek a szeplők és meg szeretnéd akadályozni a kialakulásukat: használj fényvédő krémet és a lehető legkevesebbet tartózkodj a napon! Ha már ott vannak a foltok az arcodon, de nem annyira erőteljesen látszanak, akkor vékonyan felvitt alapozó is el tudja tüntetni. Egy citrom levét egy kevés vízzel keverjünk el, majd egy vattakorongot itassunk át, amivel áttöröljük az arcot. Ez is halványítani tudja őket.
Komolyabb és tartósabb esetekben bőrgyógyász alkalmazhat úgynevezett gyümölcssavas hámlasztást. Léteznek különleges összetevőjű  fehérítőkrémek. A thai nők körében ezek nagyon közkedveltek, de állítólag Michael Jackson arcát is ilyennel kezelték. Végső esetben alkalmazható a lézeres eljárás is, amely - bár fájdalommentes - egyáltalán nem olcsó mulatság.
Valóban sok mindent lehet tenni ellene. De nem jobb, ha úgy szeretjük magunkat, ahogy vagyunk? Nem szabadna elfelejteni: a szeplő szépít!

1-



2-






#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése