Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2015. december 21., hétfő

GYERMEK DUMÁK A KARÁCSONYRÓLGyerekdumák a karácsonyról
A 10 legcukibb gyerekduma a karácsonyról
Tudd meg, hogyan foglalják össze a legkisebbek
Ki ne gyűjtötte volna kislányának vagy kisfiának aranyköpéseit, vagy ki ne mesélte volna büszkén a barátoknak és rokonoknak, hogy milyen elképesztő igazságokat mondott ki az alig egynéhány éves unoka? A gyerekek mindig képesek lenyűgözni a felnőtteket, hiszen ők még nem tanulták meg a köznyelvbe beépült metaforákat - ők saját maguk alkotják őket, a lehető legnagyobb kreativitással.

A gyerekek a karácsonyra sem úgy tekintenek, mint ahogy azt megtanulták, hanem saját maguk szűrik le kevéske tapasztalatukból, hogy miről is van szó valójában. A hallottakat pedig nem feltétlenül úgy rakják össze, ahogy azt kellene. De talán éppen ez a legjobb. Összegyűjtöttünk néhány igazán édes dumát.
http://www.femina.hu/spacer.gif
- Miért hívják a karácsonyt a szeretet ünnepének?
- Amikor közeleg a szent karácsony, jobb szívünk lesz, és segítenünk kell azokat, akik nálunk rosszabbul állnak: az öregeket, a szegény gyerekeket, és azokat a szerencsétleneket, akik a kukában laknak.
- Mit jelent számodra a karácsony?
- Nekem a karácsony az apró kis elkészült ajándékokat jelenti, amiket már hetekkel azelőtt kitalálok, tervezgetek, és amíg elkészülnek, sok-sok odafigyelés és szeretet szorul beléjük.
- Szerinted hogyan készülnek mások a karácsonyra?
- Mikor jön a karácsony, ahelyett, hogy Jézus születésnapjára gondolnának, a világon mindenki más azzal van elfoglalva, hogy mit egyen, mit igyon, és mivel durrogasson.
- Készültél idén a karácsonyra?
- Alig vártam már a karácsonyt, egyszerűen nem bírtam tovább! Rengeteget tanultam, még, ha a jegyeimen nem is látszott meg annyira, és egyszerűen nem bírtam tovább, hogy ne legyen már vége az iskolának, és kezdődjön a karácsonyi szünet.
- Hogy telt a karácsonyod?
- Karácsonykor csodálatos volt, a legszebb dolog a világon, jó volna, ha bár sose múlna el a karácsony, olyan szép.
- Szerinted mi a legjobb a karácsonyban?
- A karácsonyban szerintem az a legtisztességesebb, hogy nincs iskola.
- Milyen volt a karácsonyi vacsora?
- Karácsony estéjén minálunk több minden volt az asztalon, mint egy étterem! Minálunk karácsonykor egy étteremnél is többet eszünk!
- Adtál elő valamit karácsonykor?
- Vacsora utána elmondtam a karácsonyi verset, taps volt, de pénz semmi.
- Mesélnél Jézus születéséről?
- Gyermekjézus egy betlehemi barlangban született, nem háznál vagy klinikán, mert egy palesztinai szállodás se akart neki szülőszobát kiadni. Ha tudták volna, hogy ő Jézus, személyesen a Királyi Palace Hotelt adták volna ki neki.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése