Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2016. november 5., szombat

blog.bauer béla.ro-2O MILLIÓ LÁTOGÓ A VILÁG 2O6 ORSZÁGÁBÓL.



blog.bauer béla.ro-2O MILLIÓ LÁTOGÓ A VILÁG 2O6 ORSZÁGÁBÓL.
Az orvosi hivatásnak legszebb és legnemesebb megfogalmazása a következőképpen hangzik „az egészséges tudomány, a tökéletes lelkiismeretesség, a hűséges szorgalom és a hiánytalan jóakarat”
Mindezeknek az alapigazságoknak a megvalósítása csak a betegágynál történhet. Ott éled meg életed nagy küzdelmeit,ott dönthetsz számos esetben az élet vagy elmúlás drámai sorsairól. Ott nem a kapaszkodás társadalmi kényszere, a titulusok rangsorolása, a kiadott tanulmányok,könyvek kiadásának vetélkedőinek a gyarló gerjedelmei kötik le figyelmedet hanem egy emberi lét újraéledésének egyedülálló öröme.
Amit az Úr kegyelméből még áldozat készséggel fel tudsz ajánlani gondolattárodból a köznek, az már a Te egyéni teljesítményednek a kiváltsága és elismerése.
Hát ezen gondolatok között éltem meg a hat évtized gyógyítás élményeit a mindennapi vívódások, olykor drámák vagy örömteli háláim közepette,ugyanakkor a tudomány betűbe vésett munkáim szerény hozadékait is a megismerés asztalára helyezve.
1977-ben amikor szatmár megye orvostársadalom történetében elsőnek szereztem meg az orvostudományok doktora  címet úgy éreztem hogy 6 évi munka után ez a maximum amit egy magamhoz hasonló képesítésű parlagi gyógyító hivatásának asztalára tud tenni. El sem tudtam képzelni hogy az alkotás fogaskerekei  tovább forgatnak és a megismerés és közlés beláthatatlan végletei felé sodornak. Pedig  szinte űzött a sorsom hogy még egy létrafokkal feljebb lépjek a 86-dik életévemben és az orvostudomány szellemi alkotóinak megbecsült részese legyek.
Ez a húsz millió látogatója közleményeimnek nem a napjaink népbolondító kényszerhatásaira hanem ahogyan kezdeti indíttatásának a gyermekek gondozásának megismerése céljára volt szánva. Ez a két teljesítmény a többi számos alkotásom mellet emelt az orvostudományi irodalomban egy tisztesen megérdemelt helyre,amiért hálás vagyok az Úrnak.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése