Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2019. október 28., hétfő

A SÉRÜLT GYERMEKEK FEJLŐDÉSI LEHETŐSÉGEI


Azért hoztam létre ezt a honlapot, mert mikor 14 éve megszületett halmozottan fogyatékos kisfiam, akkor csak 3 hónap után volt végre valaki, aki el merte nekünk mondani miért nem fejlődik úgy a gyermekünk, ahogy kellene! S mikor ez kiderült akkor pedig fogalmunk sem volt hova, kihez fordulhatnánk!

Teltek a hónapok, ami ilyen esetben rendkívül fontos és meghatározó! S bár ma már lényegesen több információ áll a szülők és szakemberek rendelkezésére mégis úgy gondoltam készítek, egy honlapot ahol összegyűjtöm azokat a fejlesztési lehetőségeket, amelyek segíthetnek a különböző részképesség hiányok, zavarok esetén a szülőknek. Akár kromoszóma rendellenesség akár születési oxigénhiány vagy más betegség is áll a háttérben.

Mivel az időtényező ebben az esetben rendkívül fontos, ezért nem lehet elhanyagolni  az információ-terjedés fontosságát. Minél korábban megkezdődik a célzott fejlesztés, annál nagyobb az esély a minél nagyobb gyógyulásra!
Azt is érdemes figyelembe venni, hogy sokszor nem lehet teljesen elkülöníteni, főleg kisgyermekkorban, hogy számára csak mozgásfejlesztés, vagy értelmi fejlesztés szükséges, hiszen egyik terület fejlődése magával vonhatja a másik terület fejlődését is. Ezért szinte mindig minden terület együttes fejlesztése ajánlott (mozgás és értelmi fejlesztés, beszéd és szocializáció), természetesen a legnagyobb hangsúly a sérült hiányosság fejlesztése kell, hogy kapjon.

Ez az oldal a fejlesztési lehetőségek széles tárháza. Bemutatja a sérült gyermekekkel foglalkozó Alapítványokat, Egyesületeket, hogy minél hamarabb, gyorsabban megtalálja a szülő melyikre van szüksége gyermekének.   
A szándékom a segítségnyújtás volt, remélem hasznosnak találjátok majd a honlapot.


#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése