Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2019. október 10., csütörtök

A MÉHEN KIVÜLI TERHESSÉG TÜNETEI ÉS KÖVETKEZMÉNYEI



et
 A méhen kívüli (méhen kívüli) terhesség   nagyon indokolt tartják az egyik legveszélyesebb betegségek terén a nőgyógyászat. Végtére is, a korai diagnózis, téves diagnózist, és ezért nincs meg a megfelelő kezelést, egy nő, aki kifejleszt egy méhen kívüli terhesség, akkor hal meg a vérveszteség és fájdalmas sokk. Az előfordulási méhen kívüli terhesség mintegy 2% -a terhességek .
Két szakaszban a méhen kívüli terhesség: progresszív   és Megszakított . Miután a megtermékenyített petesejt beágyazódik a méhen kívüli terhesség főleg a petevezetékben, terhes vannak változások, amelyek jellemzően a normális terhesség. További tojás növekszik, így van egy stretching a csőfal. Fokozatosan, elpusztul, és van a terhesség megszakítására. Ez gyakran előfordul, csőtörés, és belső vérzés, amely veszélyezteti egy nő életében.

Okai a méhen kívüli terhesség

Különbséget tenni háromféle méhen kívüli terhesség: ez hasi . petefészek . Cső . A fő különbség ebben az esetben pontosan hol lokalizált megtermékenyített petesejt. A normális fejlődését a folyamat a fogantatás és a későbbi beültetése a megtermékenyített petesejt a végét a falon a méh. Azonban, ha van néhány korlátok, akkor nem éri el a cél, és a beültetés zajlik egy szomszédos szerv. A leggyakoribb petevezeték méhen kívüli terhesség történik. Ugyanakkor mindkét fenti típusú méhen kívüli terhesség miatt előfordul, hogy ugyanezen okokból. A leggyakoribb oka az lesz a nők jelenléte elzáródása petevezető vagy egy cső. Ennek eredményeképpen lehetetlenné válik a cél elérése érdekében egy megtermékenyített petesejt, és fejleszti a méhen kívül.

Petevezetékben, viszont előfordul nők következtében bizonyos betegségek és rendellenességek. Közelebbről, a cső válhat járhatatlan fejlődésének köszönhetően krónikus petevezeték- . Ez a betegség nyilvánul következtében a fertőző betegségek, szexuális úton terjedő betegségek, amelyek kezelése nem végeztek egy időben. Ez is az oka a betegség lehet a műtét a csöveket, gyulladás provokált tartott magzatelhajtás   vagy expozíció hosszú távú tartózkodásra a méhben spirál.
Patológiai a petevezető a nők is lehetnek veleszületett. Néha csöveket eredetileg megszakadt, mert ha nem jelennek meg bennük található nyílások. Az ilyen jelenségek oka lehet annak következtében, genetikai tényezők és az eredmény a változásokat, amelyek miatt a káros hatásokat a külső tényezők. Ezért elengedhetetlen, hogy tervezni a terhesség, hogy elkerüljék az ilyen hatásokat.
Úgy döntött, hogy oda bizonyos kategóriákban a nők, akik veszélyben vannak a nagyobb valószínűsége a méhen kívüli terhesség. Ezek azok a nők, akiknek születési történt a használata IVF ; nők segítségével méhen belüli rendszerek, mint egy olyan fogamzásgátlás; Szedő nők fogamzásgátló, mint minipill , Csökkentve a mozgékonyságát a petevezető. Méhen kívüli terhesség előfordulhatnak nők, akik szenvednek a különböző a szaporodási rendellenességek mirigyek, valamint azok, akik tünetei fejletlen szexuális berendezés. Nagyobb a kockázata a méhen kívüli terhesség van jelen a nők, akik már megtapasztalták a méhen kívüli terhesség és nem gondoltam, hogy pontosan mi volt az oka a hajlamosító annak fejlődését. Ezen kívül, a méhen kívüli terhesség gyakoribb a dohányosok, ami egészségtelen életmód a nők. Egyre nagyobb az esélye a méhen kívüli terhesség a nők, akik diagnosztizáltak a különböző tumor   a medence. Ilyen oktatást mechanikusan összenyomja a petevezető.
Szintén növeli a betegség kialakulásának a nőknél, akik több mint 35 éves, és bár van egy időben diagnosztizálták meddőség . Az a tény, hogy a szám az életkorral nő összenövések   a petevezető. De ha ez a megközelítés, hogy a terhességet tervező a legnagyobb felelősség, lehetséges, hogy elkerülje a kellemetlen következmények.

Tünetei a méhen kívüli terhesség

 Ahhoz, hogy a legrészletesebb információkat, hogyan lehet azonosítani a méhen kívüli terhesség, fontos tudni, hogy pontosan milyen betegség tünetei fordulnak elő a fejlesztés során. Diagnosztizálni a méhen kívüli terhesség korai szakaszában is nehéz, mert a tünetek a méhen kívüli terhesség nem mindig egyértelműen kifejezte. Az orvosok azonban különbséget tenni néhány tünet, hogy figyelmeztetnie kell egy nőt, hogy legyen előfeltétele azonnali kezelést az orvos.
Tehát jelei méhen kívüli terhesség korai szakaszában közé tartoznak mindenekelőtt a jelenléte negatív vagy gyengén pozitív terhességi teszt . Előfordul, hogy egy nő megfigyeli a növekvő jelei a fejlődő terhesség: a menstruáció nem jelentkezik, úgy tűnik, a korai toxémia . De ez a teszt még nem erősítették meg, hogy a fogantatás történt. Fontos, hogy ebben az esetben kizárták egyéb okait negatív teszt: túl rövid időszak a terhesség, a nem megfelelő magatartása a vizsgálat, a rossz minőségű másolatot a teszt. Ezért mindig ellenőrizze, rendben teljesítse valamennyi intézkedést, és ha szükséges, újra teszt a méhen kívüli terhesség.
Ha azonban, miután több tesztek, kétséges, pontos tájékoztatás a jelenléte vagy hiánya a terhesség segíteni fog elemzés koriongonadotropint . Jelek a méhen kívüli terhesség segítségével ilyen elemzés lehet meghatározni még a korai szakaszában, mint a vér koncentrációja e hormon növekszik, mivel 8-10 nap után az idő, amikor fogantatás történt.
Körül a harmadik héten a késés havi szakember már meg van határozva terhességi kor alatt kismedencei vizsgálat. Ha a vizsgálat által végzett orvos széleskörű tapasztalattal, a méret a méh, hogy nagyon pontosan meghatározza a fogantatás időpontját. De ha azt feltételezzük, terhességi kor nem egyezik a méret a méhet, hogy szükség van egy kiegészítő ultrahang vizsgálat.
Ha egy nő méhébe kicsi mérete, és az elemzés rámutat csökkent szintje hCG ebben az esetben is megjelenhetnek a tünetek a méhen kívüli terhesség és tünetei életképtelen terhesség. Ha során az ultrahang megtermékenyített petesejt a méh észlel, lehetséges vagy előzőleg előfordult vetélés Vagy melléklet a petesejt bármely más szerv. Rendkívül fontos, hogy az azonnali kezelés a nők.
Ugyanakkor a tünetek a méhen kívüli terhesség, a hosszabb távon van kifejezve pontosabban. A nők állandóan aggódik a megjelenése hüvelyi folyás, amelyek vagy véres vagy kenet jellegét. Ez lehet diszkomfort vagy fájdalom a has, valamint, ahol van egy test, amelyben a megtermékenyített petesejt beültetett. Minden más kijelzők nem különbözik a leggyakoribb jelei a terhesség: lehet nagrubat mellek, reggeli rosszullét, stb fordulhat elő. Egy nő, aki kifejleszt egy méhen kívüli terhesség, akkor rendszeresen szenvednek hirtelen roham a hányinger, szédülés , Ájulás. Azonban ezek a jelek az méhen kívüli terhesség alatt és hiányozhatnak. Ha nem tudja meghatározni, hogy mi van a fejlesztés a méhen kívüli terhesség, akkor a folyamatos növekedés a petesejt megtörténhet szakadás a test, amelyben beültetett
Ha egy ilyen jelenség lép fel, akkor, amikor a nő úgy érzi, nagyon erős és éles fájdalom a szervezetben. Lehet meredeken   artériás nyomás Ennek eredménye, hogy az államnak a syncope. Alhasi fájdalom jelenik meg hirtelen. Ezen kívül egy nőt sokkal sápadt, elönt a hideg verejték, ő beteg. Ebben az esetben fontos, hogy azonnal orvosi segítséget kérni.
Úgy tűnhet, mint a hüvelyi vagy belső vérzés. Mindkét feltételek nagyon veszélyes. Fontos, hogy azonnal hagyja abba a vérzést, hogy csak akkor lehet elérni útján műtét. Ellenkező esetben valószínűleg végzetes.

Kezelési módszerek a méhen kívüli terhesség

 A fejlesztés a méhen kívüli terhesség nőknél a kezelés csak akkor van szükség, ha a terhesség már nem fejlődik függetlenül. Ez viszonylag ritka. Ha diagnosztizáltak a méhen kívüli terhesség, a megtermékenyített petesejt, és továbbra is növekszik, fontos elkezdeni a kezelést azonnal.
A mai napig, lehetőség van felfüggesztésének az embrió fejlődése által részesülő gyógyszer. A készítmény Methotrexate Erre a célra használt egy antagonista, folsav . Ez egy meglehetősen toxikus gyógyszer, így a vétel csak akkor lehetséges, ha a nő teljesen biztos abban, hogy a méhen kívüli terhesség. Miután a felvételét nem eshetnek teherbe az elkövetkező három hónapban. Fontos, hogy a méret a terhességi sac kicsi volt - nem több, mint 3, 5 cm-es. A gyógyszer ellenjavallt a nők, akik szenvednek fekély . vese- vagy májelégtelenség . leukopenia és más betegségek. A gyógyszer nem használható anyák, akik a takarmány a baba anyatejbe.
De a konzervatív terápia méhen kívüli terhesség ma már viszonylag ritka. Leggyakrabban ez patológia megszűnik a műtét. Sebészeti beavatkozás lehet a különböző esetek alapján egy másik megközelítés, hogy a kezelés a méhen kívüli terhesség. Így a lehetőségét salpingectomy   - Eltávolítása a petevezető; Néha alkalmas salpingostomy   - Eltávolítása a petesejt; Egyes esetekben, a műtét az eltávolítását a cső szegmens, amelyben ültettünk megtermékenyített petesejt.
Általános szabály, hogy a nők töltenek laparoszkópia   vagy laparotómia   Abban laparoszkópia, a hasfal nem nyitott, ezért a művelet kevésbé traumatikus egy nő .  Végrehajtása egy ilyen művelet végezzük segítségével speciális szerszámok, amelyek keresztül adagoljuk kis lyukasztások .  A laparoszkópia lehetõvé teszi, hogy a petevezetékben, ahol van egy fejlesztés a petesejt .  Mégis gyakran van kockázata későbbi adhézió kialakulása a működtetett alagút .  Néha az orvos dönt arról eltávolítását a cső .  A műtét után végzett a petevezető, a nők nem a szexuálisan aktív két hónapig .  A folyamat során a rehabilitáció műtét után állítólag célja folyamán antibiotikus kezelés megelőzése lehetséges gyulladás .  Az is teljesen indokolt kinevezését fizioterápia, amelyek hozzájárulnak a előfordulásának megelőzésére kismedencei összenövések .  Szintén a komplex kezelés magában vétel vitaminok . vaspótlás .
Attól függően, hogy pontosan hogyan és hol a gyümölcs, a méhen kívüli terhesség lehet donoshen különböző kifejezéseket. Ritkán, petefészek, méhnyak vagy hasi helyét a magzat látható jelei a terhesség, vagy van egy megszakítás, még a második vagy a harmadik trimeszterben. Ha méhen kívüli terhesség, amely fordul elő leggyakrabban megszakítás történik 6-8 hét.
Fontos felismerni, hogy minél hamarabb egy nőt diagnosztizáltak a méhen kívüli terhesség, annál valószínűbb, hogy a felmondás a teste fogja szenvedni minimális károkat.

Következményei a méhen kívüli terhesség

 A legsúlyosabb következményekkel a méhen kívüli terhesség - fokozott megismétlődésének kockázata hasonló a helyzet a jövőben. Így szerint orvosi statisztikák, a nők, akik átestek eltávolítása a petevezetékben lehet egy méhen kívüli terhesség ismételten 5% -ában. Ha a cső lett mentve, akkor ez a kockázat 20% -ra emelkedik. Ezért minden nő, egy időben szenvedett a méhen kívüli terhesség, működnie kell orvosával, hogy meghatározzák, hogyan lehet minimalizálni az összes fennálló kockázati tényezők. Csak ezután lehet tervezni a következő kísérletet, hogy terhes.
Továbbá, annak következtében, méhen kívüli terhesség is előfordulhat gyulladás a medence, a has. Az is lehetséges, a fejlesztés a összenövések. Néha egy méhen kívüli terhesség kialakulásához vezet meddőségi nők.

Megelőzés a méhen kívüli terhesség

A kór megelőzése végett, egy nő kell, mindenekelőtt a lehető legkisebb legyen a tényezők, amelyek provokálni a méhen kívüli terhesség. Szóval, van egy akadály a petevezető következtében nőgyógyászati ​​betegségek és fertőzések, amelyek a nemi úton terjedő. Tervezése során a tervezésben és a jelenléte fokozott a méhen kívüli terhesség szűrni kell a petevezeték átjárhatóságát. Ezen eljárás működése során, amely az úgynevezett hiszteroszalpingográfia Is lehet jelenlétének kimutatására összenövések a csövekben. Ezeket lehet távolítani egy egyszerű sebészeti eljárást.
Hiányában a petevezető nő ajánlott IVF.
Általános megelőző intézkedések célja, hogy megakadályozzák a kutatók számára egy méhen kívüli terhesség közé tartozik a gondos hozzáállás az egészségre, a helyes utat az élet, a hiánya gyakori változások a szexuális partnerek, a korai koncepciójával és megszületett a baba.
 Mielőtt terv a terhesség, a nő kell szűrni jelenlétében mikoplazmákkal . Chlamydia . ureplazmu és azonnal gyógyítani minden betegséget észlel. Jövő apja is megvizsgálják.
Egy másik fontos megelőző intézkedés - a megfelelő megközelítés Fogamzásgátlás Mivel a méhen kívüli terhesség gyakran következménye az abortuszt végzett a múltban.
Ha egy nő ment keresztül műtét méhen kívüli terhesség, a megvalósítást követően nagyon fontos, hogy teljesen rehabilitált előtt tesz kísérletet, hogy teherbe esni a következő alkalommal. Az orvosok szerint a optimálisan tervezni koncepció egy évvel a műtét után a petevezető.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése