Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2021. január 19., kedd

A legsürgősebb teendők kutyaharapáskor

A legsürgősebb teendők kutyaharapáskor

A kutyatámadás nem csupán a szemmel látható sérülések miatt veszélyes, de a harapással együtt vírusok és baktériumok is bejuthatnak a szervezetünkbe. Mik a legfontosabb teendők ilyen esetben? Szakemberek válaszoltak.

"Az egyik kollégámat megharapta egy kutya. A kutya, a gazdájával együtt (segítségnyújtás, iratok bemutatása nélkül) lelépett a helyszínről. Tudnának neki tanácsot adni, hogy mi a teendő? Azt hiszem Tetanuszt kapott, a veszettség elleni oltáson még gondolkodik" - fordult hozzánk levélben az egyik olvasónk. Rendkívül veszélyes lehet, ha egy kutya az ember ellen fordul, hiszen erős állkapcsának köszönhetően már egy kisebb méretű eb is komoly sebeket tud ejteni, amelyek ráadásul könnyen elfertőződhetnek. Milyen infekciók veszélyeztetik az embert, és hogyan kell ezeket ellátni? Szakembereket kérdeztünk.

Veszélyesek-e házi kedvenceink?

Állatot tartani jó, mert rengeteg örömöt okoz - ezt leszögezhetjük. Ám az állattartás veszélyes is lehet, ha figyelmen kívül hagyunk néhány fontos szabályt. Hogy melyek ezek? Cikkünkből kiderül!

Így kezelik a kutyaharapást

"A kutyaharapás a mi szemszögünkből két l 

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése