Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2013. április 27., szombat

TÁRSADALMI FELFOGÁSOM


TÁRSADALMI FELFOGÁSOM

Vitathatatlan hogy létezik egy társadalom vagy nemzet adott mindennapjaiban vagy akár történelmi időszakaiban egy kialakuló vagy kialakult erkölcsi értékrend. Ez függhet egy család nemzedékeinek sorsától a felmenő ágakon,saját társalmi élményanyagától,az asszimilált történelmi vagy kulturális színvonalától,azoktól az értékektől amit a társadalomnak nyújtott az istenfélő, de ugyanakkor embert féltő hivatásának humanitárius vonatkozásaitól stb. De ez mindmegannyi –BELSŐ ÜGY,és nem a politika, mocsaras sárdobálás és iszapbirkózás,öncélú hadszíntere és világpiaci erkölcsi kiárusítása a magyar nemzetnek. Ezt az adandó méltóságot minden emberben tisztelni kell. Ha ezt egy nemzet nem képes magáévá tenni,kizárja magát a civilizált világból.
                   Hogy senki sem marasztaljon el alakoskodással elmondom hogy minden embertársam tisztelete és meggyőződése figyelembevételével a szociáldemokrácia elveit vallom de nem bigott módon,hanem ezen kritériumainak állandó újraértékelése mellett.
                   Hogy mi érlelte meg bennem ezt az erkölcsi hovatartozást,talán azt is elmondom nyíltan-
                   -Az elődeim és saját magam, nagyon küzdelmes élete. Már kisdiák koromtól vakációimat, az építő iparban, valamint vasúti pályamunkásként töltöttem,és kialakult egy sorsközösség bennem azok sorsával akikkel dolgoztam.
                   -Már korán felmértem azt magamban hogy mióta a világ,világ” egyesek élete emésztő gond,míg mások élete gondtalan emésztés”
                   -Minden lelki és értelmi képességem 54 éven át a –minden kategóriájú,emberi lényt szolgálta teszem hozzá tiszta szívvel. Az egész orvosi pályámat a betegek nincstelensége,nyomora és szenvedése árnyékában töltöttem mindennap.
                   -A sors úgy alakította hogy már mint fiatal orvos elég hosszú ideig éltem és dolgoztam az egyik legkíméletlenebb,legdrámaíbb létű emberközösségben-a bányászok között és osztoztam szenvedéseikben.
                   -Az ember világnézete családjának a sorsa,munkája és tisztességes bére után alakul-tehát ezt a csúcson ücsörgőknek sohasem lenne szabad elfelejteniük,de sajnos mindennap ezt teszik és gátlástalanul megröviditik embertársaik amúgy is szegényes anyagi és szellemi társadalmi kelléktárát. Amikor gazdaságilag élére van állítva a penge,mindig a nélkülözőktől hasítanak még egy darabot.
Amiket itt leírtam az nem politikai hitvallás,hanem a maga útját megjárt ember élményanyaga/ha ez nem is trendy/és a társadalom ilyen vagy olyan megítélése. Maradjon az enyém a gondolat és érzelem igazsága.


#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése