Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2017. december 11., hétfő

GYEREKZSÚR A BÖLCSŐDÉBEN



Gyerekzsúr a bölcsődében!
Minden csemete imádja a gyerekzsúrokat, azonban ezek megszervezése és lebonyolítása korántsem olyan egyszerű feladat. Még más szülők segítségével is igazi kihívás minden apróságra odafigyelni. A gyermek saját bölcsődéjében megrendezett születésnapi zsúr azonban számos olyan előnyt rejt magában, amelyeket érdemes fontolóra venni.
A helyszín kiválasztása mindig embert próbáló feladat elé állítja a szülőket. Maximálisan gyermekbarátnak kell lennie úgy, hogy könnyű legyen szemmel tartani minden csemetét. Gondoskodni kell a megfelelő szórakoztatásról, díszítésről és sok más egyébről is.
Ha nálunk tartja gyermeke születésnapi zsúrját a bölcsődében, azzal sok problémát egyszerre hidalhat át. A bölcsőde területét már ismerik a gyerekek, így otthonosan mozognak, nem feszélyezi őket az idegen környezet. Ráadásul szakképzett gyermek felügyelőink segítséget nyújtanak a kicsik szemmel tartásában is. Segítünk a meghívók elkészítésében és igény szerint érdekes, szórakoztató programokat is szervezünk.
Ha igazán jó hangulatú születésnapi zsúrt szeretne gyermekének, írassa be bölcsődénkbe és mi mindenben segítünk Önnek!

Miért fontos a nyelvtanulást minél előbb elkezdeni?
Manapság az idegen nyelvtanulás és nyelvhasználat elengedhetetlen bizonyos szakmákhoz. Bölcsődénk lehetőséget biztosít gyermekének, hogy már a már egész kicsi korában elkezdhesse a nyelvi fejlődést. Sokan nem tudják, de számos előnnyel bír, ha gyermekünk hamar elkezdi az idegen nyelvek megismerését.
Néhányan úgy gondolják, hogy a nyelvtanulást elég 6-7 évesen elkezdeni, mert akkor a legfogékonyabbak a gyerekek. Azonban a csöppségek már néhány hónapos korukban képesek megkülönböztetni a különféle nyelveket, így már ebben a korban érdemes elkezdeni a fejlesztést.
Ezzel olyan tudásalapot biztosítunk gyermekeinknek, amely által képesek lesznek az angol nyelvet akár anyanyelvi szinten elsajátítani. Ettől a gyermek nem lesz túlterhelt, hiszen teljesen természetes lesz számára mindkét nyelv használata.
Mivel a bölcsődében történő nyelvtanulást inkább játéknak élik meg, mint kényszernek, így egyszerűen fejleszthetik képességeiket. Mindez jó hatással van a csemeték kreativitására, valamint befogadóbbak lesznek az új dolgok iránt is.
Ha Ön is szeretné megalapozni gyermeke használható nyelvtudását, írassa be bölcsődénkbe!

A gyerektorna jótékony hatásai
Ön még nem hallott a gyerektornáról? Ha bölcsődénkbe íratja be gyermekét, nálunk ennek előnyeivel is számolhat.
Bölcsődénkben nagy hangsúlyt fektetünk a gyerekek fejlődésének biztosítására. Minden gyermek egyéni képességeit is figyelembe vesszük az oktatás és a játék során, így minden csöppség a saját tempójában haladhat és fedezheti fel az új dolgokat.
A gyerektorna első lépése, hogy felkeltsük a kicsik érdeklődését az együtt mozgás iránt. A gyerektorna nem csak a test fejlesztésére irányul, hanem a mentális képességek fokozására is.
Elsősorban segíti a gyermekek izmainak erősítését és a mozgékonyság, rugalmasság fejlődését. Ebben az ugrálás, szaladgálás és egyéb elemek segítenek. A mozgáskoordináció és egyensúlyérzék fejlesztése is jótékonyan hat a gyerektorna, ami ilyen kicsi korban rendkívül fontos.
Emellett a gyerekek megtanulják az egymásra odafigyelést, a közös játék élményét is. A gyerektorna támogatja a figyelem fejlődését és az új mozgásformákkal új képességekre is szert tehetnek a gyerekek.
Ha szeretné, hogy gyermeke játékosan fejlődjön mentálisan és fizikailag egyaránt, iratkozzanak be bölcsődénkbe még ma!

Mivel játszanak a gyerekek a bölcsődében?
Nálunk a gyermekek koruknak megfelelő fejlődésének támogatása kapja a főszerepet, melyet különféle játékos eszközökkel segítünk elő. Készségfejlesztő játékaink hatékony segítséget nyújtanak a gyermekek számára az óvodai felkészüléshez.
A készségfejlesztő játékok különféle színes elemekből állnak, mert a gyermekek érdeklődését így tudják legegyszerűbben felkelteni. Ráadásul a játékok gazdag színvilágának köszönhetően a kicsik megtanulják megkülönböztetni egymástól a színeket.
Mivel a forma is fontos, számos olyan készségfejlesztő játék áll rendelkezésünkre, amely által a finommotoros képességek fejleszthetőek. Emellett a kockák, háromszögek és egyéb egyszerű geometriai formák a számukra kialakított lyukba való behelyezése javítja a térlátást. Fejleszti a gyermekek problémamegoldó képességét, adott esetben pedig a csapatmunkát is támogatja.
A labdák és a hozzájuk hasonló készségfejlesztő játékok szintén javítják a térérzékelést, valamint segítik a mozgáskoordináció fejlődését is.
Ha szeretné, hogy gyermeke a bölcsődében mindent elsajátítson, amit az ő korában szükséges megtanulnia, vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!

Milyen a jó magán bölcsőde?
A gyermek társasági és személyiség fejlődése szempontjából az első nagy lépés a bölcsőde intézményében történik. Azonban nagyon nehéz igényeinknek megfelelő állami bölcsődét találni, ezért manapság egyre többen döntenek a magán bölcsődék mellett. Ebből is lassan túlkínálat van, ezért itt is érdemes mérlegelni.
Íme néhány kérdés, amelynek megválaszolása segít megkönnyíteni a döntést:
– Szeretném, ha az udvar nyugodt lenne, biztonságos kültéri játékokkal lenne felszerelve és gyermekem életkori adottságainak megfelelnének az eszközök?
– Szeretném, ha gyermekem a bölcsődében egészséges, helyben főzött ételeket fogyasztana?
– Szeretném, ha gyermekem egészséges környezetben, tiszta levegőjű helyen tartózkodna a nap egy részében?
– Szeretném, ha gyermekemre elég figyelem jutna a bölcsődei foglalkozásokon?
– Szeretném, ha gyermekemet kellemes hangulat, hozzáértő és türelmes személyzet várná minden nap?
– Szeretném, ha sok egyéb téren is számíthatnék a bölcsőde segítségére?
Ha a kérdések közül legalább egyre igennel felelt, vegye fel velünk a kapcsolatot és írassa be hozzánk gyermekét!




#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése