Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2017. december 29., péntek

Neurogén hólyag gyermekeknél

Neurogén hólyag gyermekeknél

vizelés rendellenesség gyermekeknél - nem ritka.Ha ezek a problémák által okozott kárt az idegrendszer, akkor használja a "neurogén hólyag".

Hogy normális vizelés

vizelés - összetett reflex cselekmény zajlik részvételével az agykéreg és az egyes központok a gerincvelő.
Ahogy hólyag töltés falai vannak nyújtva, ami irritációt receptorok vannak helyezve.Ez vezet a relaxáció a záróizom, a nyak, a hólyag és a detrusor feszültség (izom, üres a hólyag): vizelet a húgyhólyagból eltávolítjuk, stretching a falak eltűnnek, elkezdi követően a felhalmozódása a vizeletminta.

tünetei neurogén hólyag

vezető megnyilvánulása neurogén hólyag - sérti a vizelés, ami lehet két típusa van:
  1. vizelet-visszatartás;
  2. inkontinencia.
tünetek attól függ, hogy milyen szintű az idegrendszer legyőzték.
2-2,5 év, önkényes szabályozás és a vizelés nem kiürítése a húgyhólyag fordul részvételével az ideg központokat csak sacralis gerincvelőben hogy reflexszerűen.Ha az ilyen típusú vizeletürítés figyelhető meg idősebb kor, megkell beszélni a periodikus inkontinencia.Ebben az esetben, a húgyhólyag kiürül nélkül, automatikusan önkéntes ellenőrzés, miközben mindig jelen van a maradék vizelet.

okoz neurogén hólyag

ismétlődő inkontinencia fordul elő, amikor a kétoldalú sérti a gátló hatás az agykéreg a gerincvelői ideg központokat.
Ez akkor fordulhat elő, ha:
  • traumás agysérülés,
  • más fokális elváltozások a központi idegrendszer szintje felett a sacralis gerincvelőben
  • súlyos fertőző betegségek, amelyek gyengítik a gyermek, beleértve a fertőzések, az idegrendszer.
Amikor tüdőbetegség fok szaggatott inkontinencia lehet jelen sürgős vizelési, így túlcsordulás hólyag.Ebben az esetben a gyermek nem tudja tartani a vizelet hosszú ideig.
igaz inkontinencia alakul elváltozások a gerincvelő szintjén a kúp vagy a gyökerei.Fejleszti az izmok erőtlenség húgyhólyag és vizelet, amikor a hólyag szabadul folyamatosan cseppenként.
Amikor teljes erőtlenség, a húgyhólyag, a vizelet marad a üreg, gyakran vezet a fejlődés a cystitis.Igaz inkontinencia jellemzője spina bifida, gerincvelő-sérülés és szakrális downstream részlegek kóros folyamatok a medence, ami befolyásolja az idegek beidegző a hólyag.

okoz vizeletretenció

Vizeletretenció alakul ki, amikor a görcs a záróizom és detrusor erőtlenség.A túlcsordulás hólyag záróizom lehet részben nyitott nyomása alatt a folyadék, majd a vizelet szabadul cseppenként.Ezt a jelenséget nevezzük paradox ischuria.
Amikor átléped a gerincvelő sérülés az első nappal a sérülés után kifejlesztett akut vizeletretenció megsértése miatt a részét az agynak vizelés.Ezt követően, vizeletretenció helyébe egy, az időszakos vizelet-inkontinencia.
vizelet inkontinencia éjjel, mint a gyermek minősül külön patológia - éjszakai ágybavizelés.Amikor

gyanítható, neurogén hólyag egy gyermek

Ha egy gyerek kifejlesztett inkontinencia, meg kell figyelni, hogy funkciók, mint például betegségek:
  • napszak, amikor van egy húgyúti;
  • gyakorisága és rendszeressége inkontinencia epizódok;
  • tényezők inkontinencia.
Különös figyelmet kell szentelni a vizelet-inkontinencia okozta a gyermek már tudja, hogyan kell irányítani vizelés funkciót, és nincs története fejsérülések és a gerinc.Ebben az esetben a vizelés rendellenesség lehet az első jele komoly károkat az idegrendszerre.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése