Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2018. július 1., vasárnap

Köpet köhögés zölden

Köpet köhögés zölden

Zöld köpet a köhögés során gyulladásos folyamatról beszél a hörgőkben, a légcsőben vagy a tüdőkben, nyálkahártya vagy gombaölő exudátum kialakulásával.
Intenzív gyulladás esetén az exudátum felhalmozódik és belép a fertőzés által érintett légúti váladék nyálkahártyáinak váladékába.

A zöld köpet köhögési okai

Fő oka a zöld köpet köhögés közvetlenül az említett betegségekkel összefüggő tünet a ami produktív (nedves) köhögés. Az ilyen betegségek tracheobronchitis, akut bronchitis és akut súlyosbodása krónikus hörghurut, tüdőgyulladás, tüdőgyulladás, hörgőtágulat, postpnevmoniyny gennyes mellhártyagyulladás (empyema), és egy tüdőtályog.
A szakértők szerint, ha a köhögés levelek zöld váladék, így, hogy a megjelenése ezen járó betegségek, mint a Gram-pozitív és Gram-negatív baktériumokat, például Staphylococcus aureus, Streptococcus viridans, Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Escherichia coli, Proteus mirabilis, Klebsiella spp., Serratia marcescens és a et al.
Bronhotraheit fertőző etiológiája tracheitis alakul ki a háttérben egy elegendően magas hőmérsékletű, rhinitis, gége- vagy torokgyulladás, ahol a gyulladásos folyamat leszáll a felső légutak tő az alsó részre. Ha az elején a betegség a köhögés száraz, támadások reggel, majd 4-5 nap köhögés válik produktív, és van egy sárga-zöld nyálkát köhögés.
Az akut bronchitis, valamint súlyosbodásának a krónikus formája jellemző a súlyos köhögés, amelyben a beteg köhög fel nyálkahártya-gennyes váladék viszkózus konzisztenciát a sárga vagy zölde
További klinikai jelek bronchiectasiában eredő károsodása miatt hörgőfalakba és kiterjesztéseket, zöld jegyzetek a köhögés váladék, gyakran - véres zárványok és részecskék halott hámszövet a hörgők.
A legtöbb esetben, tüdőgyulladás (pneumonia) hibás a Streptococcus pneumoniae baktérium, amely az orvosok nevezik pneumococcus. Azonban, tüdőgyulladás is vírusok okozzák (főként, RS-vírus), vagy gombás fertőzés (pnevmomikozy miatt kialakuló gombák, Candida nemzetségbe Actinomyces plasma stb ..), és még a paraziták (tüdőhólyag). De egy zöldes színű köhögés lehet bármilyen tüdőgyulladás etiológiája.
A szövetekben különösen súlyos tüdőgyulladás esetén egy pyogén kapszula alakítható ki - nyálkahártya-tartalmú üreggel. Ebben az esetben a tüdő tályogát diagnosztizálják, amely végül átjut a hörgőkre, majd a zöld köpet a nyálkahártyával, amely kimondottan rothadó illatú, elhagyja a köhögést.

Ki kapcsolódni?

s

A köhögés során a zöld köpet diagnózisa

A légzőszervi megbetegedések pontos oka, amelyet zöld köpetlázzal kísérnek, a diagnosztika kialakítására szolgál. Sajnálatos módon a köhögés során bekövetkező zöld köpet nem mindig bizonyított diagnosztikai módszerek alkalmazásával történő átfogó vizsgálatnak van kitéve. Ez vezet az a tény, hogy amikor az antibiotikumokat nem veszik figyelembe a kórokozót a gyulladásos folyamat, és ezért ugyanolyan tünet antibiotikumok nem lehet hatékony, és nem eredményezheti a gyógymódot a betegség vagy lelassíthatja a helyreállítási sokkal és komplikációkat okozhat.
A köhögés igazi eredetének feltárásához alaposabb vizsgálat szükséges a következők alapján:
  • általános vérvizsgálat;
  • biokémiai vérvizsgálat;
  • az eozinofilek, mycoplasma stb. Vérvizsgálata;
  • vetés köpet a mikroflóra;
  • köpet kimutatási mikroszkópia;
  • a vizelet általános analízise;
  • antigének vizeletének elemzése;
  • koprologicheskogo kutatás (székletvizsgálat);
  • mellkas röntgen;
  • légzésszámok spirometriás vizsgálata;
  • bronchoscopia;
  • Ultrahang vagy a mellkas CT.

Zöld köpet kezelésére köhögés esetén

Jelenleg a klinikai gyakorlatban a zöld köpet köhögés, vagy inkább a tünetekkel járó betegségek etiológiai kezelését antibiotikumokkal végzik.
Címzett vétel Ampicillin (szinonimák - Ampeksin, Domipen, Opitsilin, Pentreksil, Riomitsin, Tsimeksillin et al.): Felnőtt - 500 mg naponta 4 alkalommal; A gyermekek napi adagját testtömeg-kilogrammonként 100 mg-ra számítjuk és 6 adagra osztjuk 24 órán keresztül.
Amoxicillin (szinonimák - Augmentin, Flemoksin) felnőttek és gyermekek több mint 10 éve veszi evés után 0,5 g - naponta háromszor, a gyermekek 5-10 év - 0,25 g, a gyermekek 2-5 éves - 0,125 g háromszor naponta. A kezelés minimális ideje 5 nap.
A kezelés köhögés köpet zöld felnőttek (tüdőgyulladások) hatékonyan lehet alkalmazni fluorokinolon antibiotikum levofloxacin harmadik generációs (Levoflotsin, Tavanik, Taygeron, Fleksid et al.) Tabletták: étkezés előtt naponta kétszer 0,25-0,5 g; a felvétel időtartama 5 nap.
A légutak streptococcus fertőzéseinek ötnapos kezelését Rovamycin antibiotikummal végezték (1,5 és 3 millió NE tablettákban). A felnőttek naponta háromszor 3 millió NE-t adnak, a gyermekek napi adagját testtömeg kilogrammonként - 150 000 NE naponta - és három dózisra osztják. Szintén az azitromicin (Sumamed) és az eritromicin. A Josamycin (Vilprafen) különösen hatásos a légzőszervi gyulladásban, amelyet a Peptococcus spp. Okoz. Vagy Peptostreptococcus spp. Az orvosok naponta háromszor 500 mg napi adagot szednek.
A gombás etiológiájú tüdőgyulladással a zöld köpet köhögés elleni kezelését gombaellenes antibiotikumokkal, például Amphoglucamine-mal kell végezni. Ennek javasolt használata 10-14 nap: felnőttek - 200-500 ezer egység naponta kétszer (étkezés után); gyermekek - koruktól függően (25-200 ezer egység, naponta kétszer).
Amikor az orvosi kezelés vírusos hörghurut és tüdőgyulladás antibiotikumok kell egészítenie vírusellenes szerek (rimantadin, aciklovir, Virazole, stb), amely orvos egyénileg - attól függően, hogy az adott kórokozó.

A zöld köpet köhögés során történő kezelése: a cseppfolyósodáshoz és köhögéshez szükséges eszközök

A legfontosabb elv, amely szerint minden orvos betartja a köhögés tüneti kezelését, amikor a köhögés nem a köhögési reflexet elnyomja, hanem a felgyülemlett váladék köhögését.
A kiürítők a hörgőhártyák dilatálásával járnak, ami megkönnyíti a váladék kiválasztását. Tabletták A terpinhidrát (0,25 és 0,5 g) naponta háromszor egy tablettát ír elő. Mukaltin (alapú pillecukor) kell bevenni étkezés előtt 0,05-0,1 g kapnak 2-3 alkalommal (étkezés előtt). Lycorina hydrochloride - 0,1-0,2 mg naponta 3-4 alkalommal (kb. 30-45 perccel étkezés előtt). Ammónia-ánizs csepp kell venni, ha köhög ilyen adagolási: felnőttek - 10-15 csepp naponta 2-3 alkalommal; gyermekek - az élet minden évének egy cseppenkénti aránya. Végül, pertusszin tartalmazó összetételében kakukkfű kivonat és a kálium-bromidot, stimulálja fiziológiai aktivitása csillóhám és perisztaltika bronchiolusokat, hogy bármilyen, többek között a zöld váladék, ha köhög halad az alsó légúti a felső, majd lemerült a külső. Felnőttek kellene pertusszin egy evőkanál naponta háromszor, a gyermekek - tea és desszert kanál 2-3 alkalommal.
A mukolízis-gyógyszerek kevésbé viszkózus köpetet tesznek, ami nagymértékben megkönnyíti a légutak eltávolítását. Ajánlott orvosok A felnőttek és a 14 évesnél idősebb gyermekek napi 3-4 alkalommal 8-16 mg-os bromhexint (Bronchostop, Solvin) használnak; 6-14 éves gyermekek - 8 mg naponta háromszor, 2-6 évig - 4 mg, 2 év alatti gyermekek - 2 mg naponta 3 alkalommal. A kezelés időtartama 5 nap.
Ambrogeksal (egyéb márkanevek -. Ambroxol Mucosolvan, Bronhopront, Mukozan, Mukovent, Mukobroksol stb) növekszik nyálka a légutakban. A felnőttek gyógyszerét naponta 2-3 alkalommal (étkezés után) vagy 10 ml szirup formájában naponta háromszor kapják. 6-12 évesnél idősebb gyermekeknél az ajánlott szirup adag 5 ml (napi 2-3 alkalommal); 2-5 éves gyermekek - 2,5 ml mindegyik; legfeljebb 2 év - 2,5 ml naponta kétszer.
A felnőttek és a 14 évnél idősebb gyermekek acetilcisztein (Acestin, ATSTS, Mukoneks és egyéb kereskedelmi nevek) naponta háromszor 200 mg-ot írnak elő; 6-14 éves gyermekek - 200 mg naponta kétszer; A 2-5 éves gyermekek esetében a gyógyszert naponta kétszer ATSTS - 100 mg pezsgőtabletták formájában ajánlják.
Is fel lehet használni, ha köhög, zöld köpet gyógyszertár növény gyűjtemények, amelyek magukban foglalják édesgyökér vagy mályvacukor, fű anya és mostohaanyja és oregánó, fekete bodza virág, útifű levelei nagyok, ánizs mag. Előkészítése gyógyszer főzet: evőkanál keveréket öntjük 250 ml forrásban lévő vízben (vagy két evőkanál egy korsó vizet) és infúzióban a motorháztető alatt vízfürdőben negyed órát; akkor a húsleveset le kell hűteni, le kell üríteni, és naponta kétszer egy fél csészényt kell vinni (evés után).
A zöld köpet köhögés elleni megelőzése a köhögés hatékony kezelését jelenti a légzőrendszer bármely patológiájában, anélkül, hogy a köldöma stagnálásához a hörgőkben és a tüdőkben fellépne. Minél gyorsabban megszabadulsz a váladéktól, annál könyörtelen lesz a zöld köpet becslése. Tehát az akut bronchitis tíz nap alatt legyőzhető, de krónikussal sokkal hosszabb ideig kell harcolni - másfél-két hónapig, vagy még több.
Ne feledje, hogy a légutak gyulladása purulens bronchitishez, krónikus tüdőgyulladáshoz, bronchiectasishoz, tüdőtályoghoz vezethet. Az utóbbi esetben a pulmonologisták szerint komoly problémák merülnek fel, amelyek megoldásához sebészeti beavatkozásra van szükség.
Ezért köhögés közben keresse fel orvosát, ha zöld köpetük van.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése