Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2015. szeptember 14., hétfő

AZ ÖRÖM ÉJSZAKÁJA



AZ ÖRÖM ÉJSZAKÁJA
Egy leírhatatlan  öröm álmatlan éjszakájának voltam részese pirkadatig. Nem a klasszikus elismerések,kitüntetések külsőségei zavarták agyam hajszálereinek keringési rendjét,hanem egy illetékes helyen illetékes szájból elhangzott szavak ünnepi öröme.”KORUNK PÁPAI PÁRIZ FERENC ALKOTÓ UTÓDJA “ Mindez a Székelyudvarhelyi Művelődési Ház Koncerttermében a Pápai Páriz Ferenc Alapítvány díjátadási ünnepségén hangzott el, 2015 Szeptember 10-én..A motiváció a Magyar Gyermekgondozási Enciklopédia egyedülálló kiadványa a gyermekgyógyászati elektronikus világirodalom megfelelő oldalain.
Az életművem indíttatása is Pápai Páriz Ferenc örök értékű sorait idézi--: “Nem akartam én itt az ebben tudósoknak értelmeket megfogni, nem is azoknak írom, hanem a házi cselédes gazdáknak, s gazdasszonyoknak, és az igye fogyott szegényeknek, kiknek nincsen mindenkor keze ügyében értelmes orvos: kiváltképpen falukon, ahol hamarébb talál segédet a beteg barom, mint a beteg ember”.
Ma már nem a zsellérsors hanem a történelem méltatlansága,az anyagi lét vasfogainak szorítása az elvándorlás érzelmi veszteseinek szorongása gyermekük sorsa miatt, azok akik kényszerhelyzeteikben segítő soraimra szorulnak. De nemcsak ők hanem minden édesanya akit foglalkoztat gyermeke egészségi állapota.
Ez  nem egy világra szóló tudományos munka,hanem a mindennapi gyermeknevelés,gyermekellátás kényszerhelyzetein próbál segíteni vagy hozzáférhető tanácsot adni. Legyenek részesei  az örömnek azok is akik a gyermekellátás első vonalában ténykednek és önzetlen segítségükkel segítségemre siettek.
Hiszem, hogy mi így valamennyien részben vagy egészben tovább tudjuk örökíteni az orvoslás Pápai Páriz Ferenc által megfogalmazott erényeit, azaz: „az egészséges tudomány, a tökéletes lelkiismeretesség, a hűséges szorgalom és a hiánytalan jóakarat” példáját, melynek hiányai nemcsak rendünk, hanem egész világunk fennállását veszélyeztethetik.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése