Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2019. augusztus 9., péntek

Aranyos és vicces idézetek a gyerekektől

Aranyos és vicces idézetek a gyerekektől


A lurkók bizony különös kreativitással ejtenek el vicces és szórakoztató, ugyanakkor valahol nagy igazságokat tartalmazó mondatokat, amikkel megörvendeztetik a környezetüket. Saját tapasztalataikból formálják ezeket a cuki bölcsességeket, és okosítják tovább a szüleiket. Hatalmas élmény felfedezni a gyermek gondolatait és ismereteit egy-egy állítás mögött. Ismerd meg a gyerekszáj csodáit!

Gyerekek bölcsességei az aktív életről


A szülő igyekszik megtanítani gyermekének az egészséges életmód fontosságát, a megfelelő táplálkozás lényegét és a sportolás nyújtotta élményt. A gyerekek néhány saját ötlettel módosítják a tanultakat.

“Fuss körbe a kertbe, mint a kutya. Úgy tűnik, hogy ő elég jó formában van.” (7 éves)

“A jógázás jó ötlet. Kinyújta a testedet, így biztos nem fogsz összemenni.” (5 éves)

“Szerintem csak próbálj meg állandóan futni. Úgy, mintha forró láva lenne mögötted. Ha elfáradsz, akkor gondolj arra, hogy a láva utolér.” (7 éves)

Gyerekek a szerelemről

A gyerekeknek bizony elég korán pontos elképzeléseik lesznek a szerelemről. Arra is van néhány tippjük, hogyan hódítsd meg a választott személyt.

“Először csinálj úgy, mintha nem érdekelne téged. Mondd neki, hogy nem is kedveled őt meg ilyenek. A következő évben aztán csak kérd meg a kezét.” (7 éves)

“Szóval arra kell figyelni, hogy a közelében legyél, de azért ne is túl közel. Elég közel, de azért mégsem. Aztán menj távolabb, és amikor ő is akarni fogja, akkor közelebb mehetsz.” (7 éves)
hirdetes“Soha, de soha ne ragasztózd össze a haját! Elsőre viccesnek tűnik, de ő sohasem fog nevetni rajta...” (5 éves)

Gyerekek a pénzügyekről


Spórolási ötleteket gyűjtesz? Nincs más dolgod, csak megkérdezni a gyerekedet a témáról. Garantáltan gazdagítja majd az ötlettáradat néhány alapvető trükkel.

“Rejtsd el a pénzed a kertben. Azért csinálj egy térképet, hogy ne felejtsd el, hogy hova rejtetted a pénzt. Aztán dugd el jól a térképet és felejtsd el, hogy hol van, így nem szórod el a pénzed. Talán az a legjobb, ha odaadod az egyik barátodnak, de csak olyannak, akinek van elég pénze.” (6 éves)

hirdetes
“Ha nincs pénzed, akkor várd meg a karácsonyt vagy a szülinapodat. Utána megveheted, amit szeretnél.” (7 éves)

“Vegyél olyan dolgokat, amik miatt sok aprópénzt fogsz visszajáróként kapni. Ha sok aprópénzed van akkor nehéz lesz a zsebed és azt fogod hinni, hogy gazdag vagy. Az egész csak a zsebed súlyától függ.” (6 éves)Tippek gyerekektől gyerekeknek


A kicsik bizony egymást is ellátják néha egy-egy jó tanáccsal. Nem is csoda, hiszen meg kell osztaniuk a tapasztalataikat egymással.

“Soha ne bízz abban a kutyában, aki az ennivalódat bámulja!” (10 éves)

“Maradj távol az aszalt szilvától!” (9 éves)

“Ha az anyukád mérges az apukádra, akkor ne hagyd hogy elkezdje fésülni a hajad. Fájni fog!” (10 éves)

“Soha, de soha ne hagyd egy szobában a 3 éves öcsédet az iskolai beadandóiddal!” (14 éves)

“Képtelenség elrejteni egy darab brokkolit egy pohár tejben.” (9 éves)

“Hogyha kiskutyát szeretnél, akkor kérj a szüleidtől egy lovat! Ezután tuti megengedik, hogy kutyátok legyen!” (15 éves)

“Ha rossz jegyet hoztál haza, akkor jobb, ha akkor mutatod meg anyukádnak az ellenőrzödet, amikor éppen telefonál.” ( 9 éves) #1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése