Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2019. augusztus 17., szombat

Lemaradt mozgásfejlődésű babák anyukái (beszélgetős fórum)

Lemaradt mozgásfejlődésű babák anyukái (beszélgetős fórum)


Érdemes lenne megmutatni a dokinak a kisfiút most és megköszönni az ijesztegetést:)
Néhány orvos és védőnő egyenesen sportot űz belőle, hogy ijesztegesse a kismamákat, a szülés utáni lelkiállapotban meg persze sikerül is nekik.
62. Szélike (válaszként erre: 58. - Cimoka)
2012. máj. 11. 09:06
Fel akar állni és kicsit segítettem neki a kiságyba és olyan boldog volt hogy felállt és a lábai csak úgy remegtek alatta de olyan olyan boldogan mosolygott rám. Próbálta újra de nem ment.
61. Szélike (válaszként erre: 59. - Bcicus)
2012. máj. 11. 09:03
Mi ma megyün a egy magánrendelésre mert sokat kellene várni a rendes időpontig.
Majd beszámolok mi újság.
Mert a hipotómia oxigénhiányos állapottól alakul ki. És a motoros képességes és a tanulási képességek szorosan összefüggnek.
Tudod az bánt, hogy a csípőszűrésen át sem mehetett volna.

Annó mi elmentünk fejlődési neurológiai kivizsgálásra, soha többet nem mennék oda. A doki aki kivizsgálta a fiam, közölte, hoyg mozgássérült lesz, de nem hogy járni állni sem fog soha életében (mindenzt arra alapozta hogy nem emelte meg magát 6 hetesen. A fiam 8 hónaposan felállt és még nem volt egészen 11 hós mikor elindult azóta már fut szalad most 1 éves. 2,5 hós korától 4,5 hós koráig jártunk rendszeresen dévényezni és elkezdtem tömni, mert mint kiderült az volt a fő baja, hogy nagyon sovány volt.

Januárban született, májusban vizsgálta meg a doktornő a rehabon, s júniusban kerültünk be masszázsra a várólistáról. De mi a fura lábfejtartása miatt kerültünk oda, azt kellett helyrehozni, a hipotón izomzata az csak egy "plussz" dolog. Amit sose felejtek el, az első vizsgálatkor a doktornő azt mondta: "Anyuka ez a gyerek 14 hónapos kora előtt nem fog egyedül menni, mert az ilyen izomzattal, izületekkel rendelkező babáknál ez a jellemző"
Nem tudom, miből gondolod, hogy az értelmével is baj lehet/lesz, az eddigi írásaidból azt vettem ki, hogy egyedül a mászással van "elmaradva" - de ez se igaz, mert bővel belefér a normálisba. :)) Ne aggódj, hogy még nem szalad, nézd a jó oldalát, van még pár hónapod, amíg nyugisan babakocsizhattok, nem akar kimászni, elszaladni, nem esik-kel... :)))
57. Szélike (válaszként erre: 56. - Cimoka)
2012. máj. 10. 07:30
Attól félek hogy az értelmével is baj lesz.

Ti mikor kezdtétek a tornát?

Ez nem a világ vége, ne haragudj maradra, ne sírj, hisz ez nem betegség, hanem egy alkati sajátossaág!!! Az én kislányomnak is hipotón az izomzata, ő is mindent később csinált, de mára (16 hónapos lesz a napokban) semmi különbség nincs közte és azon gyerekek között, akik már 10-11 hónaposan mentek.
10,5 hónaposan kezdett mászni, 1 évesen állt fel, 14,5 hónapos volt, mikor először lépegetett, s akkor állt meg először kapaszkodás nélkül. Ez bőven belefér a normálisba, sőt, ha még késnek ezek a dolgok pár hónapot, akkor is beleférne. S biztos vagyok benne, ha a tornával nem kínozzuk, akkor hamarabb elindult volna. De ezen utólag kár keseregni. :)
A Te kislányod is mindent szépen fog csinálni, ha viszed tornára akkor is, ha hagyod, hogy magától érjen meg mindenre, akkor is!!! Én az utóbbit választanám, ha újra kellene kezdeni. :)
55. Szélike (válaszként erre: 52. - 4ef9451d27)
2012. máj. 9. 14:50
De de oda 2 hónapot kell várni. :(

Hypotómiás sajnos a kislányom.
Járni fogunk Dévény tornára. Nagyon el vagyok keseredve mert ezt már elég késő hogy mentünk. Behozható. De ..
Nagyon sírok, nagyon haragszom magamra.:((((

Szia! Az én kisfiam koraszülött, voltunk vele fejlődésneurológiai vizsgálaton. Gyógytornára küldött minket, mert kötöttek az izmai, ekkor volt féléves. Azóta járunk, sima gyógytornára, itt nincs Dévényes ahol lakunk. 6 hónaposan fordult hasról-hátra, 10 hónaposan egyik napról a másikra elkezdett mászni, a kúszást kihagyta. Rengeteget tettem hasra, ha nem akart úgy lenne, akkor is hagyni kellett, mert hason erősödik a legtöbb izom. Ülni nagyon szeret, de magától nem tud felülni, csak feltérdepel, és úgy nyomná ki magát állásba. Szerintem egy sima gyógytornász is tud segíteni...Persze én is a legjobbat kerestem meg, de semmibe nem kerül nekem, azonkivül, hogy veszek neki néha egy kis ajándékot..
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése