Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2019. augusztus 19., hétfő

Csintalan gyermek

 Csintalan gyermek - Ez az egyik olyan probléma, amelyet a szülők leggyakrabban a gyermek személyiségének emelése során szembesülnek. Egy bizonyos időpontban a felnőttek észreveszik, hogy gyermekük nem hajlandó engedelmeskedni, nem teljesíti a felnőtt rokonok kéréseit vagy megrendeléseit, vagy részben teljesíti azokat. Úgy tűnik, hogy a gyerekek kifejezetten tévednek, és ha a feladatokat elvégzik, akkor a bot alatt.
Az ilyen viselkedés indokainak engedetlen gyermeke a szülők által használt kommunikációs interakciók és az oktatási befolyás modelljei lehetnek. Végül is a nevelés és a kommunikáció stílusa képezi a gyermek személyiségének egészét és engedelmességének szintjét. Először is, az autoritárius oktatási modell apja, amely a morzsák szándékos szférájának aktív elnyomása. Ez a viselkedésmodell hasonlít a képzésre, mivel nem törekszik arra, hogy elmagyarázza a gyerekeknek, hogy miért kell valamilyen műveletet elvégezni. Ez feszültséghez vezet a szülő-gyermek viszonyban, amelynek következménye lehet a gyermek engedetlensége.
A gyermekek engedetlensége nem tragédia - csak a szülők és a belső kör többi része segíti a morzsákat a jó cselekedetek és a rosszok meghatározásában, valamint a saját cselekedeteik figyelembevételére.

Csintalan gyermek 2 y

Kb. 2 éves korig a gyermek engedetlensége gyakorlatilag nem jelentkezik felnőttkori környezet előtt. Valóban, ebben a szakaszban a baba nagyobb mértékben kölcsönhatásba lép az anyjával, és még nem érzi magát önálló személynek. Már egy kis kétéves mérföldkő leküzdése után olyan cselekedeteket kezdett megjelenni, amelyek a szülői türelem és a tilalmak határainak erősségének tesztelését jelentik.
Az ilyen akcióknak nem szabad megijeszteniük a szülőket. Azt sem szabad gondolni, hogy valami rossz a gyermekkel. Csak egy morzsás megy a fejlődés módja.
Kellemes pillanatok vannak a gyermekek engedetlenségében. Végül is, ha a gyerekek nem engedelmeskednek, és különböző módon próbálják ellensúlyozni a szüleiket, ez azt jelenti, hogy erős személyiség nő, képes megmutatni az akaratát és megvédeni saját pozícióit. És ha a gyermekalakítás ebben a szakaszában a szülők önkormányzattá válhatnak, akkor a gyerekek önálló és független személyiséggé válnak. Itt meg kell értenie, hogy a hatalom meghódítása nem a gyermekek megfélemlítésén alapul. A gyermekek előtti jogosultság megszerzése a megértésen és a partneri kommunikáción alapul. A baba kénytelen arra, hogy elkötelezze azt, amit a szülők igényelnek. Azonban, anélkül, hogy megértenénk, hogy miért van szükség ilyen cselekményekre, a gyerekek kizárólag a szülői jelenlétben fogják teljesíteni őket, és távollétükben úgy fognak működni, mint ahogyan azt kívánják.
A legtöbb szakértő szerint a személyiség két éves korában kezd kialakulni, és három éves korában a baba teljes körű „én”. Ennek eredményeképpen nagyon fontos, hogy ne hagyjuk figyelmen kívül a kritikus pillanatot, különben hihetetlenül nehéz lesz az oktatási hibákat később kijavítani.
Hogyan lehet egy engedetlen gyermeket felemelni, mit kell tennie, amikor feldobja a tantrumokat annak érdekében, hogy az összes „akar” azonnal teljesüljön. A gyermeki hisztéria által okozott nehéz helyzetből az egyik módja a baba elterelő módszere. Ebből a célból lehetőség van arra, hogy valamit érdekeljen, miközben megtartja a teljes nyugalmat. A szülői viselkedés a gyermek által elkövetett első hisztériában a következő legyen: nyugodt válasz és rugalmasság. Ne menj a gyerekek szeszélyeire. A tantrums, a könnyek és a sikolyok megismétlése sokkal kisebb lesz, mert a gyerek emlékszik arra, hogy a felnőttek először nem tettek engedményeket neki. A re-hisztéria egyfajta teszt, hogy megtudja, hogy valóban nem tudja-e befolyásolni a szüleit ezzel a módszerrel. Ezért ismétlődő tantrumok esetén olyan fontos, hogy kiegyensúlyozottan viselkedjenek, és ne engedjék meg a gyermekek provokációit és trükkjeit.
A szülőknek meg kell érteniük, hogy utódaik bizonyos értelemben, mint a kaméleonok. Mint a hasonló helyzetekben, de a különböző felnőttek jelenlétében a gyerekek másképp viselkednek. Gyakran találkozhat egy olyan családtal, ahol az anyukával rendelkező gyerekek megtorlást kapnak, és az apa megrendeléseit először és kérdés nélkül hajtják végre.
Így a felnőtteknek meg kell érteniük, hogy a gyermekek engedetlensége, amely kétéves korában nyilvánul meg, csak a szülők erejének tesztelésére vagy a megengedett korlátozások tesztelésére szolgál. Ezért a szülői viselkedésnek következetesnek, jól összehangoltnak kell lennie (azaz minden felnőttnek, aki részt vesz az oktatási pillanatban, egyetlen stratégiát kell vezetnie), és ellenállónak kell lennie a gyerekek tantrumai ellen.

Csintalan gyermek 3 y

A gyermekfejlődés spasmodikusan folytatódik. Az első verseny a hároméves kisbabához érkezik, és a válság kezdetét jelöli, amely a felnőtt környezethez és a valós világhoz való viszonyát jelenti. Ez az időszak elég nehéz a gyerekeknek. Végül is nőnek, megváltoztatnak és kontrollálhatatlanná válnak. A válságszakasz jellegzetessége a gyermekek negativitása, ami a gyermekek nem ért egyet a szülőkkel. Más szóval, a csecsemők hozzáadják a „nem” részecskéket a javaslatokhoz vagy a szülői igényekhez. Ha a szülők észrevették, hogy a „nem” szó egyre inkább a szokásos kérésbe ütközik egy csecsemő beszélgetésében, ez az első kritérium a hároméves válság kialakulásához. Például, a morzsás szeret sétálni az utcán, de amikor az anya azt javasolja, hogy sétáljon, válaszol a „nem” -re, vagy ha a szülő felhívja, hogy enni, de megtagadja, bár éhes. Ez a viselkedés negativitást jelez, vagyis 3 éves válság kialakulását.
Jellemzően ez a periódus körülbelül 3-4 hónapig tarthat megfelelő szülői viselkedéssel, ami után a morzsa kezelhetőbbé válik. Ha ebben a szakaszban a szülő egyszerre nyomást gyakorol a babára, megtagadja az akaratát és a függetlenség iránti törekvését, akkor a negativitás a felnőtt életében jellemző tulajdonságává válhat.
A gyermek engedetlenségét válság idején egy kis ember fejlődésének kell tekinteni. Az engedetlenség megnyilvánulását örömmel kell venni, mert ez azt jelzi, hogy a kis ember nő és fejlődik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a felnőtteknek gyermekes szeszélyek alkalmával kell lépniük, és be kell tartaniuk a saját gyermekeik igényeit. Szükséges, hogy a gyerekek megértsék, hogy a felnőttek meghallgathatják és megérthetik őket, de jelenleg nem tudják teljesíteni a követelményeket.
A csintalan gyermek oka lehet a figyelem hiánya, a hatalmi harc, a karakter megnyilvánulása.
A 3 éves gyermek engedetlenségének oka a szülői figyelem hiánya. Ebben az esetben a gyermek engedetlensége viselkedési stratégia lehet, hogy felhívja a szülő figyelmét. Végül is, a gyerekek számára a szülők negatív figyelme jobb, mint egyáltalán.
A felnőtt környezettel való hatalmi rivalizálás szintén gyakori tényező, amely a gyermek engedetlenségének megjelenését provokálja. A 3 éves gyerek elkezdi megtudni, hogy ki uralja a családi kapcsolatokat. Ebben az esetben az engedetlenség nyílt engedetlenség formájában jelenik meg. Egy csintalan gyermek nem válsághelyzetben van, csak azt akarja, hogy mindent csak úgy tegyünk, ahogy akarja. Az ilyen engedetlenséget meg kell fojtani a rügyben. Végül is, a baba csak akkor fog fejlődni, ha tudja, hogy a szülő a családban van. Az ilyen engedetlenség megköveteli a családban megengedett egyértelmű határok meghatározását.
A fentiek szerint a szülőknek meg kell próbálniuk megérteni, hogy egy szeszélyes, csintalan gyermek még nem tragédiája, hanem csak egyike annak a formációnak, amelyen keresztül minden csecsemő megy.

Csintalan gyermek 4 év

A gyerekek engedetlensége a legtöbb esetben a szülők és más felnőtt környezet alapját képezi, hogy meggondolják, mi lehet az oka ennek a viselkedésnek, vagy amit a gyerek akart mondani. Akkor miért rossz a gyermek, mi motiválja a morzsát, hogy ilyen módon viselkedjen?
Négy évesen a gyerekek általában sikeresen legyőzték az első hároméves válságidőszakot. Úgy tűnik, a szülők könnyedén lélegezhetnek, de a gyermekük ismét engedetlenséget mutat. A szülők nem érthetik meg, mi történik, és miért nem engedelmeskedik a gyermeknek?
A gyermekek négy évig tartó engedetlenségének oka csak a figyelem hiánya lehet. A gyerek olyan módon törekszik, hogy megmutassa, hogy szülőkre van szüksége, hogy hiányzik.
A gyermek engedetlenségének másik tipikus oka lehet egy rossz példa, amely lehet egy igazi gyermek, aki hasonló viselkedésű célokat ér el, vagy egy rajzfilmfigurát, akit a gyermek szimpatizál.
A 4 éves, rosszindulatú gyermek türelmet és nagyfokú kitartást igényel egy felnőtt környezetben. Gyakran a gyerekek úgynevezett "koncerteket" rendeznek nyilvánosan a kívánt eredmény elérése érdekében. Végül is megértik, hogy még akkor is, ha egy szülő ezt a viselkedést szidják, a másik okot talál arra, hogy megvédje őt. Ezért a gyermekek engedetlenségének korrekciójához nagyon fontos, hogy a szülők tartsák be az oktatási stratégia következetességét, és kövessék az egységes követelményeket. Más szóval, vagy a baba teljes felnőtt környezete dicséri őt egy bizonyos cselekedetért, vagy ellenkezőleg, szidja őt.
A gyerekeknek, különösen ilyen fiatal korban, dicséretet kell adni. Ezért ne aggódj a saját gyermekeddel kapcsolatos kedves szavakért. Emlékeztetni kell azonban arra, hogy a túlzott dicséret teljesen ellentétes eredményhez vezethet, aminek következtében nem egy önellátó személy nő, hanem egy ego-központú, túlbecsült önbecsülésérzet. Ezért a gyermeket nem a megjelenése vagy a játékai, hanem az igazi jó cselekedetekért kell dicsérni. Minél több felnőtt környezet fog dicsérni a gyereket a jó cselekedeteiről, annál inkább megpróbálja. A szülők közötti oktatási pillanatokkal kapcsolatos nézeteltérések esetén meg kell vitatni, hogy a baba nem hall.
Hogyan emeljünk egy négyéves gyereket? A rosszindulatú gyerekek emelése magában foglalja az alapszabályok betartását. A legfontosabb szabály az, hogy tiltsa meg az összes gyerekes "akarom" kényeztetését. Más szóval, nem szabad engedelmeskedni a gyermek indokolatlan és szeszélyes igényeinek, ellenkező esetben a vágyainak teljesítésének mechanizmusát elhalasztják a fejében, aminek következtében a jövőben ez a viselkedés sokkal nehezebb lesz legyőzni. Emellett nem használhatod sikolyot oktatási intézkedésként. Mivel haszontalan és csak sírást vagy fokozott hisztériát okozhat.
Nem ajánlott a gyermekek viselkedését a felnőttek körében megvitatni az ilyen vita elkövetőjének jelenlétében. A négy éves gyermeknek meg kell magyaráznia a szükséges viselkedési szabályokat, míg a beszélgetés hangja nyugodt marad.

Csintalan gyermek 6 év

Miért rossz a gyermek hat éves korában? Mert közeledik egy másik válság kezdetéhez. A gyerekek a szabályokkal összhangban kezdenek saját magatartást szabályozni. A seb rugalmas, hirtelen elkezd különböző igényeket támasztani a saját szemléletükhöz, saját maguk iránt. A viselkedésük elgondolkodó. Gyermekekben egyrészt a viselkedésben megjelenik néhány demonstratív naivség, ami bosszantja a felnőtt környezetet, mivel az intuitív módon őrültnek tekintik őket. Másfelől úgy tűnik, hogy a gyermek túl felnőtt, hiszen saját normáit teszi lehetővé a felnőttek számára.
Gyermekek számára az intellektus integritása és a bomlások befolyásolása. Ezért ezt a stádiumot a túlzott viselkedési formák jellemzik. A gyermek nem tudja irányítani a saját érzéseit (nem ellenőrzi az érzelmi megnyilvánulásokat, nem tudja, hogyan kell őket korlátozni). Végtére is, a korábbi viselkedési formák már elvesztették, és a gyerekek még nem szereztek be új magatartásokat.
Ennek a szakasznak az alapvető szükségessége a tisztelet. Bármely gyermek felfedezi a saját személyének tiszteletben tartására vonatkozó igényt, hogy felnőttként kezelje saját szuverenitásának elismerését. Abban az esetben, ha egy ilyen szükséglet nem teljesül, lehetetlenné válik a megértésen alapuló egyénnel való kapcsolatok építése. A gyermekek csak akkor tudnak megérteni, ha tiszteletben tartják őket.
Hat éves korában a csecsemők elkezdenek tanulni saját fizikai és szellemi igényeik kielégítésére olyan módon, amely elfogadható lesz számukra és környezetük számára. Az új ötletek és viselkedési normák tanulmányozásának nehézségei indokolatlan önkorlátozások és szuper szükséges önkontroll kialakulását provokálhatják. E. Erickson azzal érvelt, hogy a gyerekek ebben a szakaszban olyan viselkedési formák gyors felismerésére összpontosítanak, amelyek segítenek abban, hogy saját vágyaikat és érdekeiket társadalmilag elfogadható határokba foglalják. A konfrontáció lényegét a „bűntudat érzelmekkel ellentétes” kezdeményezéssel fogalmazta meg.
A gyermekek autonómiájának előmozdítása hozzájárul a szellemi szféra és kezdeményezés kialakulásához. Azokban az esetekben, amikor a gyermekek függetlenségének megnyilvánulása folyamatosan rossz szerencsét követ, vagy ha a bűncselekmények miatt a gyermekek túlzottan súlyos büntetéseknek vannak kitéve, előfordulhat, hogy a függetlenségre és a felelősségre való törekvés felett a bűntudat uralkodik.
Egy szeszélyes, engedetlen gyermek 6 éves korában jelentkezhet a szülői attitűdök és a gyerekek kívánsága és lehetőségei közötti ellentmondás miatt. Ezért kell a szülőknek gondolkodniuk az összes tilalom érvényességéről és annak szükségességéről, hogy a gyermeknek egy kicsit nagyobb szabadságot adjon a függetlenségének kifejezésére.
Szintén kívánatos, hogy megváltoztassuk a saját magatartását a gyermekkel szemben. Végtére is, ő nem az a kis morzsolódás, amit korábban volt. Ezért gondosan kell kezelnie ítéleteit és álláspontjait.
Hogyan lehet megbirkózni egy 6 éves gyerekkel? A hatodik életkori erkölcs és az erkölcs nem hatékony, ezért meg kell próbálni, hogy ne erőltesse a gyermeket, hanem hogy befolyásolja az ő hiedelmeit, és indokolja, és elemezze vele a cselekedeteinek lehetséges következményeit.
Gyakran a szülő-gyermek kapcsolatok javítása segít a szokásos humornak a kommunikációban és az optimizmusban.

Naughty gyermek - mit kell tennie

A rosszindulatú gyerekek emelését elsősorban az engedetlenséget kiváltó ok azonosítására kell irányítani. Mivel az oktatási befolyás stratégiája az engedetlenség okaitól függ.
A leggyakoribb oka annak, hogy a baba miért hirtelen megszűnt a szüleinek engedelmeskedése, az életkori válság. A gyerekek három életkorból válnak át a születéstől az átmeneti korig, és mindegyikük egy daganat megjelenése. Például, a hároméves gyerekek először arra törekszenek, hogy elkülönüljenek az anyjuktól, és önálló személynek tekintsék magukat, ők is először használják a személyes névmásokat.
Hat éves kora óta a csecsemőknek válsága van egy óvodáskorú és egy iskolás gyerek között. Ezt a színpadot a gyermekek új rutinhoz való függősége jellemzi, bizonyos mértékű függetlenség megszerzése a felelősség mellett, ami megváltoztatja a viselkedési reakciókat, amit a szülők engedetlenségként érzékelnek. Ezért, ha az engedetlenség pontosan a válság idején keletkezett, akkor a szülőket arra ösztönzik, hogy türelmesek legyenek, próbáljanak szelíd lenni a gyerekekkel való foglalkozás során. A legtöbb esetben a válság idején a gyerekek engedetlensége a válság kiváltása nélkül halad át.
Hogyan viselkedni kell, ha egy csintalan gyermeket nevel, ha engedetlenségét a szülői figyelem hiánya okozza? A felnőtt környezetnek ebben az esetben meg kell próbálnia több időt tölteni a gyermekkel, érdeklődést mutatnia az üzlet iránt, részt kell vennie az együttműködő játékokban, és szabadidejét csak a családdal tölteni. Végül is, a gyermek születése, az öröm mellett, a saját felelősségének megértésével kell járulnia a teljes körű önellátó személyiség kialakításáért és kialakításáért. Ehhez a gyermeknek - a táplálás mellett - a szükséges minimális gondossággal kellő figyelmet kell fordítania, különben szinte lehetetlen lesz megbirkózni a saját gondatlanságának negatív következményeivel.
Gyakran a szülők nem veszik észre, hogy túl sok a csecsemők számára tilos. Если любое действие крохи сопровождается постоянным родительским "нельзя", "только не это", "не ходи", то вполне естественной ответной реакцией его становится сопротивление. Вследствие этого родителям стоит осознать, что тотальный контроль не является оптимальным способом для формирования гармонично-развитой и самостоятельной личности.
A tartós külső ellenőrzés megnyilvánulása hat éves korban egy függő, felelőtlen, könnyen függő személy kialakulásához vezet, aki nem képes komoly döntéseket hozni.
Naughty gyermek - mit kell tennie? A szülők saját gyermekeik nevelése során emlékezniük kell arra, hogy a cél az, hogy egy fizikailag fejlett személyt, egy harmonikus és független személyt alkossanak, és ne éljenek életükért. A felnőttek legfontosabb feladata a kis személyiségek felnevelése abban rejlik, hogy megfelelő irányt adnak a fejlődésnek, átadják az alapvető értékeket, és időben elhagyják őket, hogy lehetőséget adjanak a gyerekeknek a saját tapasztalataik felhalmozására.
A szülőknek mindenekelőtt a bölcsességre és az igazságosságra, a szeretetre és az ellátásra támaszkodó oktatási pillanatokra kell támaszkodniuk, majd a béke és a harmónia uralkodik a családi kapcsolatokban! #1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése