Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2019. augusztus 23., péntek

5 tipp a gyermek érzelmi intelligenciával való táplálásához


Az érzelmi intelligencia döntő befolyást gyakorol az életünkre. Ehelyesen kacsa egy gyermek érzelmi intelligenciában jövőbeni előnyökkel járhat az életed számos területén: személyes jólét, tudományos környezet, munka, interperszonális kapcsolatok stb..

Érzelmi intelligencia és jövőbeli jólét

Az érzelmi intelligencia alapja az a képesség, hogy saját és más emberek érzéseit kezeljék, ami fontos eszköz, amelyet már fiatal korban tanulhatunk meg. Mindig úgy gondolták, hogy az Intelligens Idézet (IQ) az élet sikerének előrejelzője volt, de A tanulmányok kimutatták, hogy a sikeres élethez szükséges készségek és képességek másak, és az IQ egyedül nem tudja megjósolni a helyes személyes fejlődést.
Az érzelmi intelligenciában magas képességű emberek boldogabbak, kreatívabbak, jobb döntéseket hoznak, spontának és ismerik és Jobb érzelmeket fejeznek ki.
de, Hogyan lehet nevelni egy gyermek érzelmi intelligenciában? Bár a szülők és a tanárok egyaránt feladata a gyermek érzelmi intelligenciában való nevelése, ha szülők vagyunk, itt van néhány tipp, így segíthet a gyermeknek, hogy tudja és jobban szabályozza saját érzelmeit, és így javíthatja a interperszonális kapcsolatok a jövőben.

Tippek a gyermekének érzelmi intelligenciával táplálására

1. Ismerje meg gyermekének perspektíváját, és értse meg vele

Bár néha nem tehetsz semmit, így a gyermeked nem érzi szomorúan egy nap, érzelem vele. A megértés segíti az embereket a negatív érzelmek elfogadásában. Ha gyermeke érzelmi reakciója aránytalannak tűnik a helyzethez, értsd meg, hogy mindenki saját életében él, és sok esetben fájdalmat kell tapasztalni a növekvő növekedés érdekében.
Az empatikus gondolkodás azonban nem jelenti azt, hogy meg kell egyeznie, de ez azt jelenti, hogy megérti a véleményüket. Ha úgy érzi, hogy valaki megérti a nézőpontunkat, segíthetünk rossz időnknek ahelyett, hogy negatív élményben maradna. A gyerekek megtapasztalják az empátiát a tapasztalatok révén, és mivel jó példaként szolgálhatnak számukra, tanítsák meg őket, hogy megértsék, és tudják, hogy megértik a szempontját.
Érdeklődhet: "10 stratégia a gyermek önbecsülésének javítására"

2. Hadd fejezzük ki

Fogadja el gyermeke érzelmeit, nem pedig minimalizálja vagy elutasítja őket, különben azt mondja nekik, hogy bizonyos érzelmek elfogadhatatlanok és kínosak.
A negatív érzelmek (például a haragod) nem jóváhagyása vagy validálása nem fogja megakadályozni az érzelmek érzését, és okozhat téged érzelmi elnyomás.
Az érzelmek elnyomása miatt nem tűnnek el, mert ki kell fejezniük magukat, még kontroll nélkül is. Ehelyett mutasd meg neki az érzelmek sokféleségét, és segíts neki abban, hogy elfogadja, hogy az emberi állapot része. Ez nem jelenti azt, hogy a más egyénekkel való harmónia érdekében szükség van bizonyos érzelmek szabályozására (az irányítás az érzelem jelentésének ismerete). Ha elfogadod az érzelmeit, megtanítod neki, hogy az érzelmi élet nem veszélyes, hanem egyetemes és kezelhető. Ez előnyös, mivel segít abban, hogy elfogadja magát.

3. Aktívan hallgassa gyermekét


Az aktív hallgatás arról szól, hogy meghallgatjuk azokat a gyerekeket, akik megpróbálják megérteni, mit mondanak nekünk, és mit éreznek. Azaz az érzelmi komponens (érzések, érzelmek, érzések, stb.) A racionális komponens (gondolat, hit, tudás stb.) Előtt gondoskodik..
Figyeljen arra, amit a gyermek próbál mondani, amikor elismerte gondolatait és érzelmeit, és aztán hadd tudja, hogy megértette őt. Például, ha azt gyanítja, hogy a gyermeke sérülhet, mert sok időt töltött egy új gyermekkel, hívja meg, hogy nyissa ki a szívét, és mondja el. Akkor használhat példákat a saját életedből, hogy megmutassa neki, hogy megérti őt. Ez segít megérteni, hogy mindannyian kellemes érzelmeket és fájdalmas érzelmeket érzünk.

4. Tanítsa meg neki, hogy megoldja a problémákat

Mivel az érzelmek jelentése jelentés, Tanítsd meg gyermekednek, hogy megértsd őket, érezni és tolerálni őket anélkül, hogy rájuk kellene lépnie, ezáltal csökkentve azok intenzitását. Amint ezek elfogadásra kerültek, továbbléphet a problémamegoldáshoz.
Az érzelmek elfogadásakor intenzitásuk csökken, és az elme jobb helyzetben van a problémák megoldásához. Taníts meg neki, hogy legyen türelmes, hogy megértse és szabályozza saját érzelmeit. Ily módon javíthatja az érzelmi önellenőrzést.
Az ezen a területen végzett tanulmányok azt mutatták, hogy az empátia nem elég ahhoz, hogy megtanítsa önmagad érzelmeit kezelni, mert az érzelmi kontroll szükség van más érzelmi intelligencia készségek elsajátítására. Tanítsd gyermekednek az érzelmek azonosítására, címkézésére, megértésére és szabályozására, mivel ez elősegíti a felhatalmazást az életedben, és lehetőséget ad arra, hogy megoldja azokat a problémákat, amelyek napról-napra felmerülhetnek.

5. Játssz, hogy érzelmileg intelligens legyen

A játékon keresztül a gyerekek megtanulják a készségeket, és ez a gyermek életének alapvető eleme, amely a szórakozás mellett a fejlődéséhez szükséges. A játék számos előnnyel járhat, nem csak pszichomotoros szinten, hanem segíthet jobban megérteni érzelmeit.
ezért, A játék hasznos az olyan érzelmek megismerésében, mint a meglepetés, a várakozás, a bizonytalanság vagy az öröm; és támogathatja az érzelmi konfliktusok (személyes és interperszonális) megoldásának képességét..
Ebben a videóban egy példa látható a játék fontosságáról az érzelmi intelligencia fejlesztéséhez.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése