Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2019. augusztus 28., szerda

Hogyan kell tanítani a gyermeket öltözni.

gyermekünk megszületik, először örülünk, de az idő elhalad, és sok szülő elfárad a kéz és a láb kötődésének érzésére.Hogyan akarja, hogy a gyermek gyorsan függetlenné váljon. Ez minden egy bankkal kezdődik, így a gyerek már egy kanállal rendelkezik.
De a valódi függetlenség csak akkor lesz amikor segítség nélkül felöltözködik.
Milyen korban taníthatsz egy gyermeknek, hogy öltözzön és levetkőzzön?
Valószínűleg mindenki látta az első osztályosokat, vagy hallott azokról, akik nem tudnak anya nélkül lépni, és segítségre van szükségük a öltözködéshez és a levetkőzéshez.
Ezeket a gyerekeket megdöbbentik az érettségük, a szülők panaszkodnak a legkisebb függetlenségi vágy hiányában.
Milyen korban kell elkezdenie megtanítani a gyermeket arra, hogy megölje magát és levetje magát, hogy elkerülje az ilyen problémákat?
A pszichológusok a korszakokról beszélnek bizonyos készségek tanulásához a legkedvezőbb. Ezen időszakok egyike hároméves válság.
Annak ellenére, hogy a név feltételes, de ezen a korszakban a gyermek az öntudat kialakulásának egyik szakaszát tapasztalja. Ezt a korszakot „én magam is” nevezzük.
2 és 3 év között, ha nem korlátozzák a gyermekek tevékenységét, a gyerekek mindent megtesznek a kezükben: enni magad, mossa meg a kezét, mossa meg az ételeket és a padlót, és ruházza fel magát.
Ha ebben az időszakban a szülők meglehetősen hozzáértő módon viselkednek, a gyermek nemcsak gyorsan elsajátítja az önkiszolgáló képességeit, beleértve az öltözködést is, hanem jó segítővé is válik. A tanulás sorrendje: egyszerűtől összetettig
Amikor a gyermek éppen elkezd mozogni a lakásban, különböző dolgokkal találkozhat, amelyek az érdeklődését okozzák. Hadd menjen át ezeket a dolgokat, amikor csak akarja, és megpróbál.
Hamarosan a gyermek elkezdi a karját és a lábát nyújtani a kérésére.
Általánosságban elmondható, hogy egy jó szokás az, hogy hangot adjunk, a gyermek megtanulja, hogy gyorsabban megértsék Önt.
Következő lépés másfél évvel, a baba megpróbálhatja eltávolítani a zoknit, vagy húzni a nadrágot, felkelni a potból.
Ne rohanj valamit a gyermekért, ha képes rá, de nem minden tökéletes lesz. Örüljetek minden sikerrel együtt.
Egy két éves gyermeknek már meg kell próbálnia viselni bugyi, nadrág, zokni. Próbáld meg eléggé kényelmes ruháit, és elég tágasak az öntözéshez.
Természetesen a baba sokkal könnyebb megbirkózni a szabad vágás nadrágjával, mint a keskeny harisnya.
Ha a baba még mindig nehéz, fontos, hogy helyesen rendezze meg a segítségét, csak a közepén viseljen nadrágot vagy nadrágot, arra ösztönözve a gyereket, hogy töltse ki magát.
Segíthetsz abban, ha csak a nadrág elhelyezésekor beállítod az irányt, és nem teszünk mindent a gyermekért.
A póló elhelyezése nehezebb és pulóverek. Győződjön meg róla, hogy a nyak elég széles volt. Általánosságban elmondható, hogy ebben az időszakban jobb, ha nagyobb méretű ruhákat használnak, hogy nehezen viselhetőek a formázó felszerelések.
Ha egy gyermek elakad a ruhában, akkor bosszantja és haragszik rá, és ennek következtében a folyamat iránti érdeklődés egyszerűen eltűnik.
A gyermekek bőre sokkal érzékenyebb, minden dolognak megérintettnek kell lennie. És néhány dolog csak nem tetszik a gyermeknek esztétikailag, ezt is figyelembe kell venni.
Talán valami visszafelé kerül, a cipő zavaros lesz, és magának kell megnyomnia a gombokat vagy a cipzárat.
Nagyon fontos, hogy barátságos hozzáállás maradjon. Folyamatos észrevételek és kifogások elnyomják a baba kezdeményezését.
Ha félsz attól, hogy késik, mert a gyerek lassan öltözködik, fél órával korábban kezdje el a képzést. De mindig figyelje a folyamatokat gondosan.
Ha azt látja, hogy egy gyerek valóban nem tudja kezelni azt, segítséget nyújtanak. Ha mérges lesz, akkor nem akar egyáltalán tanulni.
Ne nevessen a gyermekre, és ne idegesítsen, ragadd el a perfekcionizmusodat egy ideig. Ezek mind nagyszerű eredmények egy gyermek számára, büszkék rá.Egyszerű trükkök
A képzés alaptechnológiája a következő. Tekintse meg a szekrény minden részletét a gyermekével..
Ahol a zokni sarok, ahol a varratok a harisnya, ahol az első oldalon, ahol a rossz oldalon, ahol az első és hátsó.
Magyarázza el, hogyan kell egy dolgot elé tenni, hogy helyesen tegye.
A felnőttek automatikusan öltözködnek anélkül, hogy arra gondolnának, hogy milyen sorrendben kell mindent megtenni. Most figyelni kell erre és próbáld meg megtalálni a legegyszerűbb módszereket a gyermeked számára.
Mit tegyünk először pulóverbe: kezek vagy fej? Miért kell viselni a nyakot a fej tetején, és nem az arcán? Hogyan határozzuk meg a ruhák elülső és hátsó részét? A nadrágok ülve ülnek, és felkelnek, amikor a lábak megjelennek a lábakról.
Gyere ki a gyereket, és elkerülje a szeszélyeket
Néha előfordul, hogy a tanulásra kedvező időszak hiányzik. A gyermek szeszélyes és nem akar semmit csinálni. Mit tegyek?
Kapcsolja be a ruhát egy izgalmas játékba.:
  • így a nadrág lábak alagutak lehetnek a lába-gőz vonatok számára,
  • gondoskodjon arról, hogy a gyorsasággal versenyezzen, aki gyorsan öltözött, díjat kap! Természetesen hagyd, hogy a gyermek nyerjen
  • úgy tesz, mintha elfelejtené, hogyan kell megfelelően öltözni. Viseljen harisnyát a fején és zoknit a fülén,
  • hadd mondják a karok és a lábak a baba hangjaival: „Hideg vagyok, hol van a házam?” vagy „attól tartok, elrejtek!”
  • Hozzon létre egy pozitív motivációt, a gyermek azonnal elindul.
A gyermeknek egy új készség tanítása azonnal tanítson megrendelésre.
A dolgokat elöl kell fordítani. és elhelyezhető egy elérhető helyen, készenlétben.
Nagyon kényelmes: az utolsó lövés a tetején fekszik, hogy először helyezze el.
By the way, könnyebb emlékezni az öltözködés sorrendjére, ha a falon világos képeket ruházatok a megfelelő sorrendben.A következtetés helyett
  • 2-3 éven belül használja az „én magam” tanulási időszakot,
  • vonattal játszani
  • vásároljon kényelmes, tágas ruhát bonyolult rögzítők nélkül, előnyben részesítse a tépőzárat,
  • válasszon ruhákat, amiket a gyermek szeret
  • ne nevessetek a gyermekre és az ő hibáira
  • előre megkezdje a díjakat, hogy ne féljen a késésektől és a bosszúságtól,
  • ne tedd a gyerekednek, mit tehet magának
  • segítséget, ha valóban szükséges.
Mindig örülj a gyermekeddel és tisztelettel kezelje. Most a kapcsolatod arany ideje.
Talán ilyen intimitás és feltétel nélküli szeretet soha nem lesz. Értékelj minden pillanatot.A gyermek nem akar öltözni: miért
A gyermek öltözködésének folyamata elég unalmasnak és unalmasnak tűnik. A kisgyerekek állandóan mozognak - hajlítanak, elfordulnak, és nem hajlandók követni az utasításokat. Érdeklődésük gyorsan átkapcsol, mozogni és új dolgokat tanulni.
Könnyebb kezelni a csecsemőket - tedd egy fényes játékot mellé, majd adja át a babának. A fényes tárgy vonzza a gyermek figyelmét a pelenka cseréje közben. Beszélhetsz, énekelhetsz, szokatlan hangokat hallhatsz, a baba figyelmét.
Ne próbáljon meg problémát okozni az öltözködés témájából. Amikor egy gyermek növekszik, az előrehaladását rendszeresen regresszálja. A gyermek cselekvési vágyának megőrzése és emlékezzen arra, hogy 5-6 éves koráig teljesen megbirkózik.
Hogyan tanítsunk egy gyermeknek ruhát: döntés
Minél idősebb lesz a gyermek, annál jobban átveheti az öltözködés folyamatát. A levetkőzés megtanulása könnyebb, mint a gyermeknek. Ezért érdemes először megpróbálni ezt a készséget elsajátítani.
A legnehezebb dolog az, hogy megtudjuk, hogyan kell rögzíteni a gombokat, cipzárakat, rögzítőket. A testmozgás jobb, ha elég ideje van. Ügyeljen az egyes műveletekre, mutassa meg, hogyan kell legyőzni a gombokat, és a gyermek maga is örömmel fog öltözni.
Meg fog lepődni, ha egy gyermek öltözködik önmagában, hirtelen elkezd kanyarodni, felakasztani és megtagadni: „Nem akarok”, „Anya öltözköd”. Ez akkor történik, amikor egy érdekes tevékenység hirtelen rutinná válik, fárasztóvá és unalmassá válik. Erre kényszerítheti - és a játékot elkötelezettséggé teheti.
És tovább mehetsz. Ha fáradt, rossz vagy csak azt akarja, hogy vigyázzon rá. - Nos, játszunk kicsi. Fogok öltözni és elmondani, hogyan kell csinálni. Vagy terjessze ki a feladatokat. Vegyük magadnak a legnehezebb dolog - egy pólót és a gombokat, és felajánljuk a gyermeknek, hogy „legyőzze” a cipőket. Ne feledje, hogy a játék érdeklődést és vágyat ad a cselekvésre.
És még néhány trükkös találatot talál a szülőknek:
  • Tanítsd meg gyermekednek, hogy tiszta öltözködési algoritmust kapj. Rajzoljon egy sorozatot a gyermekével, és tanítsa meg neki, hogy ellenőrizze ezt a mintát az öltözködés folyamatában.
  • Ösztönözze gyermekét, hogy válassza ki a saját dolgokat a mai séta során (azoktól, amelyeket megfelelőnek tart). Érdekli őt.
  • Vásároljon olyan dolgokat, amelyeket könnyű elhelyezni.
  • Kapcsolja be a folyamatot a játékba: „Most merüljünk egy pulóverbe, zárjuk be a szemünket, és tartsuk lélegzetét. "
  • Fordítsa a folyamatot versenyre: „Inkább gyorsabban kell öltözködnünk, mint apa! Siess, ő már nyomta az ingét. "," És képesek leszünk öltözni, míg apa azt hiszi, hogy 10? "
  • A „híd a jövőbe” (előrejelzés, a „fényes jövő” felé mutatva) a meggyőzés módszere: „Gyorsan fel kell öltözködnie, hogy eljusson a parkba / a dia- / játékboltba”.
  • A gyermek ellenállásának megkerülése érdekében használja a „választás nélküli választás” technikát: „Mit viselsz első zoknit vagy inget?”, „Szeretné, hogy állni vagy feküdjön le?”

Hogyan tanítsunk egy gyermek ruhát: műhely

Különleges játékokat lehet használni egy pozitív öltözködési élmény létrehozásához.
"Space Journey"
- Ma térbe fogunk menni. Lássuk, milyen ruhákat használhatunk köpenyként (válasszon apa és anya szekrénye közül - ez sokkal szórakoztatóbb lesz). Milyen nadrágokat fogunk tenni - ezek vagy ezek? És melyik ing - ez vagy ez?
Most végezze el az öltözködési eljárást. Ösztönözze a gyermekét, hogy nyújtsa a dolgokat és kezelje a rögzítőket. Hadd segítsen felöltözni. Játssz az űrhajósok kalandját súlytalanságban.
"Ruházati bolt"
Játssz egy eladó szerepét egy ruházati üzletben: „Jó napot, választod a ruháidat? Milyen alkalomra? Mit szeretne választani? Hadd mutassam meg, mi van (két blúz). Ezek új elemek - melyik tetszik jobban? Próbáljuk meg (nézd meg a tükörben, és kommentáld, eladd). Vedd fel a nadrágot. Melyek a jobbak, ezek vagy ezek?
Folytassa addig, amíg a gyermek teljesen felöltözve van.
következtetés. Hozd az öltözködés és a játék pillanatait. Az élet készségek fontos lépés a függetlenség felé. És ahhoz, hogy asszimilálhassuk őket, nem nehéz, ha ezt a folyamatot kreatívan közelítjük meg.
Evgeny Miroshnichenko, oktatási ügyvéd
A "Szülői készség enciklopédia" című könyvből

A tanulás lépésein járunk

A szülők gyakran megkérdezik, hogy milyen korban kell elkezdeni tanítani gyermekét ez a képesség? Az oktatók emlékeztetnek arra, hogy az öltözködés és a vetkőzés a kulturális és higiéniai készségek csoportjába tartozik. Korai korban a fő és gyakorlatilag a főbbek. Figyelembe kell venni, hogy a gyerekek már 2 éves korában kíváncsi és aktívak. Segíteni akarnak anyukának házi feladattal, fel akarnak öltözni és mindent megtennünk, mint felnőttek. Nem szükséges megakadályozni a tudás megszerzését, mert ebben az életkorban elkezdhetünk tanítani kisbabákat, hogy öltözzenek. Ugyanakkor a felnőtteknek meg kell érteniük, hogy a tanulásnak fokozatosan kell történnie, figyelembe véve az életkorral kapcsolatos jellemzőket. Akkor érdekes lesz a gyermek, és a szülők - nem teher.
Fontos! Ha a morzsákat még nem ruházzák fel, akkor az kell, hogy segítsen neki szokatlanul és irritáció nélkül addig a pillanatig, amikor sírni kezd. Ha a baba negatív lesz az öltözködés során, akkor a továbbképzés majdnem lehetetlen lesz.
A tanárok ragaszkodnak ahhoz, hogy elengedhetetlenül szükséges, hogy a gyermek 3 év alatt képezze el önállóan. Ebben a korban kezdődik a gyerekek óvodába. Három évesen tanítunk fiúknak és lányoknak, hogy tegyenek pizsamát, bugyikat, szoknyát, nadrágot és harisnyát. Egy csapatban a tanulási folyamat sokkal gyorsabb lesz, mert a gyerekek hajlamosak hitelességet szerezni társaikkal és oktatókkal. Ha a szülők nem szándékoznak egy kisgyermeket adni egy óvodai intézménynek, még mindig önállóan kell tanítania neki az öltözködés és a levetkőzés alapjait. Három év múlva a baba saját kényelmét és kényelmét teszi.
Fontos! Kategorikusan lehetetlen egy kisgyermek megijesztése, ha valami nem működik neki, vagy egyszerűen nem akarja magát felöltözni, hogy ne akadályozza a további tanulás iránti vágyat.

Tippek a szülőknek, hogy tanítsák a gyereket, hogy gyorsan öltözzenek

  • El kell kezdeni a kötszer tanulását, amikor a morzsát érdekli a folyamat. Körülbelül két éves korban a gyerekek igyekeznek aktívan azt mondani, hogy „magam”, függetlenségre törekszenek, csak támogatniuk kell a kezdeményezést, hogy a tanulás a lehető legegyszerűbb legyen.
  • Az öltözködés és a levetkőzés szorosan összefügg, a ruháit magadról könnyebb levenni, mint elhelyezni, és ezt kell kezdeni. Egy és másfél év múlva a baba leveheti a zoknit vagy egy kalapot, nadrágot vagy harisnyát. Két éves korára teljesen képes lesz levetkőzni.
  • A szorosaknak meg kell dicsérniük a gyereket, még a legkevésbé jelentősebb eredményekért is, hogy ösztönözzék őt. Amikor valami elkezd kiderülni neki, megpróbál valami újat próbálni, arra törekszik, hogy anyja és apja dicséretet szerezzen.
  • A szülőknek türelmesnek kell lenniük, mert először nagyon nehéz a gyerekeknek megbirkózni a legegyszerűbb feladatokkal, például a kötőelemek vagy csipkék lehetetlen feladat. Ha sietsz, szégyent, akkor csak a vonakodást, ellenséget érheted el a morzsáktól. Ezt követően mindent megtesz, hogy elkerülje a kellemetlen eljárásokat. Ha a ruházati hiányosságok szinte láthatatlanok, azokat nem szabad korrigálni.
  • A tanítási módszereknek egyszerűnek és a szülőknek és a gyermekeknek hozzáférhetőnek kell lenniük:
    1. Egy sor egyszerű ruhát. Nagyon fontos - a ruhákat a lehető legegyszerűbben kell viselni. 3 éves korában a gyermek harisnyát, kabátot, sapkát, zoknit, nadrágot, csizmát viselhet. Azonban, ha a póló keskeny torkán van, akkor erőfeszítéseket kell tennie, hogy ezeket az elemeket be lehessen helyezni. Válasszon laza és laza ruhát. Problémát jelenthet a zokni is, mert nehezen kezükkel nehéz a lábon húzni. Jobb, ha ezeket a nagyobb elemeket szabad gumiszalaggal vásárolják. A cipőt is helyesen kell felvenni, mert a baba még nem köti össze a morzsákat. A tépőzáras cipő kiválasztása, hogy könnyen rögzítsék őket. Nadrág, kívánatos választani a rugalmas szalagon, szükségtelen csatok és húrok nélkül.
    2. A helyes magyarázat. Meg kell magyarázni az öltözködés módszereit. Jobb, ha a nadrágra ül, és csak akkor emelkedik, ha a lábak már ki vannak húzva a nadrágból. A pólót a tetejére kell húzni, hogy ne maradjon meg. Készen kell állnia arra, hogy sokszor elmagyarázza az egyszerű dolgokat.
    3. Figyelembe véve a baba nézeteit. A szülőknek a ruhák kiválasztásakor meg kell hallgatniuk a karapuz véleményét, még akkor is, ha alig 2 éves volt. Végül is, a morzsás azt is akarja viselni, amit személyesen szeret, például, hogy saját ruháit választja egy sétára. Annak érdekében, hogy kizárja azokat a dolgokat, amelyek teljesen alkalmatlanok a szezonra, többféle jelmezváltozatot kell mutatniuk a gyermeke számára. Néha úgy történik, hogy a gyermek megzavarja a szekrény elemeinek elhelyezésének sorrendjét. Az eljárás egyszerűsítése érdekében posztert készíthet, kivághat képeket magazinokból. A karapuz hamarosan emlékezni fog a dolgok elhelyezésének sorrendjére, elemi elem lesz a hátulról megkülönböztetni, ha alkalmazásokat vagy fényes zsebeket választ.
    4. Dolgozzon a hibákat.Nos, ha a ruhák a nyílt hozzáférésben vannak, úgyhogy a morzsák rendezhetik és tanulmányozhatják, majd megpróbálják a testére húzni. A szülői dolgok is megkövetelhetik, hogy mérjék őket. A nagy méret miatt jól viseltek, és az anya vagy apa megjelenésének szükségessége az érdeklődés az öltözködés iránt. Az ilyen ruhákkal végzett manipulációk segítenek a gyermeknek az öntettel kapcsolatos hibáinak gyakorlásában.
Fontos! Még akkor is, ha a gyermek már nagyon sokat ismeri, folyamatosan meg kell dicsérni, támogatni és ösztönözni kell a készség további javítására.

A szülők leggyakoribb hibái a tanulásban


  • A szülők későn tanulnak, jobb a tanulás megkezdése a függetlenség megnyilvánulása során, körülbelül két év.
  • Figyelmen kívül hagyja a továbbképzést, amikor a felnőttek látják, hogy a morzsát levetkőzheti és ruházhatja.
  • Nem tudod rohanni a babát, hogy ne akadályozzuk meg neki semmit.
  • Nem kell segítséget nyújtani, ha a kéreg nem kér neki, jobb, ha szavakkal magyarázza meg, vagy példát mutat be arra, hogyan kell csinálni.
  • Nem hibáztathatod a hibákat, de győződjön meg róla, hogy dicsérjétek az eredményeket.
  • A szülők kevés figyelmet fordítanak a játékos pillanatokra, miközben a gyerekek jobban érzékelik a tanulást a játék során.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése